Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Biroul Electoral Central, rezultate parțiale: Au votat 21,08% dintre alegători. 91,57% au spus „DA”

Buletine de vot la Referendum

(Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

UPDATE: BEC, rezultate la ora 12:00. După centralizarea rezultatelor la 99,8% din secții, numărul participanților la vot duminică a fost de 3.849.903, reprezentând 21,08 la sută din totalul persoanelor înscrise pe liste.  91,57 la sută dintre participanți au votat DA, iar 6,46 la sută au votat NU. Voturi nule - 1,97 la sută.

STIREA INITIALA 

La referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție au votat 20,96% dintre alegători, potrivit datelor centralizate până la ora 9:00 și anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

La urne s-au prezentat duminică 3.778.716 persoane, potrivit BEC, care a centralizat până acum rezultatele de la 98,3% din secțiile de vot.

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 3.461.581 (91,61% din numărul participanţilor), numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU” a fost de 242.671 (6,42%). 

Află și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Oricum hoția psd-istă cu minima de 30% la referendum nu este normală, ca atare din start aceste referendumuri nu sunt reprezentative.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult