Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

COVID-19. De ce are Germania atât de puține decese, în ciuda numărului mare de infectări. Bosch anunță un nou test rapid

Testare covid Germania

Foto: Guliver/ Getty Images

Lupta împotriva pandemiei continuă pretutindeni în Vestul Europei, iar marile concerne industriale se întrec în căutarea de soluții. Unul dintre acestea, Bosch, ce deține și un departament de tehnică medicală, a surprins astăzi întreaga Germanie cu o veste mult așteptată: un test rapid pentru COVID-19 - în doar 2 ore se poate constata o infecție, in situ, fără necesitatea vreunui transport, ce costă bani și timp.

Conform afirmațiilor lui Volkmar Denner, CEO Bosch: „Dorim să contribuim la stoparea cât mai rapidă a pandemiei. Persoanele infectate pot fi identificate și izolate mai rapid. În lupta împotriva virusului timpul este unul din factorii decisivi. Un diagnostic in situ, fără întârzieri - acesta este marele avantaj al soluției noastre”.

În momentul de față, testele COVID-19 se bucură de o reputație preponderent negativă, din cauza inexactității sporite. În urma numeroaselor teste de laborator s-a constatat însă precizia de peste 95% a testului Bosch, care corespunde standardelor calitative ale WHO, susține concernul german.

Testul este ușor de folosit și nu presupune o pregătire specială a personalului medical.

Astfel, în 24 de ore s-ar putea efectua până la 10 teste pro dispozitiv de analiză. Numărul acestor dispozitive este de câteva duzini, aflate în posesia Spitalului Robert Bosch din Stuttgart și a altor laboratoare din țară.

Producția lor este momentan posibilă doar în Waiblingen, unde este localizat departamentul de Medicină Tehnică. Cu toate acestea, se intenționează comercializarea produsului începând cu luna aprilie.

„Una din cauzele numărului redus al victimelor COVID-19 în Germania este diagnosticarea eficientă din laboratoare”. (Christian Drosten, virolog și director al Institutului Charité, Berlin)

Momentan Germania înregistrează 37.000 de cazuri și 206 victime - o cifră redusă în comparație cu Italia (7500 victime) și Spania (3600 victime).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Una din cauze ii responsabilitatea sociala . Nu sunt multi care mint in declaratii pe proprie raspundere cum a fost pensionarul MAI , sau a celor care se intorc in tara. Presupun ca daca toti romanii ar fi fost responsabili am fi avut cam 0 cazuri de co-vid. Observ ca jumatate din cadrele medicale romanesti intra in cocediu medical . Cam asa intelegem noi responsabilitatea, sa mintim ca sa ne fie usor si apoi daca ii greu sa ne tragem pe coada inapoi. Daca ar fi razboi presupun ca jumatate de soldati ar dezerta. Asa ii pe la noi , asa a fost , si asa va fii , sa ne sustragem de la orice responsabilitate. Cred ca pe ultimul roman care a vrut sa faca ceva l-am impuscat in 89( sa nu confundam cu restul de javre comuniste )
    • Like 1
    • @ Silviu Pop Sese
      Leo check icon
      Unii oameni consideră că e mai importantă sănătatea lor decât să-și riște viețile, aplicând ideile reprezentanților idioți ai unui stat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult