Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Imagini cu lucrările la autostrada „viaduct” din Transilvania pe care o construiește UMB. VIDEO

autostrada Transilvania

Foto: captură youtube Cristian Marius Man

Compania UMB construiește în Transilvania o porțiune de autostradă, între Nădășelu și Poarta Sălajului, de 42,4 kilometri, care va avea viaducte pe un sfert din lungime, cel mai înalt ajungând la 40 de metri, potrivit unei filmări realizate de Cristian Marius Man, care publică pe canalul său de youtube filmări spectaculoase de la mari proiecte de infrastructură. Finanțarea segmentului de drum este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat recent, după vizitele pe șantierul autostrăzii Transilvania, că lucrările de pe loturile cuprinse între Nădășelu și Poarta Sălajului sunt „cele mai grele din țară”, în prezent, din cauza dealurilor care „o iau la vale”. 

Pentru lotul Nădășelu – Zimbor (30 km) stadiul fizic este de aproximativ 60%, iar în aprilie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noul termen agreat cu UMB: 13 iulie 2025. Pentru segmentul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) stadiul fizic este 30%, iar CNAIR estimează finalizarea în decembrie 2024, scrie Economedia.ro.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult