Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ministrul Educației, Liviu Pop: „Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine”

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că pregătește o nouă lege a educației. „Prin programul de guvernare, anul viitor, în septembrie, vom înainta Parlamentului un nou proiect de lege a educaţiei naţionale, o lege aplicabilă şi dezbătută în Parlament. Actuala lege a educaţiei naţionale a fost angajată prin răspundere şi vedem că deja a fost modificată în peste o treime din corpul ei”, a declarat acesta la RFI.

Foto: Alexandru Bușcă/Inquam Photos

Acesta a declarat că noua lege a educației își propune reducerea abandonului şcolar și corelarea şcolii cu piaţa muncii, „în aşa fel încât un absolvent de şcoală în învăţământ liceal sau universitar să-şi găsească foarte repede loc de muncă pe piaţă şi în acelaşi timp să aibă capacitatea şi competenţele necesare adaptării noilor locuri de muncă pe care evident economia le-ar avea”.

Întrebat de ce ar trebui să aibă încredere elevii şi părinţii în vorbele sale, Liviu Pop a răspuns: “Pentru că unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar dacă nu am vorbele la mine întotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot să spun că i-am petrecut în şcoala românească, alături de funcţiile pe care le-am ocupat vremelnic mă fac şi mă determină, alături de echipa PSD-ALDE, să venim cu soluţii concrete pentru sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • A petrecut 30 de ani in școala românească?? Păcat, nu se vede!! Sau poate tocmai asa arați după sistemul romanesc de învățământ??? Varza treaba!!
    • Like 1
  • Cum l-a descris domnul Andrei Pleșu :"...un ministru de inconsistenţa băţoasă a dlui Liviu Pop: neinstruit, arbitrar, nepriceput, cu un portret de expert în „munca de jos”!


    • Like 4
  • "Actuala lege a educație naționale ......deja a fost modificatã în peste o treime din CORPUL(!!!!!) ei." Și cum a fost modificat " corpul" legii - silicoane, botox, acid hialuronic ?? Nu conteazã cã e proastã, sexy sã fie!
    • Like 2
  • check icon
    Deocamdată faptele arată foarte prost: "compendiu" la clasa a V-a, manual de educație fizică...
    • Like 2
  • Anon check icon
    Vine cam asa: "Chiar daca sunt prost, macar sunt hotarat!".
    • Like 3
    • @ Anon
      Este probabil o varianta a categoriei enuntate de von Moltke (prin secolul 19): "prost si harnic".
      Ce-i drept, trebuie sa recunoastem si sa apreciem inocenta cu care isi recunoaste inconsecventa in discurs. Stiu ca este imposibil, dar astept sa aflu cand va recunoaste si latura constanta a lipsei de inteligenta. As adauga si recunoasterea incompetentei, insa l-as contrazice pe maestrul Plesu, care spunea: "În general, hoţul ştie că e hoţ, iar incompetentul ştie, pînă la un punct, că e incompetent. Cînd începe să creadă că e competent, trece în categoria smintiţilor sau a proştilor. Prostul însă, spre deosebire de insul corupt sau de cel incompetent, nu ştie că e prost. Ba din contra: se crede foarte deştept, foarte abil, mereu capabil să-i prostească pe ceilalţi (care, de fapt, sunt socotiţi, din plecare, proşti)”.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult