Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

David Popovici, calificat în finala de 100 metri liber a Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta

David Popovici - CM Budapesta

Foto: Getty Images

David Popovici (17 ani) a obținut marți seara cel mai bun timp, de 47.13 în semifinalele probei de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natatie de la Budapesta. Este un nou record mondial la juniori.

El se calificase în semifinale cu cel mai bun timp, 47:60.

David a obținut luni medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

Finala probei de 100 de metri liber, unde David este favoritul pentru  medalia de aur, este programată miercuri, de la ora 19:22. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult