Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adrian Vasilescu: „Discursul împotriva multinaționalelor este populist, ele fac cea mai mare parte din exportul românesc"

Vasilescu Adrian

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că discursul public împotriva multinaționalelor este unul populist, în condițiile în care acestea realizează cea mai mare parte a exportului românesc. 

„Ele fac cea mai mare parte din exportul românesc. Este de șase ori mai mare ca în vremea lui Ceauşescu. Din 70.000 de firme, multinaţionalele sunt în primele o mie. (...) Este un discurs populist, care câştigă teren și în România”, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Și Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat în ianuarie la Digi24 că discursul împotriva multinaționalelor este unul păgubos.

„E mai ușor să dai vina pe ceilalți decât să vezi și să recunoști ceea ce puteai să faci și n-ai făcut. În viziunea mea, statul poate să obțină mai mulți bani cu cât merge mai bine economia. S-a dovedit clar că economia noastră merge bine - cu 4%, 5% creșteri -, cu aceste companii. Dacă aceste companii ar fi lipsă din economia noastră, nu cred că am merge mai bine, cred că am merge mai rău”, a declarat Lucian Croitoru.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • george check icon
    Domnule Vasilescu.Atitudinea nu este impotriva multinationalelor.Ci impotriva modului in care expatriaza profitul prin firme de consultanta care nu presteaza mai nimic, pentru ca profitul e rezultatul utilizarii fortei de munca avand costuri mici.
    A trata problema asa cum o puneti dv. este o incercare de denaturare a problematicii.Ce-ar fi ca dv. sa mai mergeti la pensie, ca oricum veti avea o pensie de nabab.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult