Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministrul Doina Pană a demisionat din Guvern, din motive de sănătate

Doina Pană

(Foto: Inquam Photos)

Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, și-a depus mandatul, invocând motive de sănătate.

„Prin prezenta vă aduc la cunoștință faptul că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activității în calitate de ministru. Prin urmare, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate. Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o și vă asigur de întregul meu sprijin pentru îndeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar”, scrie în demisia Doinei Pană. Demisia a fost înaintată miercuri premierului Mihai Tudose.

Ecaterina Andronescu, contactată de Digi24, a declarat miercuri că în decembrie a avut o „discuție privată” cu Doina Pană care i-ar fi mărturisit că intenționa să își dea demisia din Executiv.

„Sincer, îmi pare rău, pentru că Ministerul Apelor și Pădurilor a făcut niște lucruri foarte importante și mi-aș fi dorit să le continue. Ea mi-a vorbit de această demisie. Când a luat-o mi-ar fi foarte greu să spun. Nu era o supărare, nu a luat o decizie la supărare, a luat această decizie pentru că, spunea domnia sa, a rezolvat o mulțime din problemele pe care le-a angajat în poziția aceasta de ministru al Apelor și Pădurilor și considera că și-a îndeplinit angajamentele pe care le-a avut”, a spus Ecaterina Andronescu.

La finalul lunii decembrie, ministrul demisionar al Apelor a fost la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, unde medicii au confirmat că suferea de pneumonie, potrivit Digi24. Doina Pană s-ar fi plâns cadrelor medicale de la Institut că are o stare de sănătate care nu-i permite să lucreze la capacitate normală și că se simte surmenată de nivelul foarte mare de lucru de la minister și din Guvern.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Poate moare , poate ne ajuta si pe noi divinitatea sa ia cat mai multi din PSD-ei .
  • Like 0
 • Statul paralel, parodie blasfemică.

  Geneza.
  La început, era doar duhul lui Nicolae Ceaușescu. Și duhul acesta umbla rătăcitor pe deasupra apelor, genunei și oamenilor, fiind un duh malefic întrucât "nu avusese nimic de-a face cu socialismul științific, întinând nobilele idealuri ale comunismului'. În vidul de putere lăsat în urma sa, duhul își căuta un avatar și, găsindu-l, s-a întrupat în omul viu, de tip nou, Ion Iliescu, o mai veche cunoștință a sa. Acesta din urmă, preluând toate prerogativele maleficului duh și văzând că statul moștenit e netocmit și gol, iar întuneric, haos și neascultare era deasupra capetelor ucenicilor săi revoluționari, a zis:
  "Să fie F.S.N, aici și-n toate genunele țării !". Și s-au creat fronturi pe dearândul. A văzut el, creatorul, că este bine și i-a despărțit pe enoriași în prozelitiști și potrivnici. Potrivnicii, s-au dezis de creator în vreme ce prozelitiștii l-au urmat. În erezia lor, potrivnicii au fost catalogați golani iar prozelitiștii revoluționari. Continuînd facerea, Ion Iliescu, a zis: "Să fie o tărie prin mijlocul revoluționarilor și să se despartă în politicieni și oameni de afaceri". Pe afaceriști i-a numit "capitaliști de cumetrie" iar pe politicieni i-a grupat în partide politice. Și iar a zis creatorul: "Să se adune partidele nou înființate în putere și opoziție". Astfel, a început competiția între partide și în ziua sfântă de Duminică Orbului, Ion Iliescu s-a ales mai marele atotstăpânitor peste capetele ucenicilor săi, încheindu-și perioada de interimat. Potrivnicii, au revenit la statutul de dizidenți. Nu toți. Parte din ei, văzând binefacerile edenului în care se lăfăiau prozelitiștii, la ce favoruri mercantiliste aveau acces, au achiesat și ei. Și iară creatorul a zis: "Să facem Om de tip nou, după chipul și asemănarea Noastră, ca să stăpânească tot pământul și toată bogăția și agoniseala înaintașilor noștri". Și voia sa s-a împlinit. Astfel au apărut "arogantul", "prostănacul", "cârlanul", Vanghele, Vadim, Codrin și mulți, mulți alții. Și a mai zis: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți, iar progeniturile voastre să stăpânească peste mări (se acceptă și brațe ale Dunării) și peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ, peste tot pământul !". Și pentru că se temea de revolta opozanților, în primă fază, a chemat cetele de ortaci întru apărarea democrației sale. Și a fost primăvara lui '90 !
  A urmat Construcția statului paralel și a celorlalte nouă cete. Asta o veți afla însă într-un demers ulterior. Până atunci, numai de bine !
  • Like 0
 • De urmarit declaratia de avere ;). Poate aflam cat de bine e sa fi ministru.
  • Like 0
 • A fost sinremaniata...
  • Like 0
 • Realizările d-nei ministru in domeniul mediului dupa un an , sunt invizibile , ba mai mult tot ceea ce s- a creat in 2016 a fost pus pe butuci.
  Un raport de evaluare dupa un an de prestație intr - un minister deosebit de important , ar fi un dezastru. . Ce minunat ar fi sa putem noi cetățenii să evaluăm activitatea unui ministru !
  • Like 2
 • Ce va fi cu apele si padurile tarii acum ca nu mai au ministru? Vai de capul lor! Raurile se vor usca, padurile vor incepe sa se taie singuri. Ce ar fi sa le lasam putin, asa vrun an? Cum garantat vom descoperi ca nu se schimba nimic, sa nu mai creem un minister intreg dedicat acestora in vecii vecilor.
  • Like 2
 • ... dar pentru pozitia de parlamentar este destul de sanatoasa ...
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult