Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În amintirea mamei sale, Florin plantează toamna crizanteme în preajma Spitalului Județean Sibiu: „Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei”

Florin Opriță

Foto - Consiliul Județean Sibiu

Mama lui Florin Opriță a fost infirmieră la Spitalul Județean Sibiu vreme de 33 de ani de ani și a murit înainte să iasă la pensie. În amintirea ei, fiul plantează crizanteme multicolore în apropierea unității sanitare, scrie Turnul Sfatului.

 „Mama a lucrat aici, la Județean. A fost infirmieră la Ginecologie, dar nu a apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei,” spune Florin Opriță.

Bărbatul a lucrat o vreme în construcții, în Gemania, Italia și Spania, însă „praful, frigul și munca grea” l-au făcut să se întoarcă acasăîn Sibiu.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața”, crede el. Povestea lui a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu.

A făcut, împreună cu soția sa, o seră de flori la Cristian. „Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător pentru că viața mi-a dat o a doua șansă. Doar că vara trecută am fost călcat de hoți. Mi-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Am fost dezamăgit, dar am ales să merg înainte. Am adus un microbuz în care dorm. Sunt luni de zile de când nu am mai dormit acasă în pat. Nu am ce face, trebuie să-mi protejez munca,” a spus el.

Reprezentanții spitalului i-au mulțumit bărbatului pentru gestul de a planta flori lângă unitatea sanitară.  „Poate vă întrebați dragi prieteni, ce legătură poate exista intre un florar și un medic sau asistent medical. Ei bine, răspunsul este simplu. Toți îngrijesc #VIAȚA! Un cunoscut proverb spune că “toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi” . Iar prin gestul său de planta gratuit flori în fața Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Florin Oprița demonstrează adevărul acestei zicale, sădind astfel, la fel ca personalul medical care salvează zilnic vieți, “semințele” unei lumi mai bune. Mulțumim, Florin Oprița!,” a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daniel00 check icon
    Cand altora nu le scapa printre degete nici macar 50 de bani, desi fura cu milioanele de euro, nu credeam sa mai fie oameni ca el. Inseamna ca inca mai avem o sansa ca natie.
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult