Sari la continut
Republica
Prevenție

„Acum câțiva ani, procentul celor care foloseau cu adevărat abonamentul medical era de 40% - 50%. Acum este de peste 70%”. Greta Redeleanu, Rețeaua de Sănătate Regina Maria, la podcastul „Business sănătos”

Pe vremuri, abonamentul medical era un beneficiu oferit de companie pe care mulți aproape că îl ignorau. Astăzi însă, lucrurile s-au schimbat, iar abonamentul medical a devenit un instrument eficient în încurajarea comportamentului de prevenție, spune Greta Redeleanu, marketing director al Rețelei de Sănătate Regina Maria. 

„Dacă acum câțiva ani, din toată baza de abonați, procentul celor care-l foloseau cu adevărat era de 40% - 50%, acum peste 70% din abonați au fost anul acesta, în cadrul lui, la medic cel puțin o dată. Este o evoluție spectaculoasă, încurajează foarte mult comportamentul preventiv, iar pacienții ajung să-l prețuiască. Abonamentul folosit ca un instrument de prevenție, din timp, cu programări planificate, poate să acopere peste 90% din nevoile unui pacient”, a declarat Greta Redeleanu, invitata podacstului „Business Sănătos” realizat de Claudiu Pândaru.

Creșterea gradului de utilizare a abonamentelor a fost accelerată de pandemie, în timpul căreia oamenii au devenit mai preocupați de sănătatea lor. Totodată, în timpul lock-down ului, Rețeaua de Sănătate Regina Maria a deschis o clinică virtuală care să le permită pacienților să acceseze consultații la distanță și care s-a dovedit populară în rândul abonaților.

Potrivit Gretei Redeleanu, deschiderea clinicii virtuale vine în continuarea strategiei de digitalizare a traseului pacientului începută de Regina Maria încă din 2013 - 2014. „Noi am digitalizat foarte mulți pași din traseu acum foarte mult timp. Am început din 2014 sa colectăm review-urile medicilor pe website, am început să cerem feedback pentru programare, am lansat dosarul medical electronic și sunt deja peste un milion de oameni care utilizează dosarul medical electronic și care și-au făcut cont pentru a-l accesa. Avem sute de mii de oameni care își accesează aplicația în fiecare lună. Ne uităm la acestei instrumente digitale ca la niște produse digitale în sine, investim foarte mult în a colecta feedback și le aducem îmbunătățiri și update-uri permanent”, afirmă directoarea de marketing. Potrivit ei, pe site-ul Regina Maria sunt prezentate rating-urile a peste 2.500 de medici, colectate în timp în urma a peste 500.000 de formulare de feedback. 

Recent, Regina Maria a lansat un asistent virtual, care îi ajută pe pacienți să își găsească medicul potrivit.

„În cazul în care nu știe ce medic să-și aleagă, acest instrument, care se numește asistentul virtual, îl poate ghida pe pacient.

În momentul în care pacientul are niște simptome și nu știe ce i se întâmplă, are puține opțiuni. Caută pe internet, care nu este întotdeauna cea mai bună soluție, întreabă un prieten sau poate să caute o sursă un pic mai credibilă. De aici, efortul nostru de a investi în conținut medical și în acest instrument care exact asta vrea să facă: vrea să îndrume pacientul către calea cea mai bună ca să-și rezolve problemele de sănătate”, explică Greta Redeleanu. Inventarul simptomelor făcut de pacient cu ajutorul asistentului virtual ajunge apoi la medic. „În momentul în care a finalizat chestionarul primește un raport și medicul poate vedea raportul și astfel crește calitatea conversației. Când e eficientizat tot procesul de întrebări și răspunsuri și medicul vede mai rapid ce are de spus pacientul, restul consultației este despre a conversa și a oferi pacientului suport”, crede Greta Redeleanu.

Mai multe detalii despre cum pot fi digitalizate serviciile sanitare puteți afla ascultând în întregime podcastul „Business sănătos”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ce interactiune poate fi intre un salariat cu salariul minim pe economie si serviciile medicale private ? dar un pensionar cu pensia medie ? dar cineva care locuieste la o mare dinstanta de un oras important ? in Romania serviciile medicale private sunt servicii de lux, destinate numai celor cu o bunastare materiala peste medie
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult