Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Jina, comuna din Sibiu cu cei mai mulţi nevaccinaţi. Primar: „Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred ...”

comuna Jina

Foto: Facebook Primăria Jina

Locuitorii din Jina, o comună din județul Sibiu, refuză să se vaccineze. „Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă”, își arată dezamăgirea primarul Gheorghe Vasile Beschiu, scrie Agerpres. Nici după ce și-au îngropat rudele moarte de covid, sătenii nu cred în existența virusului.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a declarat recent, pentru Agerpres, primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Comuna are cea mai mică rată de vaccinare din judeţ, sub 3%.

Foto: Facebook Vasile Beschiu

Și nu e vorba doar de cei care nu au carte, continuă edilul, ci și de cei cu studii superioare. Fosta directoare a şcolii, și ea nevaccinată, a murit de covid.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a povestit Gheorghe Vasile Beschiu. Primarul a postat o poză pe contul său Facebook, în ziua în care s-a vaccinat, dar spune că nu a reușit nici așa să convingă localnicii să se vaccineze.

Directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, contactată de Agerpres, a confirmat că, de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

În comuna Jina erau bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cum se poate așa ceva? Taman în buricul Ardealului, nu în Moldova sau Oltenia, care mereu sunt arătate cu degetul! Și taman în Sibiu, județul lui Prostannis! Nu în Teleorman sau Vaslui!
    • Like 0
  • In est nu e ca in vest
    • Like 0


Îți recomandăm