Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cea mai mare campanie națională pentru donarea de sânge. Donatorii primesc bilete la festivalurile Untold și Neversea

Persoanele care donează sânge în cadrul unor caravane mobile, între orele 8:00-12:00, vor primi bilete gratuite la festivalurile Untold și Neversea, au anunțat organizatorii evenimentelor muzicale.

„Împreună cu platforma tehnologică de donare de sânge «Și Eu Donez», organizatorii Untold și Neversea lansează astăzi campania de donare de sânge care a mobilizat mii de tineri din România și care a demarat în 2016 prima Rețea a Donatorilor Benevoli de Sânge din țară. Campania se desfășoară în perioada 14 iunie-10 iulie”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalurilor Untold și Neversea. 

Caravanele mobile unde vor fi așteptați donatorii vor fi amenajate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța. Caravana va fi prezentă în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor, în zilele de 17 iunie și 18 iunie, în București va fi în Parcul Herăstrău, în 24 iunie și 25 iunie, în Timișoara, pe 1 și 2 iulie, în Iulius Mall, iar în Constanța tot pe 1 și 2 iulie, în Parcul Tăbăcărie.

„În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit la Untold sau la Neversea. Toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile Untold sau Neversea”, mai arată comunicatul organizatorilor festivalurilor. 

Persoanele care donează la unul dintre centrele de transfuzii din țară trebuie să acceseze link-ul http://untold.com/blood-network, unde trebuie să completeze formularul solicitat și să atașeze o poză cu adeverința de donator. 

Aceștia vor primi pe adresa de email un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere. La Untold reducerea este de 150 lei + taxe din prețul final de 550 lei + taxe al abonamentului. La Neversea reducerea este de 195 lei+ taxe din prețul final de 420 lei + taxe al abonamentului.

În prezent rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma „Și eu donez” are 4000 de membri, din care peste 1700 s-au înscris în perioada campaniei Blood Network 2016.

Untold 2017 va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca.

Festivalul Neversea se va desfășura între 7 și 9 iulie, în Constanța.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult