Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

La finalul celor două mandate, președintele Iohannis încearcă să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor

Iohannis în Kenya

Foto - Kenya Wildlife Services

Klaus Iohannis a devenit un președinte decuplat complet de realitate, care încearcă la finalul celor două mandate să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor.

Turneul de 10 zile în Africa al președintelui e un fel de scuipat pe obrazul democrației din România. 

Dincolo de faptul că mare parte din costurile aferente deplasărilor în străinătate ale președintelui sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială, aroganța prin care actuala echipă de la Palatul Cotroceni comunică nu face decât să scoată în evidență disprețul pe care Klaus Iohannis îl are pentru decență și demnitate politică.

În ultimii 30 de ani, Africa aproape că nu a existat în politica externă a României. Acum, Klaus Iohannis și soția sa străbat patru țări africane în zece zile.

Miercuri, Klaus Iohannis a făcut o vizită în Parcul Național Nairobi din Kenya, despre care Administrația Prezidențială spune că are rolul de a consolida cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului.

Aceeași Administrație Prezidențială nu explică însă în mod clar ce efect direct și benefic va genera vizita lui Klaus Iohannis pentru această cooperare între cele două părți. Sau de ce este important ca tocmai acum Klaus Iohannis să meargă în Zanzibar ca să viziteze principalele atracții turistice.

Rămânem pentru un moment cu imaginea unui președinte care se crede deasupra tuturor și care nu ezită să ne arate că am avut [ghinion] cu el în fruntea statului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pfff! Vă place să învârtiți cuțitu-n rană!!!
  Deja mă tem pentru opțiunile pe care o să le avem la anu'.
  Oricum, nemțălăul a avut aspect de președinte (chiar dacă nimic mai mult) în comparație cu pavianul cu mantie, care nu ar fi avut nici măcar atât.
  • Like 2
 • Nume check icon
  Eh, ne suparam degeaba. Ne face cunoscuti in lume...Nu acesta este dorinta noastra ascunsa sa fim cunoscuti de toata lumea...?
  • Like 0
 • Cică nu e decât o chestiune de timp până când un individ își arată adevăratul caracter. Iată că a venit și rândul lui Iohannis. Un baron PSD-ist îmbrăcat în blană de democrat PNL-ist (adică aceeași mizerie, ca să citez un slogan la modă acum câțiva ani).
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult