Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Locul din România unde „apusul este mai spectaculos decât cel din Hawaii”

delta.

„Apusul din Deltă este mai spectaculos decât cel din Hawaii”. Este mesajul pe care l-am primit de la o prietenă atunci când am publicat, pe contul de Instagram, apusul suprins la Mila 23. Nu știu dacă are dreptate, dar culorile spectaculoase mi-au dat puterea să mă așez în fața tabletei pentru a scrie impresiile acestei călătorii.

Am susținut în mai multe articole că Delta nu este o destinație de o singură zi sau de un simplu weekend. Acum însă îmi dau seama că dacă ai nevoie de o escapadă în natură, poate fi cea mai bună destinație. Vă reamintesc că boxele de dimensiuni mari și grătarele nu au ce căuta chiar și într-o astfel de ieșire! Delta te ajută cu liniștea ei naturală, iar dacă nici între marea de ape nu găsești preparate culinare, atunci mai bine te duci și îți petreci sfârșitul de săptămână la coadă la mici.

Poate considerați că este mult mai ușor să petreci 36 de ore în zona continentală a Deltei Dunării (Murighiol, Mahmudia, Dunăvăț), dar eu vă recomand să încercați beneficiile efectului Blue Mind. Specialiștii susțin că cei care locuiesc în apropierea zonelor cu apă sunt mai fericiți, mai sănătoși, mai calmi și mai creativi. Eu am ales o călătorie de o oră cu șalupa spre Mila 23 cu transportul public. Biletul este 60 de lei pentru turiști și 40 de lei pentru localnici.


Și dacă la toată această experiență mai adaugi și câteva ore de pescuit, prinde și eliberează, îți pot spune că te încarci cu energia necesară unei noi săptămâni.

Să ajungem și la lucruri serioase! Transportul dus-întors a costat 120 de lei de persoană, Tulcea – Mila 23 – Tulcea, cazarea cu toate mesele incluse 330 de lei. Pensiunea care ne-a adăpostit este la doar două case distanță de Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23. Din păcate, pentru moment nu se poate vizita.

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult