Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Coronavirus în România, bilanțul zilei: 1029 de persoane infectate, o creștere cu 123 față de ziua precedentă, 17 decese

ambulanta - coronavirus - Inquam Photos / Silviu Filip

Foto Inquam Photos / Silviu Filip

În România au fost confirmate până azi 1.029 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, o creștere cu 123 față de ziua precedentă, iar 17 persoane au murit, arată datele de la Grupul de Comunicare Strategică. 

Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). 

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

Aflați și:

La terapie intensivă sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. În carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, joi dimineață, în plină criză de coronavirus. Plecarea lui Victor Costache de la minister vine după ce acesta anunțase miercuri seara că va începe un program de testare a tuturor bucureștenilor pentru COVID-19. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat azi că „regretă” demisia lui Costache, dar că o înțelege și l-a propus pentru funcția de ministru al Sănătății pe Nelu Tătaru, secretar de stat în același minister.

Cititi si:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult