Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Fuga rușilor din Rusia: după ucraineni, Putin și-a condamnat și propriul popor la inexistență

Rușii părăsesc Rusia

Foto: Un grup de tineri ruși reușesc să treacă granița în Armenia, ieri, la câteva zile după ce Vladimir Putin a ordonat mobilizarea parțială (Profimedia Images)

Soarta întregii planete este la mâna unui ticălos disperat după putere și expansiune. Putin se consideră un personaj providențial pentru ruși, în timp ce rușii fac cozi interminabile la granițe să părăsească țara.

Situația i-a scăpat de sub control liderului de la Kremlin. În Ucraina trăiește peste 6 luni de frustrare. Eșecul îl face să învinovățească pe toată lumea. Putin pare că este în stare de orice pentru a-și aduce planul la îndeplinire. Cu cât este mai departe de a-l realiza, cu atât furia este mai mare.

Acum, printr-o mobilizare ce arată disperarea, își trimite propriul popor la moarte, după ce, în prealabil, îi condamnase pe ucraineni la inexistență.

Folosind metodele școlii KGB pentru a instaura teroarea, amenință pe toată lumea, ca semn al delirului, că va utiliza arme nucleare, în caz că Occidentul va îndrăzni să ajute Ucraina să-și recupereze Crimeea.

Cu toate acestea, există și destui care încă îl susțin pe Putin. Unii fanatici din convingere, alții din interes. Unii joacă dublu, alții își arată suportul fățiș sau se abțin de la declarații, ori nu sprijină Ucraina cu armament, deși ar avea cu ce. Fac blat, cu alte cuvinte.

Cred că și aceste personaje ar trebui sancționate în vreun fel, marginalizate, fiindcă prin atitudinea lor deturnează unitatea statelor democratice, oferă suport și legitimitate invaziei ruse, implicit ororilor săvârșite.

Între timp, Putin își elimină toți oponenții, înăbușă din fașă orice încercare de revoltă, așa încât nu prea mai putem spera la un puci sau o anihilare din interior.

Până acum a reușit să-și mențină sistemul represiv creat, „structurile” funcționând în acest sens.

Resurse financiare de susținere a războiului are în continuare, cu toate sancțiunile și restricțiile impuse în aceste 7 luni, fiindcă gazul rusesc se vinde bine, rușii înfruptându-se și din bogățiile teritoriilor ucrainene invadate, furând tot ce se poate. Este evident că acest scelerat nu va accepta nicio înfrângere și va merge până la capăt.

Mă tem că acest capăt este echivalent cu sfârșitul lumii. De aceea e imperios necesar ca Putin să ajungă la capăt mai devreme decât restul lumii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Ce face Putin cu poporul lui chiar nu ma intereseaza, atata timp cat peste 60% din populatie este de acord cu Putin. Un popor troglodit, incult, alcoolic, feudal si care permite sa fie abuzat de conducatorii lui isi merita soarta cu varf si indesat.
    In schimb reactia celorlalti la Putin este importanta. Nu cred ca ne apropiem de sfarsitul lumii, dar cred ca ne apropiem un un sfarsit al civilizatiei europene, pentru ca noi intr-adevar vom plati politele razboiului dintre USA si Rusia. Si intr-un fel meritam pentru ca ipocrizia se plateste. Vielen Dank Frau Merkel.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult