Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

La finalul celor două mandate, președintele Iohannis încearcă să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor

Iohannis în Kenya

Foto - Kenya Wildlife Services

Klaus Iohannis a devenit un președinte decuplat complet de realitate, care încearcă la finalul celor două mandate să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor.

Turneul de 10 zile în Africa al președintelui e un fel de scuipat pe obrazul democrației din România. 

Dincolo de faptul că mare parte din costurile aferente deplasărilor în străinătate ale președintelui sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială, aroganța prin care actuala echipă de la Palatul Cotroceni comunică nu face decât să scoată în evidență disprețul pe care Klaus Iohannis îl are pentru decență și demnitate politică.

În ultimii 30 de ani, Africa aproape că nu a existat în politica externă a României. Acum, Klaus Iohannis și soția sa străbat patru țări africane în zece zile.

Miercuri, Klaus Iohannis a făcut o vizită în Parcul Național Nairobi din Kenya, despre care Administrația Prezidențială spune că are rolul de a consolida cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului.

Aceeași Administrație Prezidențială nu explică însă în mod clar ce efect direct și benefic va genera vizita lui Klaus Iohannis pentru această cooperare între cele două părți. Sau de ce este important ca tocmai acum Klaus Iohannis să meargă în Zanzibar ca să viziteze principalele atracții turistice.

Rămânem pentru un moment cu imaginea unui președinte care se crede deasupra tuturor și care nu ezită să ne arate că am avut [ghinion] cu el în fruntea statului.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pfff! Vă place să învârtiți cuțitu-n rană!!!
  Deja mă tem pentru opțiunile pe care o să le avem la anu'.
  Oricum, nemțălăul a avut aspect de președinte (chiar dacă nimic mai mult) în comparație cu pavianul cu mantie, care nu ar fi avut nici măcar atât.
  • Like 2
 • Nume check icon
  Eh, ne suparam degeaba. Ne face cunoscuti in lume...Nu acesta este dorinta noastra ascunsa sa fim cunoscuti de toata lumea...?
  • Like 0
 • Cică nu e decât o chestiune de timp până când un individ își arată adevăratul caracter. Iată că a venit și rândul lui Iohannis. Un baron PSD-ist îmbrăcat în blană de democrat PNL-ist (adică aceeași mizerie, ca să citez un slogan la modă acum câțiva ani).
  • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult