Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

La finalul celor două mandate, președintele Iohannis încearcă să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor

Iohannis în Kenya

Foto - Kenya Wildlife Services

Klaus Iohannis a devenit un președinte decuplat complet de realitate, care încearcă la finalul celor două mandate să viziteze cât mai multe țări pe banii românilor.

Turneul de 10 zile în Africa al președintelui e un fel de scuipat pe obrazul democrației din România. 

Dincolo de faptul că mare parte din costurile aferente deplasărilor în străinătate ale președintelui sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială, aroganța prin care actuala echipă de la Palatul Cotroceni comunică nu face decât să scoată în evidență disprețul pe care Klaus Iohannis îl are pentru decență și demnitate politică.

În ultimii 30 de ani, Africa aproape că nu a existat în politica externă a României. Acum, Klaus Iohannis și soția sa străbat patru țări africane în zece zile.

Miercuri, Klaus Iohannis a făcut o vizită în Parcul Național Nairobi din Kenya, despre care Administrația Prezidențială spune că are rolul de a consolida cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului.

Aceeași Administrație Prezidențială nu explică însă în mod clar ce efect direct și benefic va genera vizita lui Klaus Iohannis pentru această cooperare între cele două părți. Sau de ce este important ca tocmai acum Klaus Iohannis să meargă în Zanzibar ca să viziteze principalele atracții turistice.

Rămânem pentru un moment cu imaginea unui președinte care se crede deasupra tuturor și care nu ezită să ne arate că am avut [ghinion] cu el în fruntea statului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pfff! Vă place să învârtiți cuțitu-n rană!!!
    Deja mă tem pentru opțiunile pe care o să le avem la anu'.
    Oricum, nemțălăul a avut aspect de președinte (chiar dacă nimic mai mult) în comparație cu pavianul cu mantie, care nu ar fi avut nici măcar atât.
    • Like 2
  • Nume check icon
    Eh, ne suparam degeaba. Ne face cunoscuti in lume...Nu acesta este dorinta noastra ascunsa sa fim cunoscuti de toata lumea...?
    • Like 0
  • Cică nu e decât o chestiune de timp până când un individ își arată adevăratul caracter. Iată că a venit și rândul lui Iohannis. Un baron PSD-ist îmbrăcat în blană de democrat PNL-ist (adică aceeași mizerie, ca să citez un slogan la modă acum câțiva ani).
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult