Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Nu vreau să divorțez! Ghid rapid de cunoaștere a femeii pentru bărbații ocupați

Mihai are 44 de ani, este un antreprenor de succes și tocmai ce a divorțat a doua oară. A venit și m-a întrebat: „Spune-mi, ce își doresc femeile cu adevărat? Am obosit să citesc, am obosit să caut, am obosit să plătesc avocați ca să fiu lăsat să îmi văd copiii când vreau. Îmi doresc o femeie care să mă iubeasca pentru ceea ce sunt și să mă înțeleagă. Să fie mulțumită cu ceea ce îi ofer, să îi fie suficient faptul că sunt lânga ea și că am o carieră de succes. Nu înțeleg de ce e atât complicat și de ce sfârșesc în același punct! Învață-mă cum să îmi găsesc partenera potrivită pentru mine!”

Aceasta este povestea lui Mihai, un bărbat ocupat a cărui viață personală este un dezastru în acest moment.

Să reușesti să întelegi o femeie nu e rocket science, dar presupune totuși efort și dorința de a te rafina ca bărbat investind timp într-un domeniu în care, cel puțin prin educația primită și cultura țării în care te-ai format, nu pot spune că ai fost un fericit al sorții.

Ultimele cercetări pe cuplu arată că femeile au două plângeri majore: 1. El nu e acolo pentru mine.

2. Nu avem suficientă conexiune emoțională.

Bărbații au alte 2 plângeri majore, respectiv:

1. Am obosit de atâta ceartă.

2. Nu facem suficient de mult sex.

Sunt totuși câteva lucruri esențiale pe care un bărbat are nevoie să le știe ca să-și îmbunătățească calitatea vieții și să-și crească șansele de a avea o relație fericită.

Primul pas - Cum să o seduci?

Modul în care abordăm inițial o femeie a făcut subiectul a numeroase cercetări. Astfel, rezultatul primei întâlniri poate fi prezis cu o acuratețe de 90% doar citind limbajul non-verbal al femeii, oricât de mult s-ar controla.

Străduiește-te să fii interesant și nu arogant, să emani siguranță de sine și să fii afectuos. Prima impresie, prima întâlnire, primul sărut durează o viață.

Exista o știință a seducției, bazată pe cocktailul nebun de feromoni și neurotransmițători care se declanșează când ne îndrăgostim și ne zboară fluturii prin stomac.

Spre exemplu, unul din hormonii importanți ai acestei etape, numită și „limerence phase” este oxitocina, hormonul atașamentului și al fericirii, care inhibă centrul fricii din creier și îl face pe bărbat să se simtă mai aproape și în siguranță cu femeia de lângă el. Dacă te simți așa, înseamnă că ești lângă femeia potrivită.

Dacă ați decis să mergeți mai departe, este important să înțelegi cum o femeie își vede corpul. Știți ca o femeie e capabilă să vadă aproximativ 600 de reclame pe zi care să îi sugereze cu ce personaj celebru se aseamănă? Ea își poate urî corpul, în timp ce tu îl iubești, dar cu toate acestea are nevoie să îi confirmi zilnic cât de mult îți place corpul ei.

Și să nu uităm cât de mult contează cunoașterea anatomiei unei femei... Nu vă imaginați că ce se întâmplă pe ecran are legătură cu viața sexuală reală.

Cercetările arată că 48% dintre persoanele care navighează pe internet stau pe site-uri porno, unde femeia este întotdeauna pregătită pentru sex și are cu ușurință orgasm. De aici provine și cea mai mare parte din problemele unui cuplu.

În viața reală chiar dacă femeile spun în proporție de 75% „Da” la inițierea unei partide de sex, au nevoie de un preludiu mai lung pentru a ajunge să fie pregătite și doar în 30% din cazuri ajung la orgasm doar prin act sexual.

Există totuși un ingredient esențial pentru o viață sexuală extraordinară și anume „sărutul pasional”. Acest lucru a reieșit dintr-o cercetare făcută în 24 de țări. De asemenea, un studiu realizat în Germania a demonstrat că bărbații care își sărută pasional soțiile în fiecare zi au trăit cu 5 ani mai mult decât cei care nu au facut-o. 

Al doilea pas - Învață să o înțelegi!

Modul în care un bărbat înțelege o femeie este un predictor al bunăstării, al statusului său social, al energiei și motivației în viață, al rezilienței sale, al sănătății fizice și mentale și, nu în ultimul rând, al bunei funcționări a sistemului imunitar. Încrederea în sine, nivelul de fericire la job sau acasă sunt strâns corelate cu relația pe care o are cu partenera și determină atât calitatea vieții sale, cât și cât mai are de trăit.

Dr. John Gottman de la University of Washington, considerat și „Einstein of Love” ca urmare a faptului că a revoluționat psihoterapia de cuplu în ultimii 30 de ani prin cercetările sale, a adus în sfârșit lumină asupra acestei probleme.

Astfel, s-a demonstrat că femeia are de fapt nevoie disperată doar de un singur lucru: ca bărbatul să fie capabil să se conecteze și să-și acordeze propriile emoții la emoțiile ei negative.

Și cine ar putea să o înțeleagă mai bine decât cel mai bun prieten al său? Femeia are nevoie să știe că partenerul de viață este cel mai bun prieten al ei.

Prietenia între parteneri este fundația unei relații cu șanse mari de a fi fericită pe termen lung. Epidemiologistii sociali au descoperit chiar că a avea o relație bună de prietenie cu partenera ta îți crește durata de supraviețuire.

Dacă ai reușit să îți găsești partenera perfectă, să o seduci și să o înțelegi, există câteva secrete care să o țină lângă tine pentru tot restul vieții.

Pasul 3 - Construiește împreună cu ea încrederea și angajamentul

Cum? Prețuiește-o, respect-o și admir-o!

Psihologul Jim Coan, de la Universitatea din Virginia, a făcut un studiu pe femeile căsătorite cărora în timpul evaluării prin RMN funcțional li s-a administrat un șoc electric de intensitate ușoară 25% din timp. Dacă soțul era lângă ele și le ținea de mână, centrul fricii din creier se bloca complet. Dacă un străin (sau nimeni altcineva) le ținea de mână, centrul fricii se activa din nou.

Anganjamenul partenerilor ofera siguranță și capacitatea de a se liniști unul pe celălalt doar ținându-se de mână în timpul unor momente grele din viață.

Să iubești o femeie pentru toată viață înseamnă să nu te oprești din a o curta și să nu o tratezi niciodată ca și cum ar fi doar o bifă pe agenda ta.

Asigură-te că reușești să faci toți pașii de mai sus si cu siguranță tu nu vei fi luat „for granted” și vei fi apreciat si iubit așa cum iți dorești.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca cel mai important ar fi ca doi oameni care se unesc intr-o viata comuna, sa aiba majoritatea placerilor comune. Daca el simte nevoia de a dedica mult timp ocupatiei lui , atunci asta trebuie sa fie si prima alegere a partenerei lui, ocupatia ei. Daca lui ii place la munte si ei la mare...atunci va fi foarte greu sa imparta viata in binele ei si binele lui si vor obosi la un moment dat. Cred ca relatia in care te simti liber la bratul partenerului, care iti devine totodata oaza ta de liniste si de siguranta este relatia in care poti ramane toata viata!
    • Like 1
  • Vlad Vlad check icon
    Mihai a pierdut din momentul in care a incercat sa "inteleaga" femeile. Mihai ar trebui sa invete sa fie fericit pe cont propriu si sa nu-si impovareze partenera, sa o oblige pe ea sa-l faca fericit. Femeile vor un barbat deja fericit, complet, pe care sa il sustina si la randul lor sa fie sustinute de el. Nu vor sa il repare. Cel putin asta e parerea mea.
    • Like 3
  • check icon
    În linii mari, nota dominantă a reacţiilor poate fi de natură Fizica – cei ale căror prenume încep cu D, E, F, M, N, O, V, W, X / Mentala – cei ale căror prenume încep cu A, H, J, Q, S, Z / Emoţional – cei ale căror prenume încep cu B, C, K, L, T, U / Intuitiv – cei ale căror prenume încep cu G, I, P, R sau Y :) Litera L. imprimă o atitudine încrezătoare şi sociabilă. Cei al căror prenume începe cu L sunt isteţi, curioşi şi comunicativi. Se mişcă mult, călătoresc frecvent, se mută în alte locuri etc. Nu suportă nici un fel de constrângeri. Sunt plini de resurse, au diverse aptitudini, dar le lipseşte viteza de reacţie necesară specularii oportunităţilor. Sunt senzuali, însă tind să-şi treacă emoţiile prin filtrul mental…Defecte: Au tendinţa de a acumula tensiuni, pe fondul cărora pot dezvolta o tendinţă la adicţii şi excese, predispuşi la accidentări. http://www.efemeride.ro/afla-cum-iti-influenteaza-numele-personalitatea
    • Like 0
    • @
      cea mai mare tampenie pe care am putut sa o citesc aici
      • Like 3
    • @ Kitana Dorina
      :))) da
      • Like 0
  • Articolul este interesant, subiectul fiind: ce isi doresc femeile. Dar descrie o relatie inegala, barbatul trebuie sa fie un bun provider pe toate planurile, un bun furnizor de securitate emotionala iar femeia este normal sa primeasca si sa aiba numai asteptari. Pe de o parte trebuie sa avem un barbat matur, responsabil, atent, prezent si implicat, pe de alta parte, avem o femeie careia i se cuvine sa primeasca, oricum ar fi ea, vulnerabila, imatura, cu pretentii uneori exagerate. Pentru anumite femei niciodata nu va fi destul sau suficient ce vor primi, poate nici nu vor sti sa observe ca primesc deja atunci cand sunt setate pe o anumita maniera de a vedea lucrurile. Este nevoie ca ambii parteneri sa evolueze, sa isi depaseasca insecuritatile, atasamentele defectuoase.
    • Like 7
    • @ Catalin Lazar
      Este relatia care merge, privita dinspre barbat. Un alt articol ,scris de un barbat ar arata si cealalata jumatate. In care femeia trebuie sa fie mama buna, amanta buna, gospodina si intelegatoare si sa aduca aceiasi bani in casa...daca privim in registrii astia...In plus, mama ei trebuie sa-l iubeasca pe el spre deosebire de mama lui... Cat de inegala este?
      • Like 0
  • Articolul este interesant, subiectul fiind: ce isi doresc femeile. Dar descrie o relatie inegala, barbatul trebuie sa fie un bun provider pe toate planurile, un bun furnizor de securitate emotionala iar femeia este normal sa primeasca si sa aiba numai asteptari. Pe de o parte trebuie sa avem un barbat matur, responsabil, atent, prezent si implicat, pe de alta parte, avem o femeie careia i se cuvine sa primeasca, oricum ar fi ea, vulnerabila, imatura, cu pretentii uneori exagerate. Pentru anumite femei niciodata nu va fi destul sau suficient ce vor primi, poate nici nu vor sti sa observe ca primesc deja atunci cand sunt setate pe o anumita maniera de a vedea lucrurile. Este nevoie ca ambii parteneri sa evolueze, sa isi depaseasca insecuritatile, atasamentele defectuoase.
    • Like 3
  • check icon
    Există un principiu în știință, cunoscut sub numele „lama (sau biciul) lui Occam”, care spune că dacă pentru un fenomen există mai multe explicații, de obicei cea mai simplă este și cea corectă. Aplicând principiul enunțat, vin și întreb: de unde a fost tradus sau din ce traduceri a fost compilat acest articolaș? Că legătura lui cu realitatea „reală” tinde spre 0 (zero): dincolo de neolimbajul de lemn așa zis corporatist, nu găsești decât stereotipuri, șabloane și scenarii de filme americane cu părinți divorțați! Păcat ...
    • Like 6
    • @
      Vlad Vlad check icon
      Ma bucur ca a mai sesizat cineva.
      • Like 1
  • Bun. Important. O cale deschisa catre intelegere.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Drăguţ articol, dar cum stau lucrurile cu familie în care soţii au un job mizer, stau cu părinţii, fac temele cu copii, numără ban cu ban, dau cu spray de gândaci pentru că blocul e infestat etc.? Adică genul de familie obişnuită, de la bloc.
    • Like 0
    • @ Valentin
      Mi-am pus si eu aceasta problema, insa conectarea si deschiderea emotionala, sustinerea reciproca nu are legatura cu gandacii de la bloc. Doar lipseste, nu a fost mostenita prin educatie si nu este cultivata. Adica nu se stie de asta. De luat aminte, se poate si mai bine de atat.
      • Like 0
  • check icon
    Sexism much? Atat de multe stereotipuri.
    Eu cred sincer ca subestimati femeia. Exemplul cu barbatul care nu e lasat sa-si vada copiii, e ceva retrograd, propagati ideea ca femeia isi foloseste copiii ca arme de santaj in razboaiele personale. Ceea ce nu e adevarat, femeile moderne respecta dreptul copiilor de a-si cunoaste si iubi ambii parinti.
    Apoi exemplul cu reclamele, doamne, ca saracuta femeie se uita la reclame si isi uraste corpul. Ma indoiesc ca e ok sa propagati aceasta imagine atat de frivola si ofensatoarea despre femei, ca si cum ar fi incapabile sa judece, sa inteleaga ideea de marketing, de photoshop, de minciuna. De exemplu, eu vad mereu campanii in mediul online in care femeile denunta ipocrizia din reclame, deci sincer ma indoiesc ca femeile sunt atat de incapabile si afectate de frivolitati cum pretindeti.
    Personal cred ca intr-un cuplu ambii parteneri sunt responsabili de succesul sau esecul relatiei, si nevoile fiecaruia dintre ei sunt la fel de importante si valide.
    • Like 5
  • check icon
    "De asemenea, un studiu realizat în Germania a demonstrat că bărbații care își sărută pasional soțiile în fiecare zi au trăit cu 5 ani mai mult decât cei care nu au facut-o." Încă o dovadă că tigaia este o armă redutabilă! :)) A fost doar o glumă! OK articolul.
    • Like 5
    • @
      Cred ca voi trai 15 ani mai mult decat cei care nu au facut-o :-) Ma duc sa-mi sarut sotia :-)
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult