Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cazul „patinuar”. Învățătorul de la Iași a greșit, a stabilit Consiliul de Administrație al școlii în care predă acesta

Patinuar

Părinții unui elev de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iaşi au semnalat pe Facebook că învățătorul acestuia i-a tăiat din temă varianta corectă a cuvântului patinoar, înlocuind-o cu una greșită, patinuar. Deși învățătorul a spus că a fost acuzat pe nedrept, Consiliul de Administrație al școlii a stabilit că acesta a greșit, relatează Ziarul de Iași, care citează surse din cadrul comisiei de evaluare.

Potrivit analizei comisiei, învățătorul nu ar fi făcut însă eroarea din neștiință, ci din neatenție și ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul.

„Au fost două teme, 1 şi 2, unul dintre exerciţiu presupunând transcrierea intenţionat greşită a unor cuvinte. El şi-a făcut un şablon de corectare de acasă pentru această temă şi nu a mai fost atent ce exerciţiu corectează”, au precizat sursele citate.

Tatăl care a făcut publică întreaga situație a fost acuzat de alți părinți că minte și a fost criticat de sindicaliștii din învățământ pentru „derapajele de comportament”. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar a definit conduita învățătorului de până la acel moment drept „ireproșabilă”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ideea de a-i pune pe copii sa scrie gresit un cuvant mi se pare needucativa. Trebuie sa ramana cu varianta corecta, ca apoi le tot incurca. Iar invatatorul cred ca este cam sub nivelul marii ca pedagog!
    • Like 0
  • A gresit saraca , ca o sa imbecilizeze generatii de copii pentru simplu motiv ca nu stie limba romana are mai putina importanta. Probabil "patinuar" nu este sigura perla din portofoliul ei.
    • Like 0
  • Paiul cu o litera l-au văzut, dar bârna cu ditamai pleonasmul "cade jos" nu a sărit in ochi nimănui.
    • Like 2
  • Dorin check icon
    Neatenția așa zisului ,,Dascăl,, e probabil cauzată de vacanțele lungi și dese de care au parte cadrele didactice Acum au și concedii de odihnă duble (42 de zile). Merită la cum își bat joc de copii noștrii.NU???
    • Like 3
    • @ Dorin
      Bianca check icon
      Ce generalizare de prost gust.
      • Like 0
    • @ Bianca
      Dorin check icon
      De prost gust este prestația unor anumiți (Dascăli)
      • Like 0
  • Cata drama pentru o greseala de ortografie. Usor penibil.
    • Like 2
  • Alien check icon
    Daca "sindicalistii din invatamant" aduc ca argument "derapajele de comportament" ale tatalui, chiar si reale fiind, ca sa transeze o problema de ortografie, inseamna ca lucrurile sunt destul de nasoale in sistemul de dresaj national.
    Eu inteleg ca e frustrant pentru "dascali" ca nu pot sa-i scada tatalui nota la purtare, insa macar de forma ar fi trebuit sa evite dezbaterea gramaticala pe baza de argumentum ad hominem.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult