Invitată în emisiunea „În fața ta”, senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a fost întrebată de moderatori despre rezultatele proaste ale elevilor români la testele internaționale. Potrivit rezultatelor de la testele PISA, 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional.
„Cred că noi ne urâțim mai mult decât suntem noi în realitate, spunând aceste lucruri. Testele PISA sunt abordate într-o filosofie pe care noi nu o avem în predare. E firesc ca în evaluare să avem rezultate proaste, dacă nu am folosit în predare”, a declarat Andronescu. Când moderatorii au întrebat-o dacă nu putem folosi atunci aceastămetodă în predare, Ecaterina ANdronescu a spus: „Asta se poate”.
Fostul ministru al educației descrie învățământul românesc drept unul „extrem de eterogen”.
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
„Nu putem să spunem că școala românească e chiar de pus la gard și îngropat. Ce putem să spunem e că este extrem de eterogenă. Avem școli bune, foarte bune și în partea celaltă școli slabe și foarte slabe. Noi nu mai putem să mergem cu aceeași politică educațională indiferent de școală. Va trebui să mergem cu politici diferențiate. Trebuie să ridicăm școlile care ne nemulțumesc și în cele bune să încercăm să le creștem performanța”, a spus ea.
Emisiunea „În fața ta”, a cărei invitată este Ecaterina Andronescu, poate fi urmărită la postul Digi24 duminică, de la ora 13:05.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Se vede cu ochiul liber în România prezența masivă a analfabetismului funcțional și totuși această doamnă, care nici astăzi nu știe unde se pune accentul pe cuvântul „profesor” găsește că e vorba de o exagerare remediabilă!
Căt privește învățământul diferențiat, mult analizat și în pedagogia comunistă, atoatecunoscătoarea E.A. se lansează din nou în îndemnuri fără urmări practice.
Atunci a existat o șansă de reformă dar a fost ratată tocmai din cauza ei.
O fi bună la chimie dar la management educațional e praf și pulbere fiindcă n-are viziune și putere să impună ceea ce trebuie.
Sper să vie anticipatele să vie alții la putere și să se refacă legea educației la o formă modernă și corectă, iar apoi să se înceapă implementarea sa cât mai rapid fiindcă de aici încep toate - de la educație.
Nu este nimic mai prioritar decât educația.
Puterea (asta toxică, de 27 de ani instalată prin minciună) nu vrea cetățeni inteligenți și educați, vrea oi de mânat de la spate, fricoși care nu protestează, disperați care pentru o pomană electorală și-ar vinde și sufletul, oameni necăjiți și fără vlagă care nu pot riposta, vor săraci care trăiesc de pe o zi pe alta, vor bolnavi care să depindă de un sistem medical ce îi suge de bani în cele mai negre clipe ale vieții lor, șamd.
La noi libertatea este iluzorie.
Democrația este doar până acolo unde interesele nu sunt deranjate.
Cel care are capacitate și inițiativă dar nu este înregimentat în vreun clan nu poate să prospere, nu are șansă, fiindcă ei nu ar putea face față concurenței sale și atunci i se dă în cap, la picioare, în familie.
Și toate astea se întâmplă pentru că, mă repet, trăim în minciună de 27 ani exact de la falsa revoluție a cărei beneficiari au fost cei care au fost la putere și înainte.
Dar avem nevoie și de legi, însă unele bine făcute care să nu lase posibilitate ca banul public să fie virat după bunul plac al celor cu relații și fără merit, a celor care doar au supt și nu au dat nimic societății.
Iar folosirea diacriticelor inconstant nu este nici ea un semn bun: apoi, după rezolvarea unor lacune educaționale evidente, hai la critica cea mare!
Fără supărare, dar educația a ajuns un fel de fotbal, meteo sau agricultură, adică un domeniu la care se pricepe toată lumea: și nu-i chiar așa ...
Că tot veni vorba de greșeli...
Spre exemplu, cele trei semne „ : ” din textul dv. ar trebui folosite pentru o enumerare și nu ca o modalitate de a trece la o altă propoziție în aceeași frază. Poate ați vrut să folosiți „ ; ” caz în care poate ați făcut și dv. o mică greșeală repetată de 3 ori, sau nu vă merge tasta cu pricina, deși cu „Shift” vă iese simbolul „ : ”. :)
Sper să vă folosească!
Sau nu ...