Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cazul „patinuar”. Învățătorul de la Iași a greșit, a stabilit Consiliul de Administrație al școlii în care predă acesta

Patinuar

Părinții unui elev de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iaşi au semnalat pe Facebook că învățătorul acestuia i-a tăiat din temă varianta corectă a cuvântului patinoar, înlocuind-o cu una greșită, patinuar. Deși învățătorul a spus că a fost acuzat pe nedrept, Consiliul de Administrație al școlii a stabilit că acesta a greșit, relatează Ziarul de Iași, care citează surse din cadrul comisiei de evaluare.

Potrivit analizei comisiei, învățătorul nu ar fi făcut însă eroarea din neștiință, ci din neatenție și ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul.

„Au fost două teme, 1 şi 2, unul dintre exerciţiu presupunând transcrierea intenţionat greşită a unor cuvinte. El şi-a făcut un şablon de corectare de acasă pentru această temă şi nu a mai fost atent ce exerciţiu corectează”, au precizat sursele citate.

Tatăl care a făcut publică întreaga situație a fost acuzat de alți părinți că minte și a fost criticat de sindicaliștii din învățământ pentru „derapajele de comportament”. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar a definit conduita învățătorului de până la acel moment drept „ireproșabilă”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ideea de a-i pune pe copii sa scrie gresit un cuvant mi se pare needucativa. Trebuie sa ramana cu varianta corecta, ca apoi le tot incurca. Iar invatatorul cred ca este cam sub nivelul marii ca pedagog!
    • Like 0
  • A gresit saraca , ca o sa imbecilizeze generatii de copii pentru simplu motiv ca nu stie limba romana are mai putina importanta. Probabil "patinuar" nu este sigura perla din portofoliul ei.
    • Like 0
  • Paiul cu o litera l-au văzut, dar bârna cu ditamai pleonasmul "cade jos" nu a sărit in ochi nimănui.
    • Like 2
  • Dorin check icon
    Neatenția așa zisului ,,Dascăl,, e probabil cauzată de vacanțele lungi și dese de care au parte cadrele didactice Acum au și concedii de odihnă duble (42 de zile). Merită la cum își bat joc de copii noștrii.NU???
    • Like 3
    • @ Dorin
      Bianca check icon
      Ce generalizare de prost gust.
      • Like 0
    • @ Bianca
      Dorin check icon
      De prost gust este prestația unor anumiți (Dascăli)
      • Like 0
  • Cata drama pentru o greseala de ortografie. Usor penibil.
    • Like 2
  • Alien check icon
    Daca "sindicalistii din invatamant" aduc ca argument "derapajele de comportament" ale tatalui, chiar si reale fiind, ca sa transeze o problema de ortografie, inseamna ca lucrurile sunt destul de nasoale in sistemul de dresaj national.
    Eu inteleg ca e frustrant pentru "dascali" ca nu pot sa-i scada tatalui nota la purtare, insa macar de forma ar fi trebuit sa evite dezbaterea gramaticala pe baza de argumentum ad hominem.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult