Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Jina, comuna din Sibiu cu cei mai mulţi nevaccinaţi. Primar: „Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred ...”

comuna Jina

Foto: Facebook Primăria Jina

Locuitorii din Jina, o comună din județul Sibiu, refuză să se vaccineze. „Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă”, își arată dezamăgirea primarul Gheorghe Vasile Beschiu, scrie Agerpres. Nici după ce și-au îngropat rudele moarte de covid, sătenii nu cred în existența virusului.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor. Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (…) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul”, a declarat recent, pentru Agerpres, primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Comuna are cea mai mică rată de vaccinare din judeţ, sub 3%.

Foto: Facebook Vasile Beschiu

Și nu e vorba doar de cei care nu au carte, continuă edilul, ci și de cei cu studii superioare. Fosta directoare a şcolii, și ea nevaccinată, a murit de covid.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a povestit Gheorghe Vasile Beschiu. Primarul a postat o poză pe contul său Facebook, în ziua în care s-a vaccinat, dar spune că nu a reușit nici așa să convingă localnicii să se vaccineze.

Directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, contactată de Agerpres, a confirmat că, de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

În comuna Jina erau bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cum se poate așa ceva? Taman în buricul Ardealului, nu în Moldova sau Oltenia, care mereu sunt arătate cu degetul! Și taman în Sibiu, județul lui Prostannis! Nu în Teleorman sau Vaslui!
    • Like 0
  • In est nu e ca in vest
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult