Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Annemarie Vasilache, chief auditor executive la Banca Transilvania, la „Inside BT”: La Academia de audit intern, lansată recent, am avut mai mulți participanți decât ne-am fi așteptat

În 2015, Annemarie Vasilache, care este chief auditor executive la Banca Transilvania, lucra într-o altă bancă comercială. Era mulțumită, nu căuta un alt job, nu se gândea la o schimbare pe plan profesional. În grupul financiar unde muncea, cei care făceau parte dintr-un „pool de talente” urmau să se rotească în diferite joburi, la un interval de 2-3 ani. Atunci ei i s-a propus să lucreze în audit intern, dar în afara țării. Aproximativ în aceeași perioadă, Annemarie Vasilache a fost contactată de un recrutor din piață pentru jobul pe care îl are astăzi la BT, banca cu 10.000 de angajați și active de peste 150 de miliarde de lei.

„Mi s-a părut ceva extraordinar, pentru că nu căutam un job și deodată erau pe masă două joburi în zona de audit intern pe care le aveam de analizat. Și atunci am zis ok, se pare că universul spune ceva (zâmbește). Cred că trebuie să mă reîntorc, pentru că eu nu mai lucrasem în audit de 10 ani, am avut în celălalt grup financiar diferite alte roluri, în finance, în operațiuni, făcusem cu totul alte lucruri decât audit intern”, a spus Annemarie Vasilache la „Inside BT”, podcast realizat de jurnalistul Claudiu Pândaru. 

Acel moment Annemarie îl consideră unul definitoriu pentru cariera sa profesională, dar și pentru că a trebuit să aleagă între a rămâne în țară sau să meargă să lucreze peste hotare.

„Cred că am făcut alegerea bună nu doar din perspectivă profesională, pentru că cu siguranță BT te provoacă și ți-e drag să vii la birou aici, dar cred că și personal a fost o alegere bună. Pentru că a face commuting (naveta -n.n.) în altă țară probabil că m-ar fi ținut mai departe de familie decât se întâmplă azi, deși și azi călătoresc destul de mult, dar e un pic diferit”, a rememorat directorul de audit din BT.

Invitată de Claudiu Pândaru să vorbească și despre un moment greu din cariera sa, Annemarie Vasilache a mărturisit că vede astfel de situații drept provocări și a dat un exemplu din primele zile după angajarea ei la Banca Transilvania, când i s-a solicitat să convingă o echipă de audit de la Volksbank să rămână la BT, după procesul de integrare în Banca Transilvania.

„Atunci când am venit în BT, banca era într-un proiect de integrare a Volksbank. Eram de o zi-două în bancă și am primit un prim task: să merg să discut cu echipa de audit intern de la Volksbank și să conving echipa respectivă că este valoroasă pentru BT și că ar completa frumos echipa de audit a BT-ului. Mi s-a părut un task dificil la momentul respectiv, pentru că nu cunoșteam echipa de audit din Banca Transilvania, nu cunoșteam nici echipa de audit din Volksbank, știam de bănci din piață, atâta tot. Nu avusesem alt fel de tangență și ar fi trebuit să merg să le spun ceva oamenilor din Volksbank care să-i convingă că e bine să rămână la BT. Am ales un speech sincer, în care le-am spus ce vreau eu să fac mai departe cu echipa de audit din BT și dacă ideea mea rezonează cu ei, atunci suntem acolo unde trebuie. Și uite că și astăzi colegi din echipa aceea sunt prezenți în echipa de azi, unii dintre ei au chiar rol managerial. Deci cumva a funcționat”, a spus Annemarie Vasilache.

„Avem colegi care au început un internship în 2021 la noi și acum lucrează full time”

În dorința de a se implica în pregătirea tinerilor în domeniul auditului financiar, dar nu numai, BT a lansat recent o academie de audit intern financiar- bancar, unde studenții pot afla ce înseamnă activitatea dintr-o bancă comercială. Totodată, BT primește în internship tineri care vor să înceapă o carieră în domeniul bancar.

„Avem colegi care au început un internship în 2021 la noi și lucrează astăzi full time. Avem lansată recent o academie de audit intern pentru toată piața financiar- bancară. Este un demers și un program foarte interesant, care a avut foarte multă căutare și în București și în Cluj, am avut mai mulți participanți în faza de selecție a celor care urmează această academie decât ne-am fi așteptat. Este un program prin care încercăm să le arătăm studenților - sunt studenți de anul doi, trei - ce înseamnă banking-ul, pentru că au un program de învățare cu diferite echipe din Banca Transilvania care le explică ce înseamnă să lucrezi în front office, ce înseamnă risc management, poate ce înseamnă IT. Apoi lucrează alături de noi în zona de audit și în felul asta considerăm că le arătăm ce este practic viața într-un grup financiar-bancar și, mai nișat, în zona de audit. E doar o școală, nu ne așteptăm să ne acopere nouă din task-urile de zi cu zi, ci ne așteptăm să aibă un impact de învățare pentru ei. Deocamdată suntem la început și văd că le place”, a spus Annemarie Vasilache la podcastul „Inside BT”.

Urmăriți discuția dintre Annemarie Vasilache, chief auditor executive la Banca Transilvania, și jurnalistul Claudiu Pândaru, în podcastul „Inside BT”, atașat acestui articol. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult