Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegeri. Reacția lui Donald Trump

Congresul SUA

Foto: Vicepreședintele Mike Pence și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, la prezidiul ședinței Congresului în care a fost validată victoria în alegeri a lui Joe Biden. Erin Schaff/ AFP/ Profimedia

La câteva ore după ce o mulțime formată din susținători ai lui Donald Trump a luat cu asalt Capitoliul, Congresul Statelor Unite ale Americii a confirmat victoria în alegeri a lui Joe Biden.

Imediat după anunțarea deciziei, președintele în funcție Donald Trump a declarat că acest moment reprezintă finalul „celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială a SUA”.

„Chiar dacă sunt în total dezacord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, va exista totuși un transfer ordonat al puterii pe 20 ianuarie”, a spus Trump.

„Am spus întotdeauna că vom continua să luptăm pentru a ne asigura că voturile legale sunt numărate. Chiar dacă acest moment reprezintă finalul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, acesta este doar începutul luptei noastre de a face din nou America măreață”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ”Acești bătrâni bolnavi care ne guvernează”
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult