Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Fosta bancă Marmorosch Blank, din Centrul vechi al Capitalei, a fost transformată în hotel de cinci stele. Galerie foto

Fosta bancă Marmorosch Blank

Foto: marriott.com

Vechiul sediu al Marmorosch Blank, o clădire monument istoric lăsată în paragină în ultimii ani, a fost transformat în hotel, după o investiție de 42 de milioane de euro, făcută de Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management.

Situat pe Strada Doamnei nr 2, în Centrul Vechi al Capitalei, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, decorat în stil neoromânesc, are 217 camere. Tariful pe noapte pentru o cameră pornește de la 142 de euro.

Seiful băncii, a cărei ușă originală a fost păstrată și restaurată, a fost transformat într-unul dintre barurile hotelului. 

Lucrările de consolidare şi restaurare s-au întins pe parcursul a trei ani și au fost conduse de biroul de arhitectură Cumulus.

„După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş", a declarat Gerhard Erasmus, CEO-ul Apex Alliance Hotel Management.

Apasă pe prima imagine, pentru a deschide galeria foto:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Au investit 42 de mil. de E într-o clădire, dar într-o parcare niciun leu. Unde își parchează mașinile cei care vin la 5 stele?? Pe străzile cu taxă din București... Aceasta este problema nr unu a hotelurilor din centrul vechi. PARCAREA!! Dai 200E pe noapte...poate și mai mult și dormi cu grija mașinii lăsată pe unde apuci...
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult