Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

16.000 de deținuți eliberați în baza legii recursului compensatoriu. 1.000 au recidivat

Tudorel Toader - raport DNA

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Peste 16.200 de deținuți au fost eliberați în baza legii recursului compensatoriu, din octombrie 2017 până în prezent, arată datele Ministerului Justiției, potrivit G4Media.

Dintre aceștia, 1834 aveau condamnări pentru omor, 5946 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, iar 1665 pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice ori alte substanțe, precum și pentru alte infracțiuni privind circulația pe drumurile publice.

În aceeași perioadă, din totalul persoanelor eliberate, aproape 1.000 au fost arestate din nou, ceea ce reprezintă un procent de recidivă de 5,96%.

Informațiile au fost publicate după o solicitare a deputatului PNL Sorin Ioan Bumb și au semnătura fostului ministru Tudorel Toader.

Sindicatele din Penitenciare i-au reproșat lui Toader că a fost complice la adoptarea legii recursului compensatoriu și au amintit că fostul ministru a promovat extinderea recursului prin acordarea unei compensații de până la 8 euro pentru fiecare deținut cazat în condiții improprii din 2012 încoace.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult