Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

INML a finalizat analiza antropologică: oasele din curtea lui Gheorghe Dincă sunt de origine animală, oasele din pădure sunt umane

Gheorghe Dincă - Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Medicii legiști au transmis DIICOT raportul final de expertiză antropologică. Acesta arată că oasele descoperite în liziera pădurii de lângă Caracal nu sunt ale Alexandrei Măceșanu, ci aparțin altei persoane, anunță Digi24.

Este vorba de o persoană de sex feminim, cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Raportul realizat de medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” mai relevă că toate fragmentele osoase găsite în curtea lui Gheorghe Dincă, atât la suprafață, cât și în urma săpăturilor făcute de anchetatori, provin de la animale, nu sunt de proveniență umană. 

Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul.

Gheorghe Dincă, al cărui arest a fost prelungit, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore. El a spus anchetatorilor că a omorât-o și pe Luiza Melencu, 18 ani, dispărută în luna aprilie. 

Citiți și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oameni buni, INML-ul asta minte cu o seninatate si o perseverenta dezarmante.
  Pretinde ca a analizat niste fragmente osoase (probabil calcinate) si a tras concluzia ca ele apartin unei "persoane de sex feminim, cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani".
  Afirmatia este o minciuna sfruntata, o inventie, pur si simplu!
  De ce?
  Pentru ca, in cazul unor fragmente osoase, apartenenta acestora la specia umana, ca si sexul persoanei careia i-au apartinut acestea, se poate face numai pe baza determinarilor ADN. Si asta in cazul in care acestea sunt posibile, respectiva daca exista ADN intact.
  Ghicitoarele de la INML pretind ca au aflat aceste informatii doar zgaindu-se la ele, eventual la un microscop optic.
  Asa inteleg ei sa-si justifice existentele si salariile.
  • Like 0
  • @ Ilarion Irondel
   Gresit, specia si sexul pot fi determinate dupa forma si dimensiunea oaselor, vedeti de exemplu https://www.futurelearn.com/courses/forensic-facial-reconstruction/0/steps/25656
   • Like 0
 • Ada check icon
  Deci din asta putem intelege ca :
  - Dinca le-a spus ca a dus resturile Luizei in padure , INML a spus ca oasele sunt de natura umana = Luiza este moarta = Dinca are dreptate
  - Oasele din curte sunt de natura animala ( inafara de dinti ), INML a spus ca dintii sunt ai Alexandrei = Alexandra este moarta= Dinca are dreptate.
  Conculzia :INML a dus rezultatul cum a vrut Dinca : fetele sa fie declarate moarte si sa inchida cazul cat mai repede.
  NUMAI MINCIUNI !
  P.S. Cum au scos acuma ADN-ul din oase daca inainte spuneau ca sunt foarte calcinate ?
  Ce ancheta s-a facut pt trafic de persoane ?
  Efectiv fac ancheta dupa ceea ce spune Dinca. Acuma creeaza dovezi pt Dinca, dupa ce l-au purtat 2 zile pe teren.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  As fi preferat sa fie vorba de incompetenta pe toata linia, politie, procurori, anchetatori, INML, etc. dar nu stiu de ce, am din ce in ce mai mult senzatia ca undeva, cineva, ascunde ceva, in interesul cuiva...
  • Like 0
 • Cum adica?? Nu au publicat mediile in iulie-august ca rezultatele analizelor de la acelasi institut aratau ca oasele gasite in curtea lui Dinca erau de origine umana??? Ce farsa morbida ne ofera Institutul National de Medicina Legala!!!
  • Like 3
  • @ Adina Foldal
   Și de cînd sînt „mediile” niște guru ai adevărului? Vezi că pleci după fenta lui Cumpănașu!
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult