Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De la noapte, Veneţia va semăna cu Wuhanul. Și este doar începutul pentru Europa

Veneția coronavirus

Foto: Guliver Getty Images

Veneto = una dintre cele mai bogate regiuni ale Italiei, 5 milioane de locuitori, 90% italieni, 3% români... Veneţia, Verona, Padova, Vicenza... de la ora 24 va intra în vigoare ordonanţa guvernatorului Luca Zaia, contrasemnată de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, care va transforma regiunea în copia italiană a Hubeiului.

Sunt interzise manifestările publice, se închid toate şcolile, de toate gradele, muzeele, cinematografele, precum şi orice alt loc de întâlnire publică, până şi magazinele. Vor fi dezinfectate toate mijloacele de transport in comun, inclusiv trenurile.

Măsura se va aplica până la 1 martie, inclusiv, şi va putea fi prorogată.

Una dintre preocupările autorităţilor este modul în care s-au îmbolnăvit cei doi veneţieni, care, din informaţiile de până acum, nu au fost în contact cu persoane venite din China sau cu alţi italieni infectaţi.

Aceleaşi măsuri vor fi adoptate şi de către Friuli-Venezia-Giulia, altă regiune din nordul bogat al Italiei. Ceea ce înseamnă că şi locuitorii din Trieste sau Udine vor avea o săptămână cum nu s-a mai văzut vreodată în Europa.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    O-hooo... dacă virusul ajunge să se împrăștie la noi, abia atunci vom vedea cu adevărat competența instituțiilor de stat din România: „Colectiv” exponențial scrie pe angajații și șefii acestor instituții!
    Cred că peste jumătate vor intra în concediu medical, sau vor avea piciorul în ghips, ca Stănculescu la Loviluție!
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult