Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Marius Moga, tată de fată: „Cel mai prețios lucru pe care l-am învățat de la Maria este că, oricât am alerga după lucruri, cel mai important este timpul. Cu ea reușesc să petrec timp și să uit că am de făcut lucruri”

Marius Moga si Maria

Foto: Instagram

Compozitorul și cântărețul Marius Moga, cunoscut pentru succesul său în industria muzicală, a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre latura sa mai puțin cunoscută – aceea de tată iubitor care își găsește echilibrul în timpul petrecut cu fiica sa, Maria.

Artistul a amintit că adevărata bogăție stă în conexiunile umane și în momentele petrecute împreună cu familia. Vorbind cu emoție despre relația specială cu fiica sa, în vârstă de aproape 9 ani, Moga a subliniat lecțiile valoroase pe care le-a învățat în rolul de tată.

„Mama nefericirii e comparația cu alții”

Cum te alintă Maria și cum e să fii tată de fată? a fost întrebat de Florin Negruțiu.

„Mă alintă în toate felurile, depinde ce negociem. Dar cel mai frumos lucru sau cel mai tare apelativ din viața asta e «tati». Când îți zice copilul tău «tati». realizezi că ai adus pe lume un copil și acum nu o să poți să decizi tot ce o să facă el în viață. Cumva trebuie să-i lași libertatea de a greși”, a mărturisit Moga.

El a povestit despre o întrebare pe care i-o adresează deseori Mariei, prin care vrea să îi insufle curajul de a-și transforma visele în realitate și să îi încurajeze latura creativă: „Eu mereu o întreb pe Maria dacă vrea să fie între cei 90% care se uită și gustă ce au creat 10%, sau vrea să fie între cei 10% care creează lucrurile.”

„Cam de doi-trei ani, pe fiica mea am început să o întreb mereu: Cine e mama nefericirii? Și ea știe deja, că i-am repetat-o: comparația cu alții. Mama nefericirii e comparația cu alții. Mama fericirii e comparația cu tine. Dacă astăzi mă compar cu mine de ieri sau de alaltăieri, e clar că astăzi sunt un pic mai deștept, un pic mai trecut prin viață”, a continuat Marius Moga.

Cel mai prețios lucru învățat de la fiica sa 

Într-o lume în care cariera pare să dicteze ritmul vieții, Moga a descoperit, de când a devenit tată, valoarea de neprețuit a timpului. „Cel mai prețios lucru pe care l-am învățat este că oricât am alerga după lucruri - carieră, tehnologie și alte chestii - cel mai important este timpul. Cu Maria reușesc să petrec timp și să uit că am de făcut lucruri. Cred că prioritizarea asta a jocului, a distracției, a timpului petrecut împreună cu cei dragi e super importantă, am descoperit de-abia când am avut ocazia să fiu părinte”, a spus el cu emoție.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de laa ora 14.00. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult