Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Educației, Liviu Pop: „Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine”

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că pregătește o nouă lege a educației. „Prin programul de guvernare, anul viitor, în septembrie, vom înainta Parlamentului un nou proiect de lege a educaţiei naţionale, o lege aplicabilă şi dezbătută în Parlament. Actuala lege a educaţiei naţionale a fost angajată prin răspundere şi vedem că deja a fost modificată în peste o treime din corpul ei”, a declarat acesta la RFI.

Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos

Acesta a declarat că noua lege a educației își propune reducerea abandonului şcolar și corelarea şcolii cu piaţa muncii, „în aşa fel încât un absolvent de şcoală în învăţământ liceal sau universitar să-şi găsească foarte repede loc de muncă pe piaţă şi în acelaşi timp să aibă capacitatea şi competenţele necesare adaptării noilor locuri de muncă pe care evident economia le-ar avea”.

Întrebat de ce ar trebui să aibă încredere elevii şi părinţii în vorbele sale, Liviu Pop a răspuns: “Pentru că unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot să spun că i-am petrecut în şcoala românească, alături de funcţiile pe care le-am ocupat vremelnic mă fac şi mă determină, alături de echipa PSD-ALDE, să venim cu soluţii concrete pentru sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • A petrecut 30 de ani in școala românească?? Păcat, nu se vede!! Sau poate tocmai asa arați după sistemul romanesc de învățământ??? Varza treaba!!
    • Like 1
  • Cum l-a descris domnul Andrei Pleșu :"...un ministru de inconsistenţa băţoasă a dlui Liviu Pop: neinstruit, arbitrar, nepriceput, cu un portret de expert în „munca de jos”!


    • Like 4
  • "Actuala lege a educație naționale ......deja a fost modificatã în peste o treime din CORPUL(!!!!!) ei." Și cum a fost modificat " corpul" legii - silicoane, botox, acid hialuronic ?? Nu conteazã cã e proastã, sexy sã fie!
    • Like 2
  • check icon
    Deocamdată faptele arată foarte prost: "compendiu" la clasa a V-a, manual de educație fizică...
    • Like 2
  • Anon check icon
    Vine cam asa: "Chiar daca sunt prost, macar sunt hotarat!".
    • Like 3
    • @ Anon
      Este probabil o varianta a categoriei enuntate de von Moltke (prin secolul 19): "prost si harnic".
      Ce-i drept, trebuie sa recunoastem si sa apreciem inocenta cu care isi recunoaste inconsecventa in discurs. Stiu ca este imposibil, dar astept sa aflu cand va recunoaste si latura constanta a lipsei de inteligenta. As adauga si recunoasterea incompetentei, insa l-as contrazice pe maestrul Plesu, care spunea: "În general, hoţul ştie că e hoţ, iar incompetentul ştie, pînă la un punct, că e incompetent. Cînd începe să creadă că e competent, trece în categoria smintiţilor sau a proştilor. Prostul însă, spre deosebire de insul corupt sau de cel incompetent, nu ştie că e prost. Ba din contra: se crede foarte deştept, foarte abil, mereu capabil să-i prostească pe ceilalţi (care, de fapt, sunt socotiţi, din plecare, proşti)”.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult