Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

16.000 de deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu. 1.000 au recidivat

Tudorel Toader - raport DNA

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Peste 16.200 de deținuți au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, din octombrie 2017 până în prezent, arată datele Ministerului Justiției, potrivit G4Media.

Dintre aceștia, 1834 aveau condamnări pentru omor, 5946 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, iar 1665 pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice ori alte substanțe, precum și pentru alte infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

În aceeași perioadă, din totalul persoanelor eliberate, aproape 1.000 au fost arestate din nou, ceea ce reprezintă un procent de recidivă de 5,96%.

Informațiile au fost publicate după o solicitare a deputatului PNL Sorin Ioan Bumb și au semnătura fostului ministru Tudorel Toader.

Sindicatele din Penitenciare i-au reproșat lui Toader că a fost complice la adoptarea legii recursului compensatoriu și au amintit că fostul ministru a promovat extinderea recursului prin acordarea unei compensații de până la 8 euro pentru fiecare deținut cazat în condiții improprii din 2012 încoace.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult