Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Biroul Electoral Central, rezultate parțiale: Au votat 21,08% dintre alegători. 91,57% au spus „DA”

Buletine de vot la Referendum

(Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

UPDATE: BEC, rezultate la ora 12:00. După centralizarea rezultatelor la 99,8% din secții, numărul participanților la vot duminică a fost de 3.849.903, reprezentând 21,08 la sută din totalul persoanelor înscrise pe liste.  91,57 la sută dintre participanți au votat DA, iar 6,46 la sută au votat NU. Voturi nule - 1,97 la sută.

STIREA INITIALA 

La referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție au votat 20,96% dintre alegători, potrivit datelor centralizate până la ora 9:00 și anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

La urne s-au prezentat duminică 3.778.716 persoane, potrivit BEC, care a centralizat până acum rezultatele de la 98,3% din secțiile de vot.

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 3.461.581 (91,61% din numărul participanţilor), numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU” a fost de 242.671 (6,42%). 

Află și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Oricum hoția psd-istă cu minima de 30% la referendum nu este normală, ca atare din start aceste referendumuri nu sunt reprezentative.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult