Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Imagini cu lucrările la autostrada „viaduct” din Transilvania pe care o construiește UMB. VIDEO

autostrada Transilvania

Foto: captură youtube Cristian Marius Man

Compania UMB construiește în Transilvania o porțiune de autostradă, între Nădășelu și Poarta Sălajului, de 42,4 kilometri, care va avea viaducte pe un sfert din lungime, cel mai înalt ajungând la 40 de metri, potrivit unei filmări realizate de Cristian Marius Man, care publică pe canalul său de youtube filmări spectaculoase de la mari proiecte de infrastructură. Finanțarea segmentului de drum este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat recent, după vizitele pe șantierul autostrăzii Transilvania, că lucrările de pe loturile cuprinse între Nădășelu și Poarta Sălajului sunt „cele mai grele din țară”, în prezent, din cauza dealurilor care „o iau la vale”. 

Pentru lotul Nădășelu – Zimbor (30 km) stadiul fizic este de aproximativ 60%, iar în aprilie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat noul termen agreat cu UMB: 13 iulie 2025. Pentru segmentul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) stadiul fizic este 30%, iar CNAIR estimează finalizarea în decembrie 2024, scrie Economedia.ro.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult