Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristi Chivu: „Stați dracu' acasă!”

Cristi Chivu mesaj

Cristian Chivu, fostul căpitan al naționalei de fotbal, este exasperat de conaționalii care refuză să respecte distanțarea socială impusă de autorități. După ce a văzut unde a ajuns Italia din cauza comportamentului iresponsabil al unor oameni, Chivu le-a transmis românilor următorul mesaj, prin intermediul PROTV: „Nu e de glumă. Boala asta e foarte uşor de transmis. Să nu se creadă nimeni Superman, Batman, staţi dracu’ acasă! Asta-i ideea! Nimic nu va mai fi la fel cum a fost până acum, trebuie să învăţăm din chestia asta! Trebuie să ne protejăm bătrânii, să nu ne credem eroi, să avem grijă unii de alţii”.

În Italia, pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară, a anunţat miercuri Protecţia civilă din Peninsulă. Presa din Italia scrie cum nenumărați cetățeni nu respectă nici acum recomandările de a se autoizola în case.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult