Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Modelul Bolojan se extinde. Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, anunță 500 de concedieri: „Muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, de 1.300.000 lei”

Romeo Dunca - FB

Foto Facebook Romeo Dunca

Peste 500 de angajați din Consiliul Județean Caraș-Severin ar urma să fie concediați, iar economia la bugetul instituției ar fi de aproximativ 600.000 de euro lunar, a anunțat Romeo Dunca, noul președinte PNL al CJ Caraș-Severin, scrie Express de Banat.

„Noua organigramă la care se lucrează de zor va aerisi instituția și va da șanse doar celor competenți și dornici de lucru să se afirme în folosul cetățeanului căruia în sfârșit i-a venit rândul să fie respectat. Descoperim lucruri interesante și abia așteptăm să verificăm veridicitatea lor. De exemplu, se aude că muzicanții angajați la CJ au avut fond de salarii, într-un singur an, 1.300.000 lei. E greu de crezut, dar vom vedea”, a spus Dunca.

Muzicanții despre care vorbește noul președinte al CJ sunt angajații Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean. Centrul este condus de Ioan Benga și a avut o activitate care nu justifică o astfel de cheltuială din banul public, scrie publicația locală.

Amintim că și noul șef de la CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că va face concedieri, după ce a descoperit, în urma unei analize, că în instituție sunt persoane „fără obiectul muncii”, cu salarii mari și bonusuri de 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dl ORBAN,dati OUG,negru pe alb ca peste tot in tara,pana la cea mai mica comuna,sa se injumatateasca nr.de taietori de frunze din Consiliile locale,inclusiv primarii,PENTRU CA PUTETI.
    • Like 3


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult