Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Fosta bancă Marmorosch Blank, din Centrul vechi al Capitalei, a fost transformată în hotel de cinci stele. Galerie foto

Fosta bancă Marmorosch Blank

Foto: marriott.com

Vechiul sediu al Marmorosch Blank, o clădire monument istoric lăsată în paragină în ultimii ani, a fost transformat în hotel, după o investiție de 42 de milioane de euro, făcută de Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management.

Situat pe Strada Doamnei nr 2, în Centrul Vechi al Capitalei, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, decorat în stil neoromânesc, are 217 camere. Tariful pe noapte pentru o cameră pornește de la 142 de euro.

Seiful băncii, a cărei ușă originală a fost păstrată și restaurată, a fost transformat într-unul dintre barurile hotelului. 

Lucrările de consolidare şi restaurare s-au întins pe parcursul a trei ani și au fost conduse de biroul de arhitectură Cumulus.

„După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş", a declarat Gerhard Erasmus, CEO-ul Apex Alliance Hotel Management.

Apasă pe prima imagine, pentru a deschide galeria foto:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Au investit 42 de mil. de E într-o clădire, dar într-o parcare niciun leu. Unde își parchează mașinile cei care vin la 5 stele?? Pe străzile cu taxă din București... Aceasta este problema nr unu a hotelurilor din centrul vechi. PARCAREA!! Dai 200E pe noapte...poate și mai mult și dormi cu grija mașinii lăsată pe unde apuci...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult