Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O sărbătoare comună a Paștelui ne-ar face inimile să bată împreună în rugăciune și bucurie

Invierea Domnului

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Datele nașterii și morții Lui Iisus nu se cunosc cu exactitate. Cândva oameni din conducerea bisericii au hotărât să le serbeze la 25 decembrie nașterea și la o dată mutabilă din primăvară răstignirea, moartea și învierea.

Deci dacă nu se cunosc datele exacte, ci au fost stabilite de niște oameni - e drept înalți ierarhi, dar oameni - de ce nu pot acum iar oamenii - tot înalți ierarhi ai bisericii - să stabilească o dată comună pentru Paște!? 

De ce nu poate iar omul să modifice ceva ce tot omul a stabilit!?

Mie personal mi-ar plăcea să sărbătorim toți creștinii de pe pământ împreună Paștele și Învierea.

De când sunt milioane de români plecați prin lume și nu mai știu când să țină Paștele, ca acolo sau ca acasă, în România, cred că a sărbători împreună ar fi o punte între noi și ei. După atâta înstrăinare, după atâta rătăcire prin lume, o sărbătoare comună a Paștelui ne-ar face inimile să bată împreună în rugăciune și bucurie.

Ce e rău și cu ce îl supărăm pe Dumnezeu, dacă toți creștinii de pe pământ se roagă în același timp la denii, tot împreună cântă prohodul și apoi toți se bucură de Înviere!?

...

Nu am nimic de spus despre cei care susțin cu înverșunare că sunt de partea adevărului absolut și că apără adevărata credință.

Eu nu le am cu adevărul absolut și nici nu susțin că doar credința mea e adevărată.

Sunt doar o creștină păcătoasă ce din când în când își pleacă genunchii și spune: Doamne, iartă-mă! și nu are nicio problemă, dacă alături de ea este îngenuncheat un catolic care spune aceleași două cuvinte.

Mai știu că Dumnezeu e destul de mare și are destulă iubire să ne țină pe toți! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Din pacate pe acest subiect discutiile sunt politice si nu "profesionale".
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult