Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

El se simte fantastic, pacienții cum se simt? Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, a pozat ca salvator cu echipajele SMURD la inaugurarea heliportului de la Jibou

„Adrian Florin is feeling fantastic at Spitalul Orășenesc Jibou”. Fostul manager de la Spitalul Malaxa Florin Secureanu, devenit celebru în urma unei ample investigații de presă coordonate de jurnalistul Cătălin Tolontan care a arătat jaful metodic de la spital, s-a reîntors în sistem ca medic balneolog la Spitalul din Jibou, după cum a dezvăluit recent Ziarul de Sălaj.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, judecat acum pentru fapte de corupție (procesul a început în 2018 la Tribunalul București), a pozat ca salvator cu echipajele SMURD la inaugurarea heliportului de la Jibou, scrie Libertatea

Jurnaliștii scriu că Secureanu a făcut pozele ca parte a echipei medicale care a luat parte la inaugurarea heliportului SMURD de la Jibou și la sosirea elicopterului care va deservi nord-vestul țării, inclusiv Clujul.

„Prin investiția de aproape 1.650.000 lei, realizată cu sprijinul Consiliului Județean în parteneriat cu reprezentanți ai Inspectoratului General de Aviație Civilă și ai SMURD, au fost executate în incinta secției de pompieri din Jibou lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD (cu o zona de parcare de aproape 327 mp), a depozitului pentru medicamente și tehnică medicală dar și a spațiilor de serviciu (birouri și sală multifuncțională) și a celor pentru odihnă destinate personalului medical și a echipajelor de zbor, precum și asigurarea înălțimii culoarelor de zbor necesare, instalațiile de deservire a clădirilor fiind trecute prin subteran”, a anunțat Prefectura Sălaj.

Potrivit Ziarului de Sălaj, Secureanu, judecat pentru delapidare şi luare de mită, lucrează ca medic balneolog la Spitalul Orășenesc Jibou.

Echipa jurnalistului Cătălin Tolontan a dezvăluit, în toamna anului 2016, pe tolo.ro, o serie de nereguli referitoare la achiziţiile din bani publici făcute în ultimii ani de conducerea spitalului Malaxa. Florin Secureanu a intrat apoi în vizorul DNA.

Procurorii anticorupție au anunțat că după numirea în funcția de manager la Spitalul Malaxa, respectiv din anul 2009 și până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), inculpatul Secureanu Florin-Adrian a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei. Modalitățile concrete prin care Secureanu Florin Adrian a acționat în scopul sus-menționat au fost diverse.

Procurorii susțin că Secureanu și-a însușit sume de bani chiar și în numerar de la casieria spitalului.

"La inițiativa și sub controlul inculpatului Secureanu Florin Adrian, la nivelul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa au fost create și utilizate mai multe circuite comerciale fictive de prestări servicii și livrări de bunuri cu mai multe societăți comerciale.Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, inculpatul Secureanu Adrian Florin a beneficiat de ajutorul celorlalți inculpați, angajați ai spitalului care au avut rol determinant în întocmirea în fals a documentelor de evidență contabilă care să justifice banii scoși fără drept din patrimoniul spitalului (operațiuni care nu aveau la bază relații comerciale reale)", conform procurorilor DNA.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Spitalul din Jibou este o statie a mortii! Am avut recent nefericirea de a fi nevoIta sa intru in contact cu acel spital.Pe scurt ,medici ,indolenti ,personal indiferent ,paturi fara lenjerie sau daca se pune o lenjerie este folosita de n numar de pacienti! Nimeni care sa-i verifice sau cui sa faci o plangere si sa fie si luata in seama.Ajung oamenii la ei ,le face o injectie sau o perfuzie si ii trimite acasa ca nu au nimic dar nu mai ajung acasa ,mor pe drum!
  • Like 0
 • Niste jeguri, toti cei care tac! Complicitatea face din oameni monstri. Nu trebuie sa aluneci, sub nici o forma, nu trebuie sa ajungi santajabil, altfel vei fi mereu amenintat si va trebui sa taci si sa contribui la jaf.
  • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Delia MC Delia MC check icon
   Aș, cum să nu tacă, au primit și ei ceva! Cât de frică, cât de dragul buzunarului, mucles!
   Grozav, ăsta a fost dat afară pe ușă dar a intrat pe fereastră! Și nu oriunde ci la balneologie, secție mănoasă, mai ales pentru unul pus pe fapte mari, ca el! Anchetat desigur pe vremea fostului DNA, că acum...Cum supoziția de prostie nu prea stă în picioare, îl ajută tupeul feroce și...pcr (oricare variantă, pcr actual=psd, plus pile, cunoștințe, etc...)
   • Like 0
 • Amintirile ma napadesc . Am avut si du parte de momente de război în cei 40 de ani ,în care am văzut și n-am tăcut. Am fost in război cu toti directorii fiindca am sesizat mereu neregulile . E greu sa fi oaia neagra mereu ,dar viata a trecut ,conștiința mi-a fost liniștită, ca nu mi-am aplecat capul in fata nimănui, dar am avut noroc ,vorba unui director, ca profesional nu m-au putut lovi . Procentul oamenilor de caracter e foarte mic . Trebuie să fi foarte puternic ca sa supraviețuiești într-un colectiv cu capul plecat ,convinși că,"capul plecat sabia nu-l taie " !
  • Like 5
  • @ Liana Bogdan
   Ada check icon
   Felicitari !
   • Like 0
  • @ Liana Bogdan
   maripos check icon
   Subscriu!
   • Like 0


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult