Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragoș Pîslaru, Mișcarea România Împreună: Pentru a avea o șansă reală la alegerile locale este nevoie de o alianță împotriva PSD

Dragoș Pîslaru

Fostul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru, unul dintre fondatorii Mișcării România Împreună, susține ideea unei alianțe cu PNL și USR, în eventualitatea cea mai probabilă în care și alegerile locale din 2020 se vor desfășura tot dintr-un singur tur.

Acesta a comentat pentru Republica, declarațiile lui Ilie Bolojan, primarului orașului Oradea și prim-vicepreședinte al PNL, care a spus că pentru a avea o șansă reală în fața PSD, PNL, USR și Mișcarea România Împreună vor trebui să desemneze candidați comuni la primăria Capitalei, la primăriile de sector și la primăriile marilor orașe. 

„Acum este puțin prematur să discutăm detaliile unei alianțe, dar îmi mențin declarațiile făcute luna trecută: pentru a avea vreo șansă reală la alegerile locale, este nevoie de o alianță. Altfel, având în vedere că alegerile sunt dintr-un singur tur, într-adevăr există o posibilitate destul de mare ca zona care se profilează ca o alternativă reală la actuala guvernare să nu aibă prea mari șanse. Mă bucură maturitatea politică a domnului primar Ilie Bolojan și sper ca mai multă lume să înțeleagă că nu o să mai fie o chestiune despre ego-uri și orgolii, ci despre a încerca să oferim seriozitatea pe care o așteaptă lumea de la o opoziție unită”, a spus Pîslaru.

Acesta a menționat că în vară Mișcarea România Împreună, condusă de Dacian Cioloș, va susține o inițiativă cetățenească de modificarea legii electorale. „Noi nu am renunțat la idea de a avea alegeri în două tururi. Doar că, într-adevăr, așa cum arată lucrurile, șansele de a schimba ceva în condițiile în care s-ar face alegerile într-un singur tur sunt destul de mici”, a adăugat Pîslaru. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Opoziţia dă semne că ar ieşi din starea vegetativă. Asta este bine. Alianţa este, într-adevăr, singura cale de reuşită la momentul actual. Faptul că PMP nu este luat în calcul este salutar şi de salutat.

    Acum, hotărârea fiind luată, trebuie să convingă oamenii că au intenţii serioase şi că merită să-i voteze. Sper că vor avea o abordare diferită faţă de veşnica "pe noi nu ne votează nimeni", "nesimţiţii stau acasă şi nu vin să voteze", "veniţi să ne votaţi că altfel iese iar PSD"... etc. Poate or veni cu un program care să convingă. Sper şi eu...
    • Like 0
  • Eu credeam că au nevoie de o echipă credibilă şi un program adecvat României iar dacă merg pe varianta votului negativ la adresa PSD-ului sunt alți ridicoli gen USR şi PNL-ul actual.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult