Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce a constatat Ilie Bolojan după ce a pus GPS pe mașinile Consiliului Județean Bihor: economii de 40% la cheltuielile cu carburanții. Monitorizarea prin GPS va fi introdusă și la instituțiile subordonate

Ilie Bolojan.

Parcurile auto ale tuturor instituțiilor subordonate Consiliului Județean Bihor vor fi monitorizate prin GPS, de luna viitoare, potrivit unui proiect votat de toți cei 33 de consilieri județeni. 

Un „sistem de management flotă” este utilizat deja, din august 2021, în cazul parcului auto al Consiliului Județean, iar rezultatul este o scădere cu 40% a cheltuielilor cu carburanții. 

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, inițiatorul proiectului, se așteaptă la efecte similare și la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor, scrie eBihoreanul.ro.

Sistemul de monitorizare auto folosit de Consiliul Județean Bihor din vara anului trecut permite identificarea locului unde se află mașinile, generarea foilor de parcurs, evidențierea consumurilor de carburanți, afișarea histogramei vitezei și analizarea conduitei șoferilor, iar toate acestea duc în final la reducerea consumului de carburanți, diminuarea uzurii mașinilor și optimizarea rutelor acestora.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Acum poate or să înţeleagă şi speriaţii de cipuri şi de conspiraţii informatice de ce instutuţiile statului se feresc de informatizare ca dracul de tămâie. Simplu: informatizarea provoacă transparenţă. Şi transparenţa nu e bună!
    • Like 2
    • @ Dragoş Anghelache
      Eu aș merge la pasul următor. Aș verifica din urmă alimentările cu combustibil pe fiecare mașină, versus kilometrii parcurși, Să vedem care mașini au consumat zeci de litri la sută.
      • Like 1
    • @ Dan Filip
      Nume check icon
      10% ar fi bine. Peste m-aș îngrijora.
      • Like 0
    • @ Dragoş Anghelache
      Nume check icon
      Așa este.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult