Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Iohannis despre ordonanța prin care Guvernul va introduce noi taxe: „Aruncă în haos economia. Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediștilor”

Klaus Iohannis la declarații

Foto: Presidency.ro

Ordonanța prin care Guvernul se pregătește să introducă noi taxe va arunca în haos economia și va face viața românilor semnificativ mai scumpă, a avertizat miercuri președintele Klaus Iohannis,. Acesta a cerut Executivului să discute proiectul actului normativ cu sindicatele și patronatele și să revină cu o formă sustenabilă. 

„Se introduce un nou concept, taxa din lăcomie. Din lăcomia pesediștilor care vor lua bani mai mulți să îi gestioneze cum vor. Aceste măsuri vor da peste cap toată economia, aceste măsuri vor fi suportate și plătite de oamenii de rând. Acest lucru nu trebuie să se întâmple și fac apel la Guvern să pună în dezbatere ordonanța, să o discute cu patronatele și sindicatele și să revină cu o formă sustenabilă”, a spus șeful statului.

Acesta a subliniat că proiectul de act normativ nu a fost discutat nici cu reprezentanții mediului de business, nici cu celelalte instituții ale statului. „Nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite și aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem vedea este creșterea prețului la curent și gaze. Cu siguranță, vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet. Acesta va fi doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească”, a afirmat Iohannis.

El a amintit că premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări in discursul inaugural din parlament că nu va crește taxele și impozitele. Iar faptul că vrea să o facă acum este o dovadă că Guvernul nu mai are bani. 

„Dacă PSD a anunțat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite și taxe și acum acum vine cu o OUG pentru a lua bani din economia privată, este o problemă cu bugetul. Conclusia este nu au bani, nu știu cum să facă rost de bani și inventează pe picior diferite impozite

Această ordonanță este un motiv de îngrijorare pentru toți românii, este în pregătire o ordonanță care va face viața românilor mai scumpă”, a atras atenția Iohannis.

Acesta a subliniat că proiectul de act normativ nu a fost discutat nici cu reprezentanții mediului de business, nici cu celelalte instituții ale statului. „Nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite și aruncă în haos economia. Se prevede supraimpozitarea companiilor din domeniul energetic, singurul rezultat pe care îl putem vedea este creșterea prețului la curent și gaze. Cu siguranță, vom plăti mai mult pentru telefonie, pentru internet. Acesta va fi doar începutul, ne așteptăm ca toate să se scumpească”, a afirmat Iogannis.

El a amintit că premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări in discursul inaugural din parlament că nu va crește taxele și impozitele. Iar faptul că vrea să o facă acum este o dovadă că Guvernul nu mai are bani. 

„Dacă PSD a anunțat acum câteva luni de zile că nu va introduce noi impozite și taxe și acum acum vine cu o OUG pentru a lua bani din economia privată, este o problemă cu bugetul. Concluzia este că nu au bani, nu știu cum să facă rost de bani și inventează pe picior diferite impozite

Această ordonanță este un motiv de îngrijorare pentru toți românii, este în pregătire o ordonanță care va face viața românilor mai scumpă”, a atras atenția Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Președintele se comportă ca un lobbyist al capitalului străin. Ordonanța respectivă conține și măsuri pentru întărirea capitalului românesc, iar măsurile fiscale anunțate vizează căi ( nu știu dacă cele mai bune ) pentru a obliga firmele cu capital străin să plătească taxe aici unde obțin profit. Teama cea mai mare este că aceste firme vor trece la „optimizarea” profitului prin mărirea prețurilor sau că vor pleca în alte țări, ambele lucruri foarte puțin probabile. Previziunile de casandră ale președintelui și a altor lobbyiști ai capitalului străin, fac parte din arsenalul de menținere a stării actuale: capital autohton slab, ca și inexistent, și „optimizarea” profitului firmelor cu capital străin.
    • Like 0


Îți recomandăm