Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

În amintirea mamei sale, Florin plantează toamna crizanteme în preajma Spitalului Județean Sibiu: „Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei”

Florin Opriță

Foto - Consiliul Județean Sibiu

Mama lui Florin Opriță a fost infirmieră la Spitalul Județean Sibiu vreme de 33 de ani de ani și a murit înainte să iasă la pensie. În amintirea ei, fiul plantează crizanteme multicolore în apropierea unității sanitare, scrie Turnul Sfatului.

 „Mama a lucrat aici, la Județean. A fost infirmieră la Ginecologie, dar nu a apucat pensia, s-a prăpădit. Toamna aduc aceste flori cu gândul la ea, că mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun, că sunt încă băiatul ei,” spune Florin Opriță.

Bărbatul a lucrat o vreme în construcții, în Gemania, Italia și Spania, însă „praful, frigul și munca grea” l-au făcut să se întoarcă acasăîn Sibiu.

„Era să mor, am fost foarte bolnav. Când m-am pus pe picioare m-am apucat de floricultură. Cu mâna pe inimă spun că florile mi-au salvat viața”, crede el. Povestea lui a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu.

A făcut, împreună cu soția sa, o seră de flori la Cristian. „Am pornit cu sufletul deschis și recunoscător pentru că viața mi-a dat o a doua șansă. Doar că vara trecută am fost călcat de hoți. Mi-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Am fost dezamăgit, dar am ales să merg înainte. Am adus un microbuz în care dorm. Sunt luni de zile de când nu am mai dormit acasă în pat. Nu am ce face, trebuie să-mi protejez munca,” a spus el.

Reprezentanții spitalului i-au mulțumit bărbatului pentru gestul de a planta flori lângă unitatea sanitară.  „Poate vă întrebați dragi prieteni, ce legătură poate exista intre un florar și un medic sau asistent medical. Ei bine, răspunsul este simplu. Toți îngrijesc #VIAȚA! Un cunoscut proverb spune că “toate florile zilelor de mâine cresc din semințele zilei de azi” . Iar prin gestul său de planta gratuit flori în fața Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, Florin Oprița demonstrează adevărul acestei zicale, sădind astfel, la fel ca personalul medical care salvează zilnic vieți, “semințele” unei lumi mai bune. Mulțumim, Florin Oprița!,” a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daniel00 check icon
    Cand altora nu le scapa printre degete nici macar 50 de bani, desi fura cu milioanele de euro, nu credeam sa mai fie oameni ca el. Inseamna ca inca mai avem o sansa ca natie.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult