Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cătălin Drulă: Agenția de Salvare a Vieților Omenești pe Mare va fi desființată

Catalin Drula - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată, iar atribuțiile sale vor fi preluate de către IGSU, relatează G4Media.

Drulă a spus că salută demersul procurorilor DNA, care au început o investigație la ARSOVM, în urma căreia cinci persoane. între care directorul Agenției, Daniel Manole, au fost plasate în arest la domiciliu. Procurorii îi acuză de luare de mită, trafic de influență, constituire de grup infracțional, spălare de bani și abuz în serviciu.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziții. Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa această agenție”, a declarat Cătălin Drulă, duminică, potrivit G4media. Ministrul spune că a trimis controale și la celelalte instituții care apar în stenogramele DNA și că a dispus schimbarea conducerii acestora.

Doi liberali, senatorul George Stângă si președintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de DNA în biroul lui Drulă, în timp ce îi cereau acestuia să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Totodată, din stenogramele procurorilor reiese că Bogdan Stan, fost șef ANAF în Guvernul PSD și actual consilier la Curtea de Conturi, i-a cerut, în luna martie, șefului Curții de Conturi din Constanța, Ioan Bobe, să tempereze un control la firma de la care ARSVOM ar fi cumpărat două nave la suprapreț.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Sunt "frumoase" aceste acte de vitejie si prind bine la poporul roman "insetat" de razbunare - INDIFERENT de culoarea politica pentru ca fiecare partid are talibanii pe care ii merita - dar poate ar fi cazul sa terminam cu astfel de "romanisme" si sa lucram cum trebuie si sa explicam deciziile pe care le luam.
  Prin urmare desfiintam aceasta agentie pentru ca este un organism redundant si aceleasi servicii sunt efectuate si de altcineva sau o desfiintam pentru ca seful este banuit de acte de coruptie. Care este motivul de fapt? Facem econonime, nu trebuie sa avem o agentie "civila" sau nu este nevoie, a fost un "cadou" pentru servicii de vitejie pe linii de partid (cate afise au fost lipite pe ora?) sau ce?. Ar fi interesant de stiut pentru ca altfel pare ca este inchisa pentru ca au avut sefi cu probleme. Atunic ar trebui sa inchidem tot in aceasta tara pentru ca nu cred exista vreo institutie de stat - atat central cat si in teritoriu - in care sa nu se fi gasit acte de coruptie,
  • Like 0
 • Trebuie sa fii USRist habotnic rau ca sa nu bagi de seama ca tot ce face baiatul asta ,Drula. e doar exercitiu de imagine. Toata tarasenia cu inregistrarile DNA e cusuta cu ata alba.El e de altfel cunoscut pentru atacurile marlanesti la adresa PNL.Nu e insa un motiv de mare ingrijorare.Cateii dintai turbeaza.
  • Like 0
 • Oare cum ar fi d. Drulă ca președinte de țară (a noastră)? Probabil nediplomat, iar după o vreme acrit și singur.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult