Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

El se simte fantastic, pacienții cum se simt? Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, a pozat ca salvator cu echipajele SMURD la inaugurarea heliportului de la Jibou

„Adrian Florin is feeling fantastic at Spitalul Orășenesc Jibou”. Fostul manager de la Spitalul Malaxa Florin Secureanu, devenit celebru în urma unei ample investigații de presă coordonate de jurnalistul Cătălin Tolontan care a arătat jaful metodic de la spital, s-a reîntors în sistem ca medic balneolog la Spitalul din Jibou, după cum a dezvăluit recent Ziarul de Sălaj.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, judecat acum pentru fapte de corupție (procesul a început în 2018 la Tribunalul București), a pozat ca salvator cu echipajele SMURD la inaugurarea heliportului de la Jibou, scrie Libertatea

Jurnaliștii scriu că Secureanu a făcut pozele ca parte a echipei medicale care a luat parte la inaugurarea heliportului SMURD de la Jibou și la sosirea elicopterului care va deservi nord-vestul țării, inclusiv Clujul.

„Prin investiția de aproape 1.650.000 lei, realizată cu sprijinul Consiliului Județean în parteneriat cu reprezentanți ai Inspectoratului General de Aviație Civilă și ai SMURD, au fost executate în incinta secției de pompieri din Jibou lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD (cu o zona de parcare de aproape 327 mp), a depozitului pentru medicamente și tehnică medicală dar și a spațiilor de serviciu (birouri și sală multifuncțională) și a celor pentru odihnă destinate personalului medical și a echipajelor de zbor, precum și asigurarea înălțimii culoarelor de zbor necesare, instalațiile de deservire a clădirilor fiind trecute prin subteran”, a anunțat Prefectura Sălaj.

Potrivit Ziarului de Sălaj, Secureanu, judecat pentru delapidare şi luare de mită, lucrează ca medic balneolog la Spitalul Orășenesc Jibou.

Echipa jurnalistului Cătălin Tolontan a dezvăluit, în toamna anului 2016, pe tolo.ro, o serie de nereguli referitoare la achiziţiile din bani publici făcute în ultimii ani de conducerea spitalului Malaxa. Florin Secureanu a intrat apoi în vizorul DNA.

Procurorii anticorupție au anunțat că după numirea în funcția de manager la Spitalul Malaxa, respectiv din anul 2009 și până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), inculpatul Secureanu Florin-Adrian a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei. Modalitățile concrete prin care Secureanu Florin Adrian a acționat în scopul sus-menționat au fost diverse.

Procurorii susțin că Secureanu și-a însușit sume de bani chiar și în numerar de la casieria spitalului.

"La inițiativa și sub controlul inculpatului Secureanu Florin Adrian, la nivelul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa au fost create și utilizate mai multe circuite comerciale fictive de prestări servicii și livrări de bunuri cu mai multe societăți comerciale.Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, inculpatul Secureanu Adrian Florin a beneficiat de ajutorul celorlalți inculpați, angajați ai spitalului care au avut rol determinant în întocmirea în fals a documentelor de evidență contabilă care să justifice banii scoși fără drept din patrimoniul spitalului (operațiuni care nu aveau la bază relații comerciale reale)", conform procurorilor DNA.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Spitalul din Jibou este o statie a mortii! Am avut recent nefericirea de a fi nevoIta sa intru in contact cu acel spital.Pe scurt ,medici ,indolenti ,personal indiferent ,paturi fara lenjerie sau daca se pune o lenjerie este folosita de n numar de pacienti! Nimeni care sa-i verifice sau cui sa faci o plangere si sa fie si luata in seama.Ajung oamenii la ei ,le face o injectie sau o perfuzie si ii trimite acasa ca nu au nimic dar nu mai ajung acasa ,mor pe drum!
    • Like 0
  • Niste jeguri, toti cei care tac! Complicitatea face din oameni monstri. Nu trebuie sa aluneci, sub nici o forma, nu trebuie sa ajungi santajabil, altfel vei fi mereu amenintat si va trebui sa taci si sa contribui la jaf.
    • Like 1
    • @ andreea dragusin
      Delia MC Delia MC check icon
      Aș, cum să nu tacă, au primit și ei ceva! Cât de frică, cât de dragul buzunarului, mucles!
      Grozav, ăsta a fost dat afară pe ușă dar a intrat pe fereastră! Și nu oriunde ci la balneologie, secție mănoasă, mai ales pentru unul pus pe fapte mari, ca el! Anchetat desigur pe vremea fostului DNA, că acum...Cum supoziția de prostie nu prea stă în picioare, îl ajută tupeul feroce și...pcr (oricare variantă, pcr actual=psd, plus pile, cunoștințe, etc...)
      • Like 0
  • Amintirile ma napadesc . Am avut si du parte de momente de război în cei 40 de ani ,în care am văzut și n-am tăcut. Am fost in război cu toti directorii fiindca am sesizat mereu neregulile . E greu sa fi oaia neagra mereu ,dar viata a trecut ,conștiința mi-a fost liniștită, ca nu mi-am aplecat capul in fata nimănui, dar am avut noroc ,vorba unui director, ca profesional nu m-au putut lovi . Procentul oamenilor de caracter e foarte mic . Trebuie să fi foarte puternic ca sa supraviețuiești într-un colectiv cu capul plecat ,convinși că,"capul plecat sabia nu-l taie " !
    • Like 5
    • @ Liana Bogdan
      Ada check icon
      Felicitari !
      • Like 0
    • @ Liana Bogdan
      maripos check icon
      Subscriu!
      • Like 0


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult