Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cea mai mare campanie națională pentru donarea de sânge. Donatorii primesc bilete la festivalurile Untold și Neversea

Persoanele care donează sânge în cadrul unor caravane mobile, între orele 8:00-12:00, vor primi bilete gratuite la festivalurile Untold și Neversea, au anunțat organizatorii evenimentelor muzicale.

„Împreună cu platforma tehnologică de donare de sânge «Și Eu Donez», organizatorii Untold și Neversea lansează astăzi campania de donare de sânge care a mobilizat mii de tineri din România și care a demarat în 2016 prima Rețea a Donatorilor Benevoli de Sânge din țară. Campania se desfășoară în perioada 14 iunie-10 iulie”, se arată într-un comunicat al organizatorilor festivalurilor Untold și Neversea. 

Caravanele mobile unde vor fi așteptați donatorii vor fi amenajate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța. Caravana va fi prezentă în Cluj-Napoca, pe Bulevardul Eroilor, în zilele de 17 iunie și 18 iunie, în București va fi în Parcul Herăstrău, în 24 iunie și 25 iunie, în Timișoara, pe 1 și 2 iulie, în Iulius Mall, iar în Constanța tot pe 1 și 2 iulie, în Parcul Tăbăcărie.

„În acest an, mecanismul este următorul: cine donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primește un bilet gratuit la Untold sau la Neversea. Toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile Untold sau Neversea”, mai arată comunicatul organizatorilor festivalurilor. 

Persoanele care donează la unul dintre centrele de transfuzii din țară trebuie să acceseze link-ul http://untold.com/blood-network, unde trebuie să completeze formularul solicitat și să atașeze o poză cu adeverința de donator. 

Aceștia vor primi pe adresa de email un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere. La Untold reducerea este de 150 lei + taxe din prețul final de 550 lei + taxe al abonamentului. La Neversea reducerea este de 195 lei+ taxe din prețul final de 420 lei + taxe al abonamentului.

În prezent rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma „Și eu donez” are 4000 de membri, din care peste 1700 s-au înscris în perioada campaniei Blood Network 2016.

Untold 2017 va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca.

Festivalul Neversea se va desfășura între 7 și 9 iulie, în Constanța.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult