Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Iohannis despre ordonanța prin care Guvernul va introduce noi taxe: „Aruncă în haos economia. Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediștilor”

Klaus Iohannis la declarații

Foto: Presidency.ro

Ordonanța prin care Guvernul se pregătește să introducă noi taxe va arunca în haos economia și va face viața românilor semnificativ mai scumpă, a avertizat miercuri președintele Klaus Iohannis,. Acesta a cerut Executivului să discute proiectul actului normativ cu sindicatele și patronatele și să revină cu o formă sustenabilă. 

„Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediștilor care vor lua bani mai mulți să îi gestioneze cum vor. Aceste măsuri vor da peste cap toată economia, aceste măsuri vor fi suportate și plătite de oamenii de rând. Acest lucru nu trebuie să se întâmple și fac apel la Guvern să pună în dezbatere ordonanța, să o discute cu patronatele și sindicatele și să revină cu o formă sustenabilă”, a spus șeful statului.

Acesta a subliniat că proiectul de act normativ nu a fost discutat nici cu reprezentanții mediului de business, nici cu celelalte instituții ale statului. „Nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite și aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem vedea este creșterea prețului la curent și gaze. Cu siguranță, vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet. Acesta va fi doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească”, a afirmat Iohannis.

El a amintit că premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări in discursul inaugural din parlament că nu va crește taxele și impozitele. Iar faptul că vrea să o facă acum este o dovadă că Guvernul nu mai are bani. 

„Dacă PSD a anunțat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite și taxe și acum acum vine cu o OUG pentru a lua bani din economia privată, este o problemă cu bugetul. Conclusia este nu au bani, nu știu cum să facă rost de bani și inventează pe picior diferite impozite

Această ordonanță este un motiv de îngrijorare pentru toți românii, este în pregătire o ordonanță care va face viața românilor mai scumpă”, a atras atenția Iohannis.

Acesta a subliniat că proiectul de act normativ nu a fost discutat nici cu reprezentanții mediului de business, nici cu celelalte instituții ale statului. „Nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite și aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem vedea este creșterea prețului la curent și gaze. Cu siguranță, vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet. Acesta va fi doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească”, a afirmat Iogannis.

El a amintit că premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări in discursul inaugural din parlament că nu va crește taxele și impozitele. Iar faptul că vrea să o facă acum este o dovadă că Guvernul nu mai are bani. 

„Dacă PSD a anunțat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite și taxe și acum acum vine cu o OUG pentru a lua bani din economia privată, este o problemă cu bugetul. Concluzia este că nu au bani, nu știu cum să facă rost de bani și inventează pe picior diferite impozite

Această ordonanță este un motiv de îngrijorare pentru toți românii, este în pregătire o ordonanță care va face viața românilor mai scumpă”, a atras atenția Iohannis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Președintele se comportă ca un lobbyist al capitalului străin. Ordonanța respectivă conține și măsuri pentru întărirea capitalului românesc, iar măsurile fiscale anunțate vizează căi ( nu știu dacă cele mai bune ) pentru a obliga firmele cu capital străin să plătească taxe aici unde obțin profit. Teama cea mai mare este că aceste firme vor trece la „optimizarea” profitului prin mărirea prețurilor sau că vor pleca în alte țări, ambele lucruri foarte puțin probabile. Previziunile de casandră ale președintelui și a altor lobbyiști ai capitalului străin, fac parte din arsenalul de menținere a stării actuale: capital autohton slab, ca și inexistent, și „optimizarea” profitului firmelor cu capital străin.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult