Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cea mai mare campanie națională pentru donarea de sânge. Donatorii primesc bilete la festivalurile Untold și Neversea

Persoanele care donează sânge în cadrul unor caravane mobile, între orele 8:00-12:00, vor primi bilete gratuite la festivalurile Untold și Neversea, au anunțat organizatorii evenimentelor muzicale.

„Împreună cu platforma tehnologică de donare de sânge «Și Eu Donez», organizatorii Untold și Neversea lansează astăzi campania de donare de sânge care a mobilizat mii de tineri din România și care a demarat în 2016 prima Rețea a Donatorilor Benevoli de Sânge din țară. Campania se desfășoară în perioada 14 iunie-10 iulie”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalurilor Untold și Neversea. 

Caravanele mobile unde vor fi așteptați donatorii vor fi amenajate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța. Caravana va fi prezentă în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor, în zilele de 17 iunie și 18 iunie, în București va fi în Parcul Herăstrău, în 24 iunie și 25 iunie, în Timișoara, pe 1 și 2 iulie, în Iulius Mall, iar în Constanța tot pe 1 și 2 iulie, în Parcul Tăbăcărie.

„În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit la Untold sau la Neversea. Toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile Untold sau Neversea”, mai arată comunicatul organizatorilor festivalurilor. 

Persoanele care donează la unul dintre centrele de transfuzii din țară trebuie să acceseze link-ul http://untold.com/blood-network, unde trebuie să completeze formularul solicitat și să atașeze o poză cu adeverința de donator. 

Aceștia vor primi pe adresa de email un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere. La Untold reducerea este de 150 lei + taxe din prețul final de 550 lei + taxe al abonamentului. La Neversea reducerea este de 195 lei+ taxe din prețul final de 420 lei + taxe al abonamentului.

În prezent rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma „Și eu donez” are 4000 de membri, din care peste 1700 s-au înscris în perioada campaniei Blood Network 2016.

Untold 2017 va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca.

Festivalul Neversea se va desfășura între 7 și 9 iulie, în Constanța.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult