Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Zilele politeții britanice s-au dus”. Reacția englezilor pe rețelele sociale după țipătul de la finalul partidei Halep-Konta

Simona Halep spectatori Wimbledon

Foto: Guliver Getty Images

Fanii au reacționat pe rețelele de socializare după ce o femeie din public a țipat pe serviciul jucătoarei Johanna Konta, la finalul meciului cu Simona Halep, în sferturile turneului Wimbledon.

„Zilele politeții britanice s-au dus”, au scris fanii pe Twitter, publicul de la partida Konta-Halep fiind caracterizat de aceștia drept „nepoliticos” și „o rușine”, notează Daily Mail. Unul dintre suporteri a spus că meciul a fost distrus din cauza țipătului din timpul partidei, numindu-i pe englezi „cel mai rău public dintotdeauna", iar altcineva le-a spus că sunt „comedieni si idioți". Altcineva, care a apreciat jocul lui Konta, s-a arătat revoltat de modul cum jucătoarea britanică a obținut ultimul punct, după țipătul din tribune. 

Daily Mail a făcut o selecție a reacțiilor de pe rețelele de socializare după meciul Konta-Halep:

Simona Halep a vorbit după meci despre ultimul punct al partidei.

„Atmosfera a fost frumoasă, însă la ultimul punct a fost ceva ciudat. O doamnă a țipat din tribune. Am crezut că se va repeta punctul, dar nu a fost așa", a spus Halep.

Simona Halep a fost învinsă de Johanna Konta în sferturile de la Wimbledon şi a ratat a treia şansă de a ajunge pe locul 1 WTA.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Este păcat că trebuie s-o spună cineva, dar ăsta-i adevărul: când te amesteci în năstase, te mănâncă ... ceilalți! Așa cum comportamentul țigănesc (așadar, nu doar al țiganilor, să fim înțeleși!) ne-a pus ștampila de popor rudimentar, necivilizat, hoț, grobian, etc, etc, la fel comportamentul fostului mare jucător năstase ne aduce în situația de a o încasa fără vreo intervenție din partea arbitrului de scaun: năstase nu a făcut altceva decât să dea dreptate străinilor care ne consideră pe toți rromâni din țara Rromânia.
    Să recunoaștem însă, Konta a fost net peste Halep, cea care în continuare nu știe să-și gestioneze cariera dincolo de nivelul de afacere de familie: păcat!
    • Like 1
    • @
      De acord! De consemnat, totuși, atitudinea realmente demnă și ancorată în sol a Simonei Halep. Asta da mentalitate de sportiv, nu a celor din galeria de acasă, ridicătorii de halbere...
      • Like 0
  • check icon
    Eu nu ma mai uit la tenis. Imi aduc aminte ca pe vremuri comentatorul cerea liniste (imi amintesc si acum "quiet please!").
    Nu se mai poarta?
    • Like 0
  • Get over it !...life goes on.
    • Like 0
  • check icon
    M-a pus pe ganduri alte postari ale englezilor,la care sincer nu m-am gandit pana acum.E vorba despre "strigatele" Simonei la aproape toate retururile ei.Or fi deranjante pt.adversare si pt. cei care nu sunt sustinatori ai ei? Pana acum nu am auzit nici un repros,dar nu as vrea nici in ruptul capului sa intre in echipa "guristei" Sarapova!
    • Like 0
  • Cainii latra, caravana merge. Rezultatul conteaza, in rest exista subiecte demne de o cauza mai buna. Topirea ghetii in Groenlanda, eliberarea masiva de metan din permafrostul Siberiei, mutatiile virusilor......obezitatea ca boala in Europa, sa tot alegi.
    • Like 1
  • Așadar, chiar suntem capabili să insinuăm că meciul a fost pierdut de Halep din pricina acelui strigăt? Nu știu de ce nu mi-aș fi imaginat că am putea merge cu închipuirea până acolo!
    Narațiunea asta a eternei nedreptățiri a devenit de mult timp obositoare, dar nu o văd dând semne de epuizare. Românii comozi la minte încă o imbratisează și se consolează cu ea ori de câte ori pierd sau pierdem. A nu-ți asuma nici un eșec e o mentalitate de retardat!
    • Like 1
    • @ cristiansirb
      check icon
      Masochismul se pastreaza in intimitatea propriei case si nu se exhiba pe internet. Daca ai vazut meciul, stii bine ca a stat sub semnul echilibrului, si ca orice minge era importanta. In momentul acela, Halep era in situatia ideala de a inchide punctul in favoarea ei, minge inalta, moale, doi-trei pasi in interiorul terenului. Nu spune nimeni ca ar fi fost obligatoriu ca, dupa acel punct , sa il castige si pe urmatorul, ori sa continue marsul catre victorie. Pur si simplu, tipatul ala a fost o proba de public necioplit. Atat. Si raspund aici si retardului care intreaba retoric de ce tipatul nu a deranjat-o si pe Konta: Pentru ca a ajutat-o sa castige punctul decisiv. E suficient? Sau pentru ca a venit in momentul in care Halep era cea care se pregatea sa loveasca, si nu Konta. Neuronul matale pricepe, sau are nevoie de o schita?...Nu, nu ofensez pe nimeni, pur si simplu ripostez unuia care ne insulta inteligentele, considerand ca ii putem lua "argumentele" in considerare.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Sunt convins că am văzut meciuri diferite ...
      • Like 0
    • @
      Simona are mai multă demnitate decât suporterii buni la toate sporturile, de acasă. De fapt, corect spus ar fi: Simona ARE demnitate. Suporterii sunt doar niște plângăcioși care încearcă să-și trăiască ratarea vieților proprii prin procură. Prin succesul altora.
      • Like 0
  • check icon
    „Unul dintre suporteri a spus că meciul a fost distrus din cauza țipătului din timpul partidei, numindu-i pe englezi „cel mai rău public dintotdeauna", iar altcineva le-a spus că sunt „comedieni si idioți".

    Mi se par neserioase, așa pretenții.
    Un țipăt (văd că nu-ți pune nimeni problema că acela ar fi putut fi neintenționat) distruge un meci.
    Tot el, se extinde asupra întregului public, carele apoi devine demn de șuturi morale... Minunat tras de păr!

    După cum.
    Cum se face că țipătul n-a încurcat-o pe Konta, ci doar pe Halep?
    • Like 1
    • @
      Alex check icon
      N-ati vazut meciul, nu? Doar tineti sa apasati tastele.
      • Like 3
  • Deci, orice natie are tiganii si tigancile lor. Remarcabil e faptul ca Konta, cea care a fost emotionata la 15 minute lacrimoase de injuriile (tiganesti, desigur) lui I Nastase la Constanta, a reusit "performanta" sa nu auda tipetele tiganilor englezi venite exact in momentele (vreo 3-4) in care Simona se pregatea sa loveasca mingea. Remarcabil, deasemenea modul in care Simona a inghitit fara lacrimi sau alte ifose tiganismele englezesti. Nementionand complicitatea umpire-lui, ploconismul sau manifestat continuu, scorul la capitolul asta este desigur Halep-Konta 1-0.

    Konta a fost desigur superioara in tenisul sau (ori, maui degraba, Simona i-a fost inferiora pe teren), insa "maniera enlglezeasca" confirmta prin acceptarea fara cracnire, o pune pe Konta pe locul doi. Aproape ca m-am bucurat ieri cand Venus a umilit-o!
    • Like 2
    • @ N Cojocaru
      nu se poate face comparatie intre jignirile lui Nastase si tipetele din tribune !
      • Like 1
    • @ Sorin Dobre
      Indiscutabil ca nu exista criterii de comparatie intre grosolania lui IN si finetea timeingului tipetelor din tribuna Wimbledonului. Eu am incercat sa relev faptul ca reactiile lui Konta nu ii fac cinste. Sa nu uitam ca IN era deja "recomandat" de multiple ghidusii anterioare: appropourile golanesti din ajun la adresa capitanei UK, infatisarea in uniforma ca un papagal de presedinte african, aventurile cu diverse dame de reputatii diverse (ca sa mentionez doar cateva in ordine inversa). In aceasta situatie Konta (care avea indiscutabil briefingul facut) trebuia sa se astepte la interpelari golanesti din partea lui IN. De aceea, reactia ei (un sfert de ora de jeluit) a fost exagerata, desi oarecum de inteles pentru o sensibila domnisoara.

      Iata insa ca aceiasi sensibila domnisoara nu este deranjata in rectitudinea sistemului sau de valori morale de niste tipete perfect sincronizate pe loviturile adversarei (Simona). E remarcabila compozitia Johannei la ultima minge de meci. Re-vizionati faza: Simona pregateste forehandul dintr-o pozitie confortabila, tipatul vine exact in momentul in care bratul ei incepe swingul, trupul Simonei "ingheta" o miime de secunda, suficient pentru a trimite o minge usoara drept in fileu. Konta nu se bucura, priveste nedumerita la umilul din scaunul de umpire si paseste fara zambet catre net pentru a strange mane Simonei care pare scarbita de cele ce se intampla, dar care, scarbita la randul sau, are taria de a nu riposta.

      Despre asta e vorba: fata care la Constanta a plans cu sughituri pentru jegurile venite din gatlejul unui golan confirmat, jeguri care nu-i aduceau nici-o dauna pe linie sportivo-economica, isi insuseste la Wimbledon un cadou murdar. Nu zambeste, caci isi da seama de enormitatea deciziei, insa nu carteste sa isi ia darul.
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult