Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Am descoperit cea mai frumoasă vârstă și vreau să opresc timpul

Mamă și fiică/ Getty

Foto: Getty Images

Vârsta la care încă mai crezi în Moș Crăciun, dar crezi și că poți face orice singur.

Vârsta la care abia aștepți să fie ziua ta, când sufli în lumânările de pe tort cu o dorință arzătoare în minte și te bucuri când primești o jucărie.

Vârsta la care încă îți place să petreci timp cu părinții tăi și ți se par cei mai cool oameni din lume.

Vârsta la care nu simți oboseala, nici dacă țopăi 12 ore și îți susții întreaga greutate în mâini, agățată ca o maimuțică de barele din parc.

Vârsta la care dormi buștean în fiecare noapte și te trezești plin de energie.

Vârsta la care ai fluturi în stomac cu gândul la prima tabără în care vei pleca.

Vârsta la care încă te ia mama în brațe, ca pe un bebeluș, deși abia te mai poate căra.

Este vârsta fetiței mele.

Când eram gravidă cu ea îmi imaginam că în primii ei ani voi savura băuturi delicioase în cafenele în timp ce ea doarme, ronțăie o jucărie sau colorează în liniște, dar realitatea m-a izbit ca un tren. Nu suporta să stea în landou, adormea greu în cărucior și se trezea oricum dacă nu îl împingeam cu viteză constantă, nu colora sau nu făcea nimic liniștită nicăieri. M-am obișnuit sau pur și simplu zilele au trecut, iar acum trăim cea mai frumoasă etapă posibilă.

Stăm de vorbă despre orice. Uneori îi povestesc cărți pe care le citesc sau ea îmi povestește ce a citit sau ce a visat. Vorbim despre cât de enervanți sunt adolescenții, cum fac pe interesanții și nu mai știu să se joace, despre cum se îndrăgostesc oamenii sau cum își aleg o profesie.

Îmi spune glume care uneori sunt chiar amuzante. Alteori nu le înțeleg, dar râd oricum.

Îmi aduce un paracetamol, dacă mă doare capul, sau împarte cu mine un mango, deși e fructul ei preferat. Ne facem declarații de iubire la culcare, ne pupăm și ne îmbrățișăm.

De un an și jumătate doarme singură în pat, în camera ei. Acest lucru mi-a schimbat complet starea, pentru că în sfârșit dorm și eu mai bine, neîntrerupt, după mulți ani.

De pe la 7 ani a început această Epocă de Aur și nu vreau să se termine niciodată.

Acum ea are 8 ani și 3 zile. Și fiecare zi este o mare bucurie.

Articol publicat pe site-ul autoarei, andressa.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult