Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

16.000 de deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu. 1.000 au recidivat

Tudorel Toader - raport DNA

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Peste 16.200 de deținuți au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, din octombrie 2017 până în prezent, arată datele Ministerului Justiției, potrivit G4Media.

Dintre aceștia, 1834 aveau condamnări pentru omor, 5946 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, iar 1665 pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice ori alte substanțe, precum și pentru alte infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

În aceeași perioadă, din totalul persoanelor eliberate, aproape 1.000 au fost arestate din nou, ceea ce reprezintă un procent de recidivă de 5,96%.

Informațiile au fost publicate după o solicitare a deputatului PNL Sorin Ioan Bumb și au semnătura fostului ministru Tudorel Toader.

Sindicatele din Penitenciare i-au reproșat lui Toader că a fost complice la adoptarea legii recursului compensatoriu și au amintit că fostul ministru a promovat extinderea recursului prin acordarea unei compensații de până la 8 euro pentru fiecare deținut cazat în condiții improprii din 2012 încoace.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult