Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ce revenire pentru Simona! După un meci ce părea pierdut, Simona Halep o învinge pe Elina Svitolina și ajunge în finală la Qatar Open

Simona Halep - Doha - captura

Nervi tari, ambiție, credință în victorie. Revenire de la 1-4 în setul 3, la 6-4 pentru Simona Halep! Elina Svitolina a avut 3 mingi de 5-1 în ultimul set, dar Simona Halep nu s-a rupt. Simona Halep reușește să ajungă în finala de la Doha, 6-3, 3-6, 6-4!

Înarmat cu steaguri tricolore, publicul de la Doha a încurajat-o pe Simona Halep de la prima până la ultima minge.

„Este cel mai bun meci al meu de până acum”, a spus după partidă Simona Halep.

„A fost rezistentă la tăvăleală. A fost un Hopa Mitică, nu se sparge, nu se strică și-n picioare se ridică. Nu s-a pierdut niciun moment”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu. CTP a remarcat că Simona Halep a jucat fără frică și că nu a avut niciun moment de blocaj psihic, indiferent de scor: „Nu i-a fost frică nici de victorie, nici de înfrângere”. 

„Svitolina a jucat excepțional, a scos mingi imposibile. Dar Simona are acest stabilizator, acest giroscop psihic care nu se strică”, a remarcat jurnalistul.

În finală, Simona Halep va juca împotriva lui Elise Mertens sau Angelique Kerber. De luni, Simona revine pe a doua poziție WTA.

Calificarea în finală este recompensată la Doha cu un premiu de 84.850 de dolari şi cu 305 de puncte WTA. Trofeul este recompensat cu 158.895 de doalri şi cu 470 de dolari.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult