Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Călin Georgescu: „Dacă viitoarea mamă este manipulată de genul în care nu poți să naști decât prin cezariană, cum nasc astăzi în România peste 90%, este o tragedie. Știți de ce? Pentru că se rupe firul divin”

C Georgescu

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Călin Georgescu, candidat care a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a făcut o declarație controversată despre nașterile prin cezariană, pe care le consideră o tragedie, scrie Hotnews.ro. Într-un interviu acordat în luna mai anul acesta, el a declarat că nașterea prin cezariană afectează profund legătura spirituală dintre mamă și copil, afirmând că „se rupe firul divin”.

„Noi nu mai suntem capabili să punem întrebări pentru că în momentul în care s-a născut copilul, a intrat direct în structura manipulării. Imediat, pe loc, de când este născut. De fapt, dinainte de naștere pentru că este manipulată mama”, a spus Călin Georgescu.

El susține că acest tip de naștere nu doar că dăunează relației dintre mamă și copil, dar promovează ideea că majoritatea femeilor „sunt bolnave”.

„Dacă viitoarea mamă este manipulată de genul în care nu poți să naști decât prin cezariană, cum nasc astăzi în România peste 90%, este o tragedie. Știți de ce? Pentru că se rupe firul divin. Mai mult, tu consideri și accepți că peste 90% sunt bolnave”, a mai afirmat Călin Georgescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Domnul sa isi tina gura in afirmatii unde nici nu a nascut, nici nu e medic. Am nascut natural, in firul divin asa de mult promovat de el, singurul fir care m-a deranjat a fost ala de m-a cusut doctorul din plin, pt ca copilul a fost mult peste greutate. Al 2lea copil nu mi-a mai venit sa fac, sa isi bage el undeva firul divin cu totul.
    • Like 0
  • Dl. Georgescu are dreptate în problema de fond, se fac exagerat de mult cezariene în România când toate dovezile ştiinţifice arată că este benefic pt viitorul bebe să fie născut pe cale vaginală (de exemplu, viitorul echilibru al microbiomului intestinal al bebelui este afectat de modul în care este născut). Cezariana este foarte promovată deoarece aduce bani, costă 2000-3000 euro să naşti prin cezariană la un spital privat. Ar fi bine pt dl Georgescu dacă ar mai slabi nonargumentele cu firul divin, dar are dreptate în problema de fond.
    • Like 1
    • @ Laura
      andrei andrei check icon
      arata-mi si o statistica a mortilor produse pe cale naturala si tuturor complicatiilor care apar asa. sa vedem de domnul tau georgescu
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult