Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Teatrul Excelsior n-a vrut un clip cu protestele, la un eveniment al revistei DoR. Acesta a fost anulat

Un film de cinci minute a dus la anularea unui eveniment. Teatrul Excelsior, locul în care urma să se desfășoare un eveniment al Decât o Revistă, a considerat nepotrivit un filmuleț despre protestele din februarie.

Într-un mesaj scris, conducerea instituției, finanțată de la bugetul primăriei Capitalei, a considerat că respectivul clip „frizează sfera politică”. Jurnaliștii DoR au spus să refuză să se cenzureze și au decis să amâne evenimentul de astăzi pentru o altă dată. 

Pagina de Media a arătat că același Teatru Excelsior a găzduit anul trecut cel puțin două evenimente „ce frizează sfera politică”: jurământul celor 55 de consilieri ai Capitalei, la care a participat și primarul Gabriela Firea și lansarea candidaților PSD la alegerile parlamentare pentru București. 

Conducerea revistei a fost informată, cu o zi înainte de eveniment, că momentul video e „nepotrivit”.

„Am răspuns spunând că nu considerăm filmul nepotrivit, că nu acceptăm să ne cenzurăm conținutul, mai ales pe criterii care nu țin de propria judecată curatorială și editorială”, au scris jurnaliștii DoR, pe pagina de Facebook unde au povestit pe larg întreaga întâmplare

Teatrul Excelsior a venit și cu precizări scrise, la cererea jurnaliștilor DoR:

„E de datoria noastra, ca institutie de cultura publica, sa ramanem neutri fata de sfera politicului, sa nu aderam la niciun fel de manifestare cu caracter politic in sfera publica. Ori o mica parte din evenimentul vostru, cu sau fara voie, frizeaza sfera politica fata de care noi trebuie sa ne pastram echidistanti”.

Citiți articolul integral pe Pagina de Media. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pentru început...mulțumesc de invitație...! Încep a răsfoi...!
  • Like 0
 • IM check icon
  Cinste celor care fac revista DOR (Decât o revista). Sunt acolo texte excelente ce acoperă domenii variate (literatura, film, arte plastice, muzica, sport, psihologie, sanatate, interviuri, reportaje). Mereu ii citesc cu placere.
  Din nou cinste lor pentru ca n-au acceptat cenzurarea propriului eveniment făcută, cum se vede, de conducerea unei instituții de cultura care ar fi normal să-și păstreze demnitatea si independenta chiar daca primește subvenții de la primărie. Ar avea mai mult de castigat daca ar da subvențiile respective pe promovarea valorii si adevărului (si despre valoarea si puterea adevărului spus cu convingere a fost vorba la protestele din februarie).
  Ar fi minunat daca mai multi ar proceda la fel.
  • Like 1
 • check icon
  Niste sclavi care mananca o paine (probabil mai multe) prin bunavointa primariei si a primarelui vremelnic ales. Doar nu credeati ca o sa muste mana stapanului ...
  Un amic imi vorbea zilele trecute despre interpretarile cel putin bolnave ale politicului la orice manifestare.
  Nu mai e mult pana o sa ne alerge sa ne tunda ca avem parul prea lung...si ca-uite- dragnea e tuns regulamentar
  • Like 0
 • check icon
  Ei, și dv. acuma, astea-s românisme. Adicătelea cum să critici pe sfîntul Pesedeu? Vai, asta e blasfemie, parol. Știe conița Firea, că e fire bună...
  • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult