Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Locul din România unde „apusul este mai spectaculos decât cel din Hawaii”

delta.

„Apusul din Deltă este mai spectaculos decât cel din Hawaii”. Este mesajul pe care l-am primit de la o prietenă atunci când am publicat, pe contul de Instagram, apusul suprins la Mila 23. Nu știu dacă are dreptate, dar culorile spectaculoase mi-au dat puterea să mă așez în fața tabletei pentru a scrie impresiile acestei călătorii.

Am susținut în mai multe articole că Delta nu este o destinație de o singură zi sau de un simplu weekend. Acum însă îmi dau seama că dacă ai nevoie de o escapadă în natură, poate fi cea mai bună destinație. Vă reamintesc că boxele de dimensiuni mari și grătarele nu au ce căuta chiar și într-o astfel de ieșire! Delta te ajută cu liniștea ei naturală, iar dacă nici între marea de ape nu găsești preparate culinare, atunci mai bine te duci și îți petreci sfârșitul de săptămână la coadă la mici.

Poate considerați că este mult mai ușor să petreci 36 de ore în zona continentală a Deltei Dunării (Murighiol, Mahmudia, Dunăvăț), dar eu vă recomand să încercați beneficiile efectului Blue Mind. Specialiștii susțin că cei care locuiesc în apropierea zonelor cu apă sunt mai fericiți, mai sănătoși, mai calmi și mai creativi. Eu am ales o călătorie de o oră cu șalupa spre Mila 23 cu transportul public. Biletul este 60 de lei pentru turiști și 40 de lei pentru localnici.


Și dacă la toată această experiență mai adaugi și câteva ore de pescuit, prinde și eliberează, îți pot spune că te încarci cu energia necesară unei noi săptămâni.

Să ajungem și la lucruri serioase! Transportul dus-întors a costat 120 de lei de persoană, Tulcea – Mila 23 – Tulcea, cazarea cu toate mesele incluse 330 de lei. Pensiunea care ne-a adăpostit este la doar două case distanță de Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23. Din păcate, pentru moment nu se poate vizita.

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult