Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Visul meu de când eram copil era să am un Jaguar. Aveam o mașinuță de fier Jaguar. Și am zis: eu o să-mi cumpăr un Jaguar când o să am bani. Mi-am luat un Jaguar vechi cu 6.000 de euro, am mai băgat vreo 2.000-3.000 de euro în el ca să-l fac să arate mai bine”. Daniel Funeriu, „În fața ta”

David Popovici in Spyder

Foto: Instagram chlorinedaddy

Decizia campionului mondial la înot David Popovici de a-și cumpăra recent un Porsche Spyder de aproximativ 150.000 de euro a stârnit reacții împărțite în rândul românilor. Unii au criticat alegerea, considerând că este o cheltuială extravagantă, în timp ce alții consideră că sportivul merită pe deplin să-și îndeplinească dorințele.

Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale din acest an, a subliniat că un aspect important este responsabilitatea de care a dat dovadă David Popovici care, înainte de a urca la volan, a urmat un curs de conducere defensivă. Fostul ministru a povestit despre propria experiență legată de mașini, amintind cum și-a împlinit un vis din copilărie achiziționând un Jaguar vechi, pentru care a plătit 6.000 de euro, investind ulterior încă 2.000-3.000 de euro pentru a-l recondiționa.

„Ce aș vrea ca David Popovici să mă lase să-i conduc Porsche-ul (zâmbește). N-am condus niciun Porsche în viața mea. Se poate vedea declarația mea de avere, eu am un Jaguar foarte vechi. Visul meu de când eram copil era să am un Jaguar. Aveam o mașinuță de fier Jaguar. Și am zis: eu o să-mi cumpăr un Jaguar când o să am bani. Mi-am luat un Jaguar vechi cu 6.000 de euro, am mai băgat vreo 2.000-3.000 de euro în el ca să-l fac să arate mai bine.

David Popovici este un mare performer și a câștigat banii, să-și ia, frate, ce mașină vrea. Însă e un lucru care mie îmi spune multe. Domnul Titi Aur a spus că înainte să-și cumpere mașina, Popovici a făcut un curs de conducere defensivă. Știți ce arată asta? Responsabilitate. Îmi doresc copiii mei să aibă același grad de responsabilitate ca David Popovici. Și l-am dat exemplu fiului meu. Pentru că fiul meu, care are 14 ani, m-a întrebat: Îmi lași mie Jaguarul ăsta vechi, când o să cresc mare? Și am spus: depinde cât ești de responsabil”, a spus Daniel Funeriu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Caudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.00.

Îți recomandăm

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • pixel check icon
    butonul de dislike, republica.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Și care ar fi fost alternativele? După mine, problema ar avea trei alegeri:
    1) - să-i arunci pe ceva scump (ceea ce s-a și întâmplat);
    2) - să-i investești (titluri de stat, conturi, acțiuni etc.), sau chiar să plătești un broker să ți-i înmulțească;
    3) - caritate - să fondezi ceva, să donezi etc.

    Cred că opțiunea nr.3 ar fi fost pe gustul publicului. Personal, aș merge pe opțiunea nr. 2.
    • Like 2
    • @ Valentin
      Mihai check icon
      El gândește probabil altfel și anume că banii pe care îi are acum sunt doar un început și pe viitor va câștiga și mai mulți, ceea ce este plauzibil va da în vedere statutul său social. Persoanele care ar investi probabil sunt care nu câștigă sume impresionante în viața de zi cu zi. și se gândesc la viitor, la copii și așa mai departe și nu au perspective pentru a câștiga mulți bani. Iar despre caritate, vedetele nu prea pun bani ci doar organizează evenimente unde alții donează.
      • Like 0
    • @ Valentin
      Cred ca merita si sa te bucuri sa cheltuiesti, dupa ce ai investit, de mic, indiferent daca asta ai vrut, sau asta ti-a placut! Toti cei care vorbesc despre investitii, sau dau exemple (pe gsp) de sportivi care si-au cumparat masini mai ieftine, absolut toti au peste 39 ani! Pai, la 39 ani ai putea avea, legal, un copil de 19 ani! Cu 1 an mai mic decat David! Daca era intr-un din tarile care l-au dorit, oare cum si ce discutam, astazi? Simt cam multa ipocrizie, sau mult comunism in subiectul asta! Dar, cel mai mult, simt lucruri daunatoare pentru romanii care doresc sa ramana aici! Poate ne trebuie un Georgescu sa ne arate realitatea despre noi....
      • Like 0
    • @ Danescu Cristina
      pixel check icon
      doamnă, care este definiția comunismului?
      • Like 0
    • @ pixel
      Ca sa fiu scurta, comunismul din oameni ,este " am gasit masina de scris la peneleu...".
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult