Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cătălin Drulă: Agenția de Salvare a Vieților Omenești pe Mare va fi desființată

Catalin Drula - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, iar atribuțiile sale vor fi preluate de către IGSU, relatează G4Media.

Drulă a spus că salută demersul procurorilor DNA, care au început o investigație la ARSOVM, în urma căreia cinci persoane. între care directorul Agenției, Daniel Manole, au fost plasate în arest la domiciliu. Procurorii îi acuză de luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziții. Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această agenție”, a declarat Cătălin Drulă, duminică, potrivit G4media. Ministrul spune că a trimis controale și la celelalte instituții care apar în stenogramele DNA și că a dispus schimbarea conducerii acestora.

Doi liberali, senatorul George Stângă si președintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de DNA în biroul lui Drulă, în timp ce îi cereau acestuia să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Totodată, din stenogramele procurorilor reiese că Bogdan Stan, fost șef ANAF în Guvernul PSD și actual consilier la Curtea de Conturi, i-a cerut, în luna martie, șefului Curții de Conturi din Constanța, Ioan Bobe, să tempereze un control la firma de la care ARSVOM ar fi cumpărat două nave la suprapreț.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Sunt "frumoase" aceste acte de vitejie si prind bine la poporul roman "insetat" de razbunare - INDIFERENT de culoarea politica pentru ca fiecare partid are talibanii pe care ii merita - dar poate ar fi cazul sa terminam cu astfel de "romanisme" si sa lucram cum trebuie si sa explicam deciziile pe care le luam.
    Prin urmare desfiintam aceasta agentie pentru ca este un organism redundant si aceleasi servicii sunt efectuate si de altcineva sau o desfiintam pentru ca seful este banuit de acte de coruptie. Care este motivul de fapt? Facem econonime, nu trebuie sa avem o agentie "civila" sau nu este nevoie, a fost un "cadou" pentru servicii de vitejie pe linii de partid (cate afise au fost lipite pe ora?) sau ce?. Ar fi interesant de stiut pentru ca altfel pare ca este inchisa pentru ca au avut sefi cu probleme. Atunic ar trebui sa inchidem tot in aceasta tara pentru ca nu cred exista vreo institutie de stat - atat central cat si in teritoriu - in care sa nu se fi gasit acte de coruptie,
    • Like 0
  • Trebuie sa fii USRist habotnic rau ca sa nu bagi de seama ca tot ce face baiatul asta ,Drula. e doar exercitiu de imagine. Toata tarasenia cu inregistrarile DNA e cusuta cu ata alba.El e de altfel cunoscut pentru atacurile marlanesti la adresa PNL.Nu e insa un motiv de mare ingrijorare.Cateii dintai turbeaza.
    • Like 0
  • Oare cum ar fi d. Drulă ca președinte de țară (a noastră)? Probabil nediplomat, iar după o vreme acrit și singur.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult