Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Biroul Electoral Central, rezultate parțiale: Au votat 21,08% dintre alegători. 91,57% au spus „DA”

Buletine de vot la Referendum

(Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

UPDATE: BEC, rezultate la ora 12:00. După centralizarea rezultatelor la 99,8% din secții, numărul participanților la vot duminică a fost de 3.849.903, reprezentând 21,08 la sută din totalul persoanelor înscrise pe liste.  91,57 la sută dintre participanți au votat DA, iar 6,46 la sută au votat NU. Voturi nule - 1,97 la sută.

STIREA INITIALA 

La referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție au votat 20,96% dintre alegători, potrivit datelor centralizate până la ora 9:00 și anunțate de Biroul Electoral Central (BEC).

La urne s-au prezentat duminică 3.778.716 persoane, potrivit BEC, care a centralizat până acum rezultatele de la 98,3% din secțiile de vot.

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 3.461.581 (91,61% din numărul participanţilor), numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „NU” a fost de 242.671 (6,42%). 

Află și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Oricum hoția psd-istă cu minima de 30% la referendum nu este normală, ca atare din start aceste referendumuri nu sunt reprezentative.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult