Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ironiile privind împărțirea Rusiei inundă rețelele de socializare. Polonia primește voievodatul al 17-lea. Kamchatka revine Italiei

Utilizatorii de internet au anunțat pe rețelele de socializare că regiunea Irkutsk, care aparține Rusiei, a devenit al 17-lea voievodat polonez. Aceasta este o altă acțiune de ridiculizare a Rusiei și a pseudo-referendumurilor sale, desfășurate în teritoriile ocupate în Ucraina. Cu o săptămână în urmă, cehii „au anexat” regiunea Kaliningrad, iar finlandezii Sankt Petersburg.

  • Pe Twitter a apărut un profil satiric al orașului Irkutsk, prin care utilizatorii de internet batjocoresc acțiunile Rusiei legate de anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei.
  • În postare, autorii profilului au scris că, în urma referendumului, locuitorii regiunii Irkutsk au decis să se alăture Poloniei.
  • Aceasta este o altă acțiune care ridiculizează „anexarea” teritoriilor ucrainene și rezultatele pseudo-referendumurilor din Ucraina. Acțiunea a început cu împărțirea Kaliningradului între Polonia și Republica Cehă
  • Regiunea Irkutsk a fost una dintre zonele în care rușii i-au deportat pe polonezi ca parte a represiunii. Există încă mulți descendenți ai oamenilor exilați acolo
  • Apar mai multe profiluri. Austriecii au „anexat” Yakutia și au făcut din ea al 10-lea stat, în timp ce italienii „au luat” Kamchatka, făcând-o a 21-a regiune a Italiei.

La sfârșitul lunii septembrie, Rusia a anunțat încheierea pseudo- referendumurilor desfășurate în patru regiuni ucrainene ocupate: autoproclamata Republică Populară Donețk, autoproclamata Republică Populară Lugansk, Zaporijia și Herson. În fiecare dintre regiuni, cel puțin 96 la sută au decis alipirea la Rusia, prin organizarea de pesudo-referendumuri desfășurate cu pușca și stiloul.

Împărțirea virtuală a Rusiei este în desfășurare

Vladimir Putin a semnat deja documentele relevante de integrare a regiunilor ocupate la Federația Rusă. Mișcarea dictatorului rus a fost întâmpinată cu condamnare și respingere generală de către majoritatea țărilor. La rândul său, pe rețelele de socializare au început să apară pagini care iau în derâdere acțiunile Rusiei. Glumele au început cu anexarea regiunii Kaliningrad, care ar urma să fie împărțită între Polonia și Republica Cehă.

Cu toate acestea, utilizatorii de internet nu s-au oprit aici. Finlandezii „au anexat” practic Sankt Petersburg, căruia i-au schimbat numele.

„Bine ați venit la profilul oficial al Sf. Sannasburg și al Oblastului Sannagradz. După un referendum reușit, 98,69% dintre locuitorii din Sankt Petersburg și 96,97% dintre locuitorii Oblastului Leningrad au decis să se conecteze cu Finlanda”, au scris aceștia pe Twitter.

Există mai multe profiluri Twitter care recunosc dominația țărilor lor asupra „fostelor” regiuni ale Rusiei. Austriecii au „anexat” Iakutia și au făcut din ea al 10-lea stat.

Italienii au „luat” Kamchatka, transformând-o în a 21-a regiune a Italiei.

Regiunea Irkutsk „a venit” în Polonia

Dar asta nu este tot, iar mai multe regiuni sunt „deconectate” de Rusia. Una dintre propuneri este conectarea regiunii Irkutsk cu Polonia. Autorii profilului satiric al regiunii ruse Irkutsk au scris că au organizat un referendum în care peste 98 la sută dintre alegători au votat în favoarea aderării regiunii la Polonia, care în trecut a fost unul dintre locurile în care polonezii au fost deportați în Siberia.

„Bine ați venit la profilul oficial al Irkutskului. După 300 de ani de opresiune, descendenții exilaților polonezi siberieni au decis să declare independența și să organizeze un referendum pentru întoarcerea în patria lor. 98,13 la sută dintre cetățenii fostei regiuni Irkutsk au votat în favoarea aderării. Polonia” – putem citi într-una dintre postările satirice.

Pe o imagine atașată se poate vedea „Voievodatul Irkutsk” și numele poloneze ale orașelor – Wierszyna, Usole Siberian și Irkutsk. Inițiativa a găsit rapid susținători printre utilizatorii de internet polonezi. Unul dintre ei și-a exprimat speranța pentru un coridor terestru. Profilul Irkutsk a informat și despre o legătură feroviară „proaspăt deschisă” cu Polonia, care va duce prin Moscova și Smolensk.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Glumele astea mi-au adus aminte de una care circula cu mai multi ani in urma, si care spunea ca oamenii de stiinta l-au congelat pe Stalin, sub juramantul ca peste 100 de ani sa-l readuca la viata. S-a implinit suta de ani, l-au decongelat, si primul lucru pe care l-a cerut, a fost sa citeasca Pravda. Pe prima pagina, cu litere de o schioapa, „se duc lupte crancene la granita finlandeza intre armata chineza si cea finlandeza”. Intreband pe cei din jur de ce e stirea asta, i s-a raspuns ca au fost invadati de „pericolul galben” care a ajuns la granita cu Finlanda. A murit la loc.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Tabloidizarea razboiului continua si noi preluam toate prostiile de pe internet ca stiri si articole "quality".
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult