Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

INML a finalizat analiza antropologică: oasele din curtea lui Gheorghe Dincă sunt de origine animală, oasele din pădure sunt umane

Gheorghe Dincă - Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Foto Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Medicii legiști au transmis DIICOT raportul final de expertiză antropologică. Acesta arată că oasele descoperite în liziera pădurii de lângă Caracal nu sunt ale Alexandrei Măceșanu, ci aparțin altei persoane, anunță Digi24.

Este vorba de o persoană de sex feminim, cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Raportul realizat de medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” mai relevă că toate fragmentele osoase găsite în curtea lui Gheorghe Dincă, atât la suprafață, cât și în urma săpăturilor făcute de anchetatori, provin de la animale, nu sunt de proveniență umană. 

Alexandra Măceșanu, 15 ani, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112 ca să spună că a fost răpită, dar autoritățile au avut nevoie de 19 ore ca să localizeze apelul.

Gheorghe Dincă, al cărui arest a fost prelungit, și-a recunoscut faptele după ce a negat totul mai bine de 24 de ore. El a spus anchetatorilor că a omorât-o și pe Luiza Melencu, 18 ani, dispărută în luna aprilie. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oameni buni, INML-ul asta minte cu o seninatate si o perseverenta dezarmante.
  Pretinde ca a analizat niste fragmente osoase (probabil calcinate) si a tras concluzia ca ele apartin unei "persoane de sex feminim, cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani".
  Afirmatia este o minciuna sfruntata, o inventie, pur si simplu!
  De ce?
  Pentru ca, in cazul unor fragmente osoase, apartenenta acestora la specia umana, ca si sexul persoanei careia i-au apartinut acestea, se poate face numai pe baza determinarilor ADN. Si asta in cazul in care acestea sunt posibile, respectiva daca exista ADN intact.
  Ghicitoarele de la INML pretind ca au aflat aceste informatii doar zgaindu-se la ele, eventual la un microscop optic.
  Asa inteleg ei sa-si justifice existentele si salariile.
  • Like 0
  • @ Ilarion Irondel
   Gresit, specia si sexul pot fi determinate dupa forma si dimensiunea oaselor, vedeti de exemplu https://www.futurelearn.com/courses/forensic-facial-reconstruction/0/steps/25656
   • Like 0
 • Ada check icon
  Deci din asta putem intelege ca :
  - Dinca le-a spus ca a dus resturile Luizei in padure , INML a spus ca oasele sunt de natura umana = Luiza este moarta = Dinca are dreptate
  - Oasele din curte sunt de natura animala ( inafara de dinti ), INML a spus ca dintii sunt ai Alexandrei = Alexandra este moarta= Dinca are dreptate.
  Conculzia :INML a dus rezultatul cum a vrut Dinca : fetele sa fie declarate moarte si sa inchida cazul cat mai repede.
  NUMAI MINCIUNI !
  P.S. Cum au scos acuma ADN-ul din oase daca inainte spuneau ca sunt foarte calcinate ?
  Ce ancheta s-a facut pt trafic de persoane ?
  Efectiv fac ancheta dupa ceea ce spune Dinca. Acuma creeaza dovezi pt Dinca, dupa ce l-au purtat 2 zile pe teren.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  As fi preferat sa fie vorba de incompetenta pe toata linia, politie, procurori, anchetatori, INML, etc. dar nu stiu de ce, am din ce in ce mai mult senzatia ca undeva, cineva, ascunde ceva, in interesul cuiva...
  • Like 0
 • Cum adica?? Nu au publicat mediile in iulie-august ca rezultatele analizelor de la acelasi institut aratau ca oasele gasite in curtea lui Dinca erau de origine umana??? Ce farsa morbida ne ofera Institutul National de Medicina Legala!!!
  • Like 3
  • @ Adina Foldal
   Și de cînd sînt „mediile” niște guru ai adevărului? Vezi că pleci după fenta lui Cumpănașu!
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult