Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Adrian Vasilescu: „Discursul împotriva multinaționalelor este populist, ele fac cea mai mare parte din exportul românesc"

Vasilescu Adrian

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că discursul public împotriva multinaționalelor este unul populist, în condițiile în care acestea realizează cea mai mare parte a exportului românesc. 

„Ele fac cea mai mare parte din exportul românesc. Este de șase ori mai mare ca în vremea lui Ceauşescu. Din 70.000 de firme, multinaţionalele sunt în primele o mie. (...) Este un discurs populist, care câştigă teren și în România”, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Și Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat în ianuarie la Digi24 că discursul împotriva multinaționalelor este unul păgubos.

„E mai ușor să dai vina pe ceilalți decât să vezi și să recunoști ceea ce puteai să faci și n-ai făcut. În viziunea mea, statul poate să obțină mai mulți bani cu cât merge mai bine economia. S-a dovedit clar că economia noastră merge bine - cu 4%, 5% creșteri -, cu aceste companii. Dacă aceste companii ar fi lipsă din economia noastră, nu cred că am merge mai bine, cred că am merge mai rău”, a declarat Lucian Croitoru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • george check icon
    Domnule Vasilescu.Atitudinea nu este impotriva multinationalelor.Ci impotriva modului in care expatriaza profitul prin firme de consultanta care nu presteaza mai nimic, pentru ca profitul e rezultatul utilizarii fortei de munca avand costuri mici.
    A trata problema asa cum o puneti dv. este o incercare de denaturare a problematicii.Ce-ar fi ca dv. sa mai mergeti la pensie, ca oricum veti avea o pensie de nabab.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult