Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegeri. Reacția lui Donald Trump

Congresul SUA

Foto: Vicepreședintele Mike Pence și președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, la prezidiul ședinței Congresului în care a fost validată victoria în alegeri a lui Joe Biden. Erin Schaff/ AFP/ Profimedia

La câteva ore după ce o mulțime formată din susținători ai lui Donald Trump a luat cu asalt Capitoliul, Congresul Statelor Unite ale Americii a confirmat victoria în alegeri a lui Joe Biden.

Imediat după anunțarea deciziei, președintele în funcție Donald Trump a declarat că acest moment reprezintă finalul „celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială a SUA”.

„Chiar dacă sunt în total dezacord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, va exista totuși un transfer ordonat al puterii pe 20 ianuarie”, a spus Trump.

„Am spus întotdeauna că vom continua să luptăm pentru a ne asigura că voturile legale sunt numărate. Chiar dacă acest moment reprezintă finalul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, acesta este doar începutul luptei noastre de a face din nou America măreață”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ”Acești bătrâni bolnavi care ne guvernează”
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult