Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Elena Lasconi spune că, dacă ar deveni președinta României, l-ar propune premier pe Ilie Bolojan. „Îl apreciez enorm”

Ilie Bolojan

Foto: Inquam Photos

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat miercuri seara la Digi 24 că, dacă va ajunge președinta României, îl va propune pentru funcția de prim-ministru pe actualul președinte al CJ Bihor, liberalul Ilie Bolojan,

„Și în USR există oameni competenți, dar voi fi președintele care va lua decizii bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan. Eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om cu multă experiență în administrație și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a declarat Elena Lasconi,

„Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru”, a mai spus președinta USR.

Elena Lasconi este de părere că Nicolae Ciucă ar semna o înțelegere pentru a o susține, în scenariul în care ea ar ajunge în turul doi iar el nu.

„ Domnul Ciucă e mult mai jos în sondaje. Sunt deschisă dialogului cu forțele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României. Suntem foarte rău și cred că în 2025 o să zicem Bine ai venit 2008 sau 2007. Nu știu dacă își dorește careva să guverneze anul viitor. Va fi un an foarte complicat, după toate creșterile de taxe, toate scumpirile”, a afirmat Lasconi. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ovidiu check icon
    Dna Lasconi nu știu dacă e potrivită pentru funcția de președinte, dar dl Bolojan cu siguranță, da, pentru funcția de prim-ministru. (Deși, a refuzat în repetate rânduri).
    Nici dna și nici dl, mai sus menționați, nu vor ajunge însă în aceste interesante situații. Elena face doar speculații pentru a-și lărgi nișa ei de aderenți cu încă ceva liberali, dar slabe speranțe că lucrurile se vor lega pe voia domniei sale.
    • Like 1
  • Razvan G check icon
    Bolojan este, probabil, cel mai integru si profesionist politician, cu un profil foarte potrivit pentru a fi Prim-Ministru. Din pacate, in acest moment, nu are masa critica de susținători din pnl astfel incat sa si fie lăsat sa faca ce trebuie. Imaginati-va ca ar incepe restructurarea si reorganizarea administratiei de stat. Pai toate sinecurile, filierele de furat din banul public, ce ar face?
    Părerea mea este ca reforme in aceasta tara se vor face numai atunci când vom ajunge in criza profunda. Un fel de “inca o revolutie”. Vezi Grecia.
    • Like 3
  • Francisc check icon
    N-ar strica să înlocuiți în titlu cuvântul „președinta” cu președintele, stimată autoare. Vorbim despre o funcție care se numește la fel indiferent de genul celui care o ocupă...
    • Like 0
    • @ Francisc
      Francisc check icon
      P.S.: Voi vota cu doamna Lasconi la prezidențiale pentru că m-am săturat să tot fiu mințit de șarlatanii puși în „slujba țării” timp de 3 decenii. A sosit vremea să mă las păcălit și de alții...

      Mă tot întreb: ce deranj la mansardă are „poporul” român de e pus mereu în situația cântăririi răului? Să fie blestemul că l-am ciuruit pe Ceașcă în sfânta zi a Crăciunului?

      Nu sunt un nostalgic al orânduirii socialiste, dar pot afirma (într-o superbă limbă de lemn!) „fără teama de a greși” că tovarășii trecutului erau mai domni decât „domnii” care ne conduc în prezent.

      E musai să recunoaștem că de la cizmar la covrigar e un progres...
      • Like 2
    • @ Francisc
      Rucs Rucs check icon
      Există femininul "președintă".
      Si se recomandă a se folosi femininul, acolo unde se poate. Se spune corect "doamna directoare/avocată/doctoriță", iar nu "dna director/avocat/doctor".
      Mai ciudate sunt femininele de la meserii care se termină în "-olog". Cf noilor dicționare, avem forma "ologă" - deci...biologă, psihologă, iar nu biologă sau psiholoagă. Ambele sună la fel de rău, încât e de preferat "dna psiholog", măcar în adresare.
      • Like 1
    • @ Francisc
      IonutB check icon
      nu intreb pentru cine a fost votul in 90 si 92, ca e inutil. " tovarășii trecutului erau mai domni"
      si nici nu intreb cu ce e fascinat programul dnei Lasconi. "Să fie blestemul că l-am ciuruit pe Ceașcă în sfânta zi a Crăciunului"
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult