Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce a constatat Ilie Bolojan după ce a pus GPS pe mașinile Consiliului Județean Bihor: economii de 40% la cheltuielile cu carburanții. Monitorizarea prin GPS va fi introdusă și la instituțiile subordonate

Ilie Bolojan.

Parcurile auto ale tuturor instituțiilor subordonate Consiliului Județean Bihor vor fi monitorizate prin GPS, de luna viitoare, potrivit unui proiect votat de toți cei 33 de consilieri județeni. 

Un „sistem de management flotă” este utilizat deja, din august 2021, în cazul parcului auto al Consiliului Județean, iar rezultatul este o scădere cu 40% a cheltuielilor cu carburanții. 

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, inițiatorul proiectului, se așteaptă la efecte similare și la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor, scrie eBihoreanul.ro.

Sistemul de monitorizare auto folosit de Consiliul Județean Bihor din vara anului trecut permite identificarea locului unde se află mașinile, generarea foilor de parcurs, evidențierea consumurilor de carburanți, afișarea histogramei vitezei și analizarea conduitei șoferilor, iar toate acestea duc în final la reducerea consumului de carburanți, diminuarea uzurii mașinilor și optimizarea rutelor acestora.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acum poate or să înţeleagă şi speriaţii de cipuri şi de conspiraţii informatice de ce instutuţiile statului se feresc de informatizare ca dracul de tămâie. Simplu: informatizarea provoacă transparenţă. Şi transparenţa nu e bună!
  • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Eu aș merge la pasul următor. Aș verifica din urmă alimentările cu combustibil pe fiecare mașină, versus kilometrii parcurși, Să vedem care mașini au consumat zeci de litri la sută.
   • Like 1
  • @ Dan Filip
   Nume check icon
   10% ar fi bine. Peste m-aș îngrijora.
   • Like 0
  • @ Dragoş Anghelache
   Nume check icon
   Așa este.
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult