Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum îngrijim la domiciliu un copil depistat pozitiv cu COVID-19? Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Școala în pandemie

Aproape unul din zece infectați cu virusul SARS-CoV-2 era, la finalul anului 2020, copil, atrag atenția medicii din România. Este evident faptul că minorii sunt mai puțin afectați de COVID-19, însă specialiștii atrag atenția că adulții trebuie să fie vigilenți pentru a-i proteja în timpul epidemiei (Inquam Photos/ Casian Mitu).

În cele mai multe situații, pacienții sub 18 ani prezintă forme ușoare ale bolii. Însă în unele cazuri, starea copiilor, mai ales dacă au și alte afecţiuni, se poate agrava rapid.

Medicii spun că în general, copiii au febră, scaune modificate, vărsături, greață, tuse, secreții nazale. Pacienții mai mari se pot plânge de durere de cap, durere în gât, pierderea gustului și mirosului, dureri musculare, stare generală modificată. 

Ce trebuie să facă părinții unui copil care este diagnosticat cu COVID-19? Care este tratamentul? De ce este foarte important ca adulții să urmeze cu strictețe doar sfaturile medicilor și să nu le administreze minorilor medicamente fără ca acestea să fie prescrise de specialiști?

Răspunde întrebărilor dr. Lăcrămioara Dobrin, medic primar Pediatrie, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, în clipurile video de ai jos.

Aceste noi episoade fac parte din campania #informareresponsabilă, derulată de platforma Republica împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult