Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Breaking news. Președintele Iohannis a anunțat că l-a desemnat din nou pe Ludovic Orban premier și că „posibil mâine” acesta va fi votat de Parlament

Iohannis la Cotroceni

Foto presidency.ro

După o teleconferință avută cu liderii partidelor politice parlamentare - procedură specială în plină criză de coronavirus -, președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că l-a desemnat din nou pe Ludovic Orban premier. 

De asemenea, președintele a adăugat că a avut o discuție „matură” cu toate partidele, care l-au asigurat că „posibil mâine” Guvernul va trece prin Parlament, printr-o procedură de urgență.

Deocamdată e neclar dacă Ludovic Orban va fi prezent la ședința în care urmează să primească votul de învestitură, fiind izolat în Vila Lac2 din cauza contactului cu un parlamentar PNL infectat cu coronavirus.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Javrele alde pesediste sunt lipsite de imaginație. L-au copiat pe basescu in ceea ce privește folosirea ccrului in scopuri politice și acum vor sa îl copieze pe Johannis cu spargerea unui partid prin generarea unui pol adițional de putere... Asta după ce au încercat disperate sa îl fraierească iarasi pe Johannis sa pună un guvern “tehnocrat” sau “de uniune naționala” după ce au fost înlăturați ei de la putere, dar totuși controlând parlamentul. Orice acțiune care face javrele pesediste și uneltele lor sa spumege e buna pentru România. Acestea fiind spuse, Orbán nu e in mod cert cel mai bun politician din garnitura actuala însă e cu multe clase peste tot ce oferă alde pesedistii. Tampitii și mafioții voteaza pesede indiferent de ce se întâmpla in jurul lor. Cine nu se duce la vot pentru ca e de părere ca nu exista nici o deosebire între alde pesede și restul clasei politice e cel puțin idiot.
  • Like 2
  • @ Paul
   Dan check icon
   Felicitari D-le Paul ,Subscriu total la cele afirmate, Guvernul PNL ,poate nu este unul perfect, dar este unul mult superior ,fata de cel psd-ist cu veorica-n frunte, Am incredere deplina in acest Guvern .Ma deranjeaza agresivitatea celor din psd, care daca nu-i duce capul sa faca ceva bine ,,fac mult rau !
   • Like 0
 • Să încercăm să înțelegem desemnarea făcută de președinte,
  Argumente pro.
  Orban a condus un guvern vreme de 4 luni, miniștri au înțeles în aceste 4 luni cam pe unde sunt butoanele și au o brumă de experiență privind ceea ce ar trebui să facă. Un nou premier cu un nou cabinet ar avea nevoie de o perioadă de timp să înțeleagă cu ce se mănâncă guvernarea, nemaivorbind de haosul creat de predarea ștafetei.
  Argumente contra.
  Orban și cabinetul său vor fi în continuare preocupați cu prioritate de finalizarea „împărțirii cașcavalului” precum și de obținerea de avantaje electorale cu ajutorul OUG.
  Orban și o parte dintre miniștrii cabinetului sunt suspecți de infectarea cu SARS-CoV2 și nimeni nu poate estima evoluția bolii COVID-19 dacă se va dovedi că sunt pozitivi la test.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Oricum as incerca sa justific imbecilitatea asta , desi urasc PSD si ceea ce reprezinta , e o chestie de elementar bun simt sa te opresti.
   De ce spun asta :
   a) Intre guvernul Citu si guvernul Orban nu era nici o diferenta in afara de numele jupanului. Deci ce sa mai vorbim...nea Orban nu putea sa conduca el din umbra, trebuia cocotat pe scaunul de prim ministru.
   b) Dupa aceasta rocada imbecila si inutila si cu coronavirusul venind , PSD nu trebuie decat sa-si ia floricelele si sa priveasca o tragicomedie cu final previzibil , intrarea lor ( din nou) in jocul politic majoritar dupa urmatoarele alegeri.

   Corona virusul va ingropa orice guvern ( chiar si extrem de competent) pentru ca nici o tara nu este pregatita pentru ceea ce va veni . Dupa ce ( sa speram) , epidemia se va domoli , economia mondiala probabil va intra in cea mai grea recesiune. Recesiune care va prinde Romania in fundul gol, asa cum a lasat-o PSD si clica de banditi a lui Dragnea.

   PNL arata ca singurul lucru care-l diferentiaza de PSD este pozitionarea doctrinara ,daca putem vorbi despre asa ceva. In acelasi timp orice alternativa la PSD is PNL este tocata marunt si cu mare harnicie de toate posturile TV arondate fiecare la interesele celor doua mari partide.

   Viitorul suna ca o mandolina sparta ...   • Like 2
 • PNL continua sa-si dea autogoluri. Aveati un avantaj politic destul de mare dupa episodul Dancila. V-ati ***** pe el. Felicitari. Sa ne pregatim asadar pentru revenirea in forta a pesedeului. Nicusor Dan, sper ca esti fericit cu alegerea pe care ai facut-o, probabil si cariera ta politica e la 2 metri sub pamant.
  • Like 0
 • Leo check icon
  Suspendați-l pe imbecilul acesta până nu face varză tot statul...
  • Like 0
 • In momente cruciale se vad adevaratii oameni de stat. Acum vad doar niste imbecili. Adica din tot PNL-ul nu poti gasi un premier capabil? Atat de handicapat mintal este presedintele ca propune unul izolat in carantina? Puneti unul de la UDMR sa stim de-o treaba.
  'tu-i mama ei de tara cine o mai merge la vot!!
  • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   Dan check icon
   Amice ,,ai tras ceva pe nas,!!!
   • Like 0
 • Valentin check icon
  Se mută totul pe holograme, ca în Consiliul Jedi...
  • Like 7


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult