Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De Crăciun și Revelion, românii și-au plătit vacanțele estivale din 2020

Vacanta de vara

Mii de turiști au profitat de zilele libere de Crăciun și de Revelion ca să-și rezerve vacanțe pentru vara anului 2020 la mare, pe litoralul românesc. Astfel, pe 25 și 26 decembrie, dar și pe 1 și 2 ianuarie, numărul rezervărilor zilnice de vacanțe la mare a fost de două ori mai mare față de o zi obișnuită din luna decembrie.

Tendința turiștilor români de a rezerva vacanța de vară la mare în zilele libere de Crăciun și Revelion a început cu câțiva ani în urmă și a căpătat amploare de la un an la altul. Pe 25 și 26 decembrie 2019 și pe 1 și 2 ianuarie 2020, mii de români și-au rezervat vacanțe estivale în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, profitând astfel și de reducerile early booking specifice acestei perioade, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro.

„Am constatat deja de câțiva ani că în zilele libere de Crăciun și Revelion, așa cum merg la cumpărături la mall, românii cumpără și vacanțe pentru vara următoare. Mulți români au o viață foarte trepidantă, context în care vacanțele devin foarte importante. A devenit deja un obicei pentru mulți ca în timpul uneia dintre vacanțe să și-o rezerve deja pe următoarea, pentru că vor să aibă confortul psihic dat de faptul că știu deja când și unde vor pleca în următorul sejur”, a declarat Ionuț Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro.

Sursa foto: www.trendshrb.ro

Numărul românilor care își cumpără vacanțe early booking a crescut cu 40% față de 2018

În această perioadă s-au cumpărat atât sejururi scumpe, cât și pachete ieftine. Turiștii care au achiziționat vacanțe de vară la mare în acest interval au beneficiat și de cel mai important val de reduceri din programul early booking, de până la 50%, care s-a încheiat la 31 decembrie. „Noi am prelungit acest prim val de reduceri până pe 3 ianuarie, ca să-l poată prinde și cei care au cumpărat vacanțe imediat după Revelion. Următorul val de discounturi, ceva mai mici decât primul, se încheie pe 31 ianuarie”, a afirmat Ionuț Nedea. 

Numărul românilor care își cumpără vacanțe din timp, pentru a beneficia de discounturi cât mai mari, a crescut în acest an cu 40% față de 2018, mai arată analiza celor de la litoralulromanesc.ro

Creștere de doar 3% a numărului de turiști în sezonul estival 2019 vs. 2018

În timp ce pregătesc sezonul estival 2020 și apar oferte unicat pe piața românească ( reduceri la reducerile early booking), cei mai mari hotelieri de pe litoral au realizat o analiză a verii 2019. Au tras linie, au confruntat cifrele din excel și iată ce a ieșit. Studiul este realizat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, organizație în care sunt înscriși cei mai mari hotelieri din țara noastră. Potrivit datelor colectate de FPTR, în 2019, pe litoral s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de turiști, respectiv 3 %, față de 2018. În urmă cu doi ani, hotelierii de la mare au dat lovitura cu ajutorul tichetelor de vacanță și au raportat cifre mai mari cu 22% față de 2017. La capitolul prețuri, litoralul s-a scumpit cu 4% față de sezonul trecut.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu cred ca are mare legatura cu reducerile, ci mai degraba cu faptul ca reusesc, in sfarsit, sa stea toti la un PC mai mult de 10 minute si se pot pune de acord cu privire la perioada de vacanta.
  • Like 0
 • Nume check icon
  Cand dai lovitura inseamna ca ai facut ceva deosebit. Steve Jobs a da lovitura cu iPhone.
  De aceea in 2018 hotelierii nu au dat lovitura cu tichetele de vacanta, ci pur si simplu au primit o pleasca din partea guvernului PSD, pentru ca posesorii de tichete nu au putut sa le foloseaca pentru plecari in strainatate, pentru ca sigur situatia ar fi fost alta.
  Ca dovada 2% crestere in 2019 fata de 2018?!
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult