Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Cele 2 reguli de bază pentru organizarea „dulapului capsulă”

Dulap capsulă

Foto: Guliver Getty Images

Continuăm tema de ieri...
Iată câteva sfaturi pe care îți recomand să le urmezi pentru a avea o garderobă completă, eficientă și potrivită pentru orice sezon:

1. Ordonează-ți garderoba.


2. Compune-ți „garderoba capsulă”.


3. Mergi la shopping eficient.


În acest articol ne vom ocupa de „dulapul capsulă” (subiectul „Ordonează-ți garderoba” a fost deja tratat, iar despre cum „Mergi la shopping eficient” vom vorbi zilele următoare), adică despre cum să-ți reorganizezi dulapul, astfel încât:

- să ai un dulap curat și organizat;

- să ai în el numai obiectele vestimentare care îți plac și pe care le porți;

- să te îmbraci rapid în fiecare zi.

Conceptul de „dulap capsulă” a apărut din nevoia de a alege cu ușurință dimineața outfit-ul pentru ziua respectivă - un dulap compact care conține un minimum de piese care se potrivesc perfect între ele.

2 reguli de bază pentru dezvoltarea „dulapului capsulă”:

Regula 1 - Într-un „dulap capsulă” hainele alese trebuie să se potrivescă unele cu altele pentru a crea cât mai multe outfit-uri. Hainele sunt în cea mai mare parte culori neutre, stiluri de bază, clasice de-a lungul timpului și, evident, haine de calitate.

Regula 2 - „Dulapul capsulă” este o mică colecție de articole de îmbrăcăminte pe pe care le îndrăgești și le porți cu plăcere pe tot parcursul unui sezon. Este creat pe baza unui număr fix de „item”-uri. Recomand 40-50 „item”-uri/ sezon, număr ce include încălțările și gențile, dar nu include lenjeria, hainele de sală sau bijuteriile.

Tips: Un număr fix de haine/ sezon îți limitează cumpărăturile, economisind astfel bani!


De obicei, hainele dintr-un „dulap capsulă” se pot purta aproximativ 3 luni, apoi trebuie actualizate pentru sezonul următor. Există persoane care au o „garderobă capsulă” pentru timpul liber și o alta pentru muncă. Cel mai important lucru este că nu există reguli fixe – „garderoba capsulă” se face în timp! Tot ce contează este să se potrivească stilului tău de viață.

În imaginile de mai jos este dat un exemplu de dulap capsulă - culori, „item”-uri și posibile combinații.

True fact: Avem tendința să alegem aceleași 20% din hainele din garderobă și să le purtăm zilnic. Celelalte 80% sunt, cel mai probabil, haine out of fashion, din categoriile „nu se potrivește măsura sau croiala” sau „nu sunt adecvate stilului actual de viață” (job, hobby-uri, vârstă) sau care au fost un capriciu și nu se potrivesc cu nimic din garderobă.


Dacă ești interesată să-ți definești/ redefinești stilul vestimentar, tip & tricks despre o garderobă adecvată culorilor & formelor tale, vârstei și life-style-ului tău, te aștept la workshop-urile Image and colour. Vom petrece împreună cele mai utile și plăcute 2 ore în sesiuni dedicate obiectivelor pe care ți le propui. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult