Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Fosta bancă Marmorosch Blank, din Centrul vechi al Capitalei, a fost transformată în hotel de cinci stele. Galerie foto

Fosta bancă Marmorosch Blank

Foto: marriott.com

Vechiul sediu al Marmorosch Blank, o clădire monument istoric lăsată în paragină în ultimii ani, a fost transformat în hotel, după o investiție de 42 de milioane de euro, făcută de Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management.

Situat pe Strada Doamnei nr 2, în Centrul Vechi al Capitalei, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, decorat în stil neoromânesc, are 217 camere. Tariful pe noapte pentru o cameră pornește de la 142 de euro.

Seiful băncii, a cărei ușă originală a fost păstrată și restaurată, a fost transformat într-unul dintre barurile hotelului. 

Lucrările de consolidare şi restaurare s-au întins pe parcursul a trei ani și au fost conduse de biroul de arhitectură Cumulus.

„După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş", a declarat Gerhard Erasmus, CEO-ul Apex Alliance Hotel Management.

Apasă pe prima imagine, pentru a deschide galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Au investit 42 de mil. de E într-o clădire, dar într-o parcare niciun leu. Unde își parchează mașinile cei care vin la 5 stele?? Pe străzile cu taxă din București... Aceasta este problema nr unu a hotelurilor din centrul vechi. PARCAREA!! Dai 200E pe noapte...poate și mai mult și dormi cu grija mașinii lăsată pe unde apuci...
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult