Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Adrian Vasilescu: „Discursul împotriva multinaționalelor este populist, ele fac cea mai mare parte din exportul românesc"

Vasilescu Adrian

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că discursul public împotriva multinaționalelor este unul populist, în condițiile în care acestea realizează cea mai mare parte a exportului românesc. 

„Ele fac cea mai mare parte din exportul românesc. Este de șase ori mai mare ca în vremea lui Ceauşescu. Din 70.000 de firme, multinaţionalele sunt în primele o mie. (...) Este un discurs populist, care câştigă teren și în România”, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Și Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat în ianuarie la Digi24 că discursul împotriva multinaționalelor este unul păgubos.

„E mai ușor să dai vina pe ceilalți decât să vezi și să recunoști ceea ce puteai să faci și n-ai făcut. În viziunea mea, statul poate să obțină mai mulți bani cu cât merge mai bine economia. S-a dovedit clar că economia noastră merge bine - cu 4%, 5% creșteri -, cu aceste companii. Dacă aceste companii ar fi lipsă din economia noastră, nu cred că am merge mai bine, cred că am merge mai rău”, a declarat Lucian Croitoru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • george check icon
    Domnule Vasilescu.Atitudinea nu este impotriva multinationalelor.Ci impotriva modului in care expatriaza profitul prin firme de consultanta care nu presteaza mai nimic, pentru ca profitul e rezultatul utilizarii fortei de munca avand costuri mici.
    A trata problema asa cum o puneti dv. este o incercare de denaturare a problematicii.Ce-ar fi ca dv. sa mai mergeti la pensie, ca oricum veti avea o pensie de nabab.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult