Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

ISU, în control inopinat la metrou. Inspectorii verifică accesul călătorilor la căile de evacuare în caz de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență face luni dimineața controale inopinate la stațiile de metrou. Inspectorii ISU verifică posibilitățile de evacuare ale persoanelor, în caz de incendiu, potrivit Digi24.

Reprezentanții ISU București - Ilfov urmăresc și modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și accesul călătorilor la căile de evacuare, precum și existența personalului care dirijează fluxul de călători pe direcțiile de evacuare în situații de urgență.

ISU a descoperit în luna mai mai multe nereguli în stațiile de metrou care puteau pune în pericol siguranța cetățenilor. Inspectorii ISU au constatat că sensul de deschidere al unor uși de acces sau de evacuare se face în sens invers, iar evacuarea persoanelor este îngreunată de modificări la sistemul de trecere cu turnicheți și de amplasarea, în anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi. 

Totodată, după verificările făcute în luna mai ISU menționa că nicio cale de evacuare nu este marcată prin indicatoare standardizate, iluminatul de siguranță nu funcționează corespunzător, iar tablourile electrice aferente scărilor rulante nu sunt marcate corespunzător.

În ultimele luni au apărut mai multe imagini pe rețelele de socializare cu aglomerația de la metrou. Într-una dintre situații reprezentanții Metrorex au explicat că de vină a fost o defecțiune la una din ușile unui tren, care a dus la întârzieri ale trenurilor. 

O altă zi cu incidente de acest tip a fost pe 18 octombrie, când mai multor persoane li s-a făcut rău la metrou. Republica.ro a atras atenția în mai multe rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă aglomerația de la metrou și arăta că la aproape un an de la tragedia din Colectiv autoritățile nu au învățat nimic din efectele extrem de grave pe care le poate avea panica în locurile aglomerate.

Metrorex a anunțat săptămâna trecută un amplu plan prin care își dorește îmbunătățirea condițiilor de transport subteran. Între măsuri se numără suplimentarea numărului de trenuri în circulație la orele de vârf, formarea unor echipe mixte compuse din angajați ai Metrorex și ai Poliției Metrou care să dirijeze fluxul de călători în stațiile Piața Victoriei 1 și 2 și Piața Unirii 1 și 2, precum și limitarea accesului în staţii în situaţii de supraaglomerare sau de urgență.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Kevin check icon
    Problema nu poate fi rezolvata doar de Metrorex, sa fim seriosi!
    Zeci de mii de oameni lucreaza in aceleasi locuri si folosesc doar metroul pentru transport. Cand primaria a dat autorizatie de 'zgarie nori' in zona de nord de ce nu s-a gandit si la infrastructura? Daca ar face 3 4 linii de tramvai dedicate, ca metrou usor, din diverse cartiere nu s-ar mai inghesui toti calatorii la metrou, e f simplu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult