Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Jina, comuna din Sibiu cu cei mai mulţi nevaccinaţi. Primar: „Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred ...”

comuna Jina

Foto: Facebook Primăria Jina

Locuitorii din Jina, o comună din județul Sibiu, refuză să se vaccineze. „Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă”, își arată dezamăgirea primarul Gheorghe Vasile Beschiu, scrie Agerpres. Nici după ce și-au îngropat rudele moarte de covid, sătenii nu cred în existența virusului.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a declarat recent, pentru Agerpres, primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Comuna are cea mai mică rată de vaccinare din judeţ, sub 3%.

Foto: Facebook Vasile Beschiu

Și nu e vorba doar de cei care nu au carte, continuă edilul, ci și de cei cu studii superioare. Fosta directoare a şcolii, și ea nevaccinată, a murit de covid.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a povestit Gheorghe Vasile Beschiu. Primarul a postat o poză pe contul său Facebook, în ziua în care s-a vaccinat, dar spune că nu a reușit nici așa să convingă localnicii să se vaccineze.

Directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, contactată de Agerpres, a confirmat că, de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

În comuna Jina erau bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cum se poate așa ceva? Taman în buricul Ardealului, nu în Moldova sau Oltenia, care mereu sunt arătate cu degetul! Și taman în Sibiu, județul lui Prostannis! Nu în Teleorman sau Vaslui!
    • Like 0
  • In est nu e ca in vest
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult