Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fulgerele de deasupra Parlamentului, în seara protestelor

fulgere in Bucuresti

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

O imagine cu fulgere surprinse deasupra Parlamentului, realizată duminica seara, în timp ce se desfășura marșul de protest, a devenit virală pe internet.

„Fotografia a fost făcută duminică seara de pe Hotelul Intercontinental, dintr-un singur cadru”, spune Dan Mihai Bălănescu, fotograful care a surprins imaginea și care a scris alături de ea mesajul „Palatul Parlamentului atrage furia naturii”. 

În jur de 1000 de persoane au plecat duminică seara în marș spre Curtea Constituțională, însă ploaia și furtuna aveau să diminueze în scurt timp numărul celor ieșiți în stradă.

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Marşul de protest din București a fost organizat duminică seara de Geeks For Democracy, Corupţia Ucide și #rezistenţă, ca reacție la numirea noului prim-ministru, dar şi faţă de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României (CCR), precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.

Luni, pentru prima dată în ultimele șase luni, în Piața Victoriei nu a fost niciun protestatar:

(Foto: Dan Mihai Bălănescu)

„Te poți pune cu orice guvern dar nu și cu natura! #rezist”, scrie în mesajul de pe Facebook care însoțește fotografia realizată de același fotograf.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dumnezeu a fost nedrept si de data aceasta si nu i-a trãznit!
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult