Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Black Lives Matter. Manifestanții din Bristol au dărâmat o statuie a unui fost negustor de sclavi și au aruncat-o într-un râu. GALERIE FOTO

Manifestanții din Bristol s-au luptat cu o statuie

Foto: Guliver Getty Images

Manifestanții din Bristol au dărâmat o statuie a unui fost negustor de sclavi. Statuia, care face de mai mulţi ani obiectul unor controverse, a fost târâtă prin oraşul-port britanic şi stropită cu vopsea roşie, iar într-un final a fost aruncată în râul Avon. 

Un bărbat s-a pozat cu genunchiul pe gâtul statuii, imitând gestul polițistului american care l-a asfixiat pe George Floyd, un cetățean de culoare. 

Protestul din Bristol a fost organizat din solidaritate cu mișcarea antirasism de peste Ocean. 

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat proteste în SUA, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arată că George Floyd încătușat, aflat la pământ, striga „Nu pot să respir”, în timp ce un agent de poliție îl imobiliza, ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

CLIC PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A DESCHIDE GALERIA FOTO

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Black Lives Matter au dat Vandalizat statuile lui Lincoln, Churchill si Ghandi. BLM e o boala mentala. Nu au logica.
  • Like 1
 • Ma intriga faptul ca in foto nu vad nicio fata de african (pardon: de om de culoare).
  Pai, in acest context, cand vom protesta si noi, romanii, impotriva discriminarii romilor? Nu ia initiativa niciun roman?
  • Like 1
 • GabiC check icon
  imbecili. ASta e parte a istoriei- vrei-nu-vrei.
  Fețele lor nu spun prea multe. Probabil au lipsit la istorie, au lipsit la etica...au lipsit la scoala. Istoria nu are nimic in comun cu ce se intampla zilele astea in State, si- cu atat mai mult, in UK. N-am prea vazut sa protesteze impotriva Reginei- desi casa regala a fost unul dintre marii beneficiari ai sclavagismului - timp de 300-400 de ani.
  Sau... ne dam mari in fata celor mici?
  Asa cum spuneam- niste redusi ( ca si cei din State care vandalizeaza si distrug)
  • Like 1
 • se zice ca o vor spala de vopsea si o pun in muzeul orasului,
  dar si noi am daramat statuia lui lenin - din piata scanteii azi piata presei libere, si de ce nu, tot noi, statuile bratianu, carol , stalin - din piata...stalin, azi ch.de gaule etc,etc, intru un acelasi entuziasm distrugator al trecutului (parca si acum cativa ani, nu multi, se zvonea de alte demolari de statui sau monumente)
  (cu lenin, spanzurat de macara, am avut coperta in prestigioasa revista The Economist, ulterior au venit georgienii sau irakienii, cu variante locale, pe aceleasi coperti)
  • Like 1
  • @ corneliu apostol
   AlexisZ check icon
   Problema e ca fostul bloc comunist si'a facut revolutiile, de bine de rau. Mentalitatea comunista in schimb n'a disparut in totalitate. Dar procesul e mult mai evident totusi, fata de statele care au abolit sclavagismul acum de mai bine de'un secol, sau si'au pierdut coloniile de cateva zeci de ani bune, dar mentalitatea lor a ramas neschimbata.
   • Like 0
  • @
   GabiC check icon
   ba, ambii au motiv comun: prostia (unora) si beneficiul (altora)
   ghici...
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult