Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Consiliul UE a numit astăzi cei 22 de procurori ai Parchetului European. Printre acestia, fostul șef al DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman

Laura Codruta Kovesi - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Consiliul UE a anunțat luni că a finalizat lista celor 22 de procurori care vor forma Colegiul Parchetului European, condus de fosta șefă a DNA, Laura Codruța. Printre aceștia se află și fostul șef DIICOT Brașov, Cătălin Borcoman. 

„Următorul pas este numirea procurorilor europeni delegați în fiecare stat membru participant la EPPO. Procurorii europeni delegați vor efectua investigațiile în toate cazurile care sunt de competența EPPO, având și competența de participa în aceste cauze în fața instanțelor de judecată și de a exercita căile de atac disponibile în conformitate cu dreptul intern.

Numărul procurorilor europeni în fiecare stat membru se aprobă de procurorul-șef european, după consultarea autorităților relevante ale statului membru și ajungerea la un acord cu acestea.

Am început discuțiile cu autoritățile române privind numărul necesar de procurori europeni delegați in România. În aceste consultări am în vedere faptul că EPPO are o competență obligatorie, precum și faptul că Parchetul European a fost creat pentru a îmbunătăți nivelul actual de protecție al fondurilor europene.”, a transmis pentru Biziday procurorul șef european Laura Codruța Kovesi.

Aceasta a adăugat că este important să ajungă rapid la un acord privind numărul de procurori europeni delegați pentru a nu amâna începerea EPPO, ținând cont și de durata de procesului de selecție și numire care trebuie să aibă loc.

„În același timp, trebuie să avem în vedere contextul european privind negocierile privind bugetul multianual pentru perioada 2021-2027 și planul de redresare, precum și rolul cheie pe care Parchetul European îl va juca in protejarea unui buget UE crescut semnificativ”, a mai spus Kovesi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare dreacnea ,, citeste acest articol ? Daca ,da ,cred ca-i va da multe insomnii ,lui si altor ca el ,Adica la toti care merita ,sa fie scuturati , de L.C> kovesi !!
    • Like 1


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult