Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum îngrijim la domiciliu un copil depistat pozitiv cu COVID-19? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Școala în pandemie

Aproape unul din zece infectați cu virusul SARS-CoV-2 era, la finalul anului 2020, copil, atrag atenția medicii din România. Este evident faptul că minorii sunt mai puțin afectați de COVID-19, însă specialiștii atrag atenția că adulții trebuie să fie vigilenți pentru a-i proteja în timpul epidemiei (Inquam Photos/ Casian Mitu).

În cele mai multe situații, pacienții sub 18 ani prezintă forme ușoare ale bolii. Însă în unele cazuri, starea copiilor, mai ales dacă au și alte afecţiuni, se poate agrava rapid.

Medicii spun că în general, copiii au febră, scaune modificate, vărsături, greață, tuse, secreții nazale. Pacienții mai mari se pot plânge de durere de cap, durere în gât, pierderea gustului și mirosului, dureri musculare, stare generală modificată. 

Ce trebuie să facă părinții unui copil care este diagnosticat cu COVID-19? Care este tratamentul? De ce este foarte important ca adulții să urmeze cu strictețe doar sfaturile medicilor și să nu le administreze minorilor medicamente fără ca acestea să fie prescrise de specialiști?

Răspunde întrebărilor dr. Lăcrămioara Dobrin, medic primar Pediatrie, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, în clipurile video de ai jos.

Aceste noi episoade fac parte din campania #informareresponsabilă, derulată de platforma Republica împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult