Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ce revenire pentru Simona! După un meci ce părea pierdut, Simona Halep o învinge pe Elina Svitolina și ajunge în finală la Qatar Open

Simona Halep - Doha - captura

Nervi tari, ambiție, credință în victorie. Revenire de la 1-4 în setul 3, la 6-4 pentru Simona Halep! Elina Svitolina a avut 3 mingi de 5-1 în ultimul set, dar Simona Halep nu s-a rupt. Simona Halep reușește să ajungă în finala de la Doha, 6-3, 3-6, 6-4!

Înarmat cu steaguri tricolore, publicul de la Doha a încurajat-o pe Simona Halep de la prima până la ultima minge.

„Este cel mai bun meci al meu de până acum”, a spus după partidă Simona Halep.

„A fost rezistentă la tăvăleală. A fost un Hopa Mitică, nu se sparge, nu se strică și-n picioare se ridică. Nu s-a pierdut niciun moment”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu. CTP a remarcat că Simona Halep a jucat fără frică și că nu a avut niciun moment de blocaj psihic, indiferent de scor: „Nu i-a fost frică nici de victorie, nici de înfrângere”. 

„Svitolina a jucat excepțional, a scos mingi imposibile. Dar Simona are acest stabilizator, acest giroscop psihic care nu se strică”, a remarcat jurnalistul.

În finală, Simona Halep va juca împotriva lui Elise Mertens sau Angelique Kerber. De luni, Simona revine pe a doua poziție WTA.

Calificarea în finală este recompensată la Doha cu un premiu de 84.850 de dolari şi cu 305 de puncte WTA. Trofeul este recompensat cu 158.895 de doalri şi cu 470 de dolari.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult