Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragoș Pîslaru, Mișcarea România Împreună: Pentru a avea o șansă reală la alegerile locale este nevoie de o alianță împotriva PSD

Dragoș Pîslaru

Fostul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru, unul dintre fondatorii Mișcării România Împreună, susține ideea unei alianțe cu PNL și USR, în eventualitatea cea mai probabilă în care și alegerile locale din 2020 se vor desfășura tot dintr-un singur tur.

Acesta a comentat pentru Republica, declarațiile lui Ilie Bolojan, primarului orașului Oradea și prim-vicepreședinte al PNL, care a spus că pentru a avea o șansă reală în fața PSD, PNL, USR și Mișcarea România Împreună vor trebui să desemneze candidați comuni la primăria Capitalei, la primăriile de sector și la primăriile marilor orașe. 

„Acum este puțin prematur să discutăm detaliile unei alianțe, dar îmi mențin declarațiile făcute luna trecută: pentru a avea vreo șansă reală la alegerile locale, este nevoie de o alianță. Altfel, având în vedere că alegerile sunt dintr-un singur tur, într-adevăr există o posibilitate destul de mare ca zona care se profilează ca o alternativă reală la actuala guvernare să nu aibă prea mari șanse. Mă bucură maturitatea politică a domnului primar Ilie Bolojan și sper ca mai multă lume să înțeleagă că nu o să mai fie o chestiune despre ego-uri și orgolii, ci despre a încerca să oferim seriozitatea pe care o așteaptă lumea de la o opoziție unită”, a spus Pîslaru.

Acesta a menționat că în vară Mișcarea România Împreună, condusă de Dacian Cioloș, va susține o inițiativă cetățenească de modificarea legii electorale. „Noi nu am renunțat la idea de a avea alegeri în două tururi. Doar că, într-adevăr, așa cum arată lucrurile, șansele de a schimba ceva în condițiile în care s-ar face alegerile într-un singur tur sunt destul de mici”, a adăugat Pîslaru. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Opoziţia dă semne că ar ieşi din starea vegetativă. Asta este bine. Alianţa este, într-adevăr, singura cale de reuşită la momentul actual. Faptul că PMP nu este luat în calcul este salutar şi de salutat.

    Acum, hotărârea fiind luată, trebuie să convingă oamenii că au intenţii serioase şi că merită să-i voteze. Sper că vor avea o abordare diferită faţă de veşnica "pe noi nu ne votează nimeni", "nesimţiţii stau acasă şi nu vin să voteze", "veniţi să ne votaţi că altfel iese iar PSD"... etc. Poate or veni cu un program care să convingă. Sper şi eu...
    • Like 0
  • Eu credeam că au nevoie de o echipă credibilă şi un program adecvat României iar dacă merg pe varianta votului negativ la adresa PSD-ului sunt alți ridicoli gen USR şi PNL-ul actual.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult