Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Opoziţia rusă vrea să formeze un „parlament paralel” cu „rezistență armată” pentru a lupta împotriva lui Putin

Ilya Ponomarev

Foto: Profimedia Images

Un membru al opoziției din Rusia a declarat că este în formare un parlament paralel cu „rezistență armată” pentru a lupta împotriva regimului președintelui Vladimir Putin, potrivit unui raport.

Ilya Ponomarev

Într-un interviu în exclusivitate pentru Kyiv Post, Ilya Ponomarev, un politician rus proeminent, care trăiește în prezent în Ucraina, a declarat că parlamentul paralel va servi ca o „administrație rusă de tranziție”. Dar el a adăugat că acesta se află încă în stadii incipiente. Opoziţia rusă va trebui să se dezvolte în continuare pentru a deveni o alternativă eficientă la administrația lui Putin.

Opoziţia rusă decisă să acționeze

„Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în istoria Rusiei. Vom forma un parlament paralel, care va deveni administrația rusă de tranziție. Va fi la latitudinea Ucrainei și ale națiunilor străine să o recunoască drept alternativă la Putin. Organizația înființată ar trebui să dezvolte rezistența armată și să înceapă să lupte eficient împotriva lui Putin”, a declarat Ponomarev.

„Mișcarea partizană din Rusia este în creștere, dar se află într-un stadiu foarte incipient și trebuie să creștem de zece ori pentru a deveni eficientă. Suntem la începutul acestui drum, dar nu cred că va dura prea mult. Putin și-a sărbătorit recent ziua de naștere. Sunt sigur că va fi ultima sa zi de naștere la putere.”

Opoziţia rusă: Armata este caracterizată de o lașitate considerabilă

Întrebat dacă vede ca posibilă o lovitură de stat militară în Rusia, Ponomarev a spus că este puțin probabil să se întâmple din cauza „lașității considerabile” a armatei ruse. Cu toate acestea, el a precizat că administrația Putin ar putea asista la un alt tip de lovitură de stat. În special una inițiată de elitele și civilii ruși.

Comentariile lui Ponomarev vin în contextul în care războiul din Ucraina intră în cea de-a noua lună. În ultimele luni, Rusia s-a străduit să mențină controlul asupra teritoriilor ocupate, pe fondul contraofensivei feroce a Ucrainei. Numai în ultima lună, armata ucraineană a reușit să elibereze cu succes peste 600 de așezări din întreaga țară, inclusiv 75 de zone din regiunea Herson și 502 așezări din regiunea Harkiv.

În Donețk și Luhansk, peste 43 de așezări au fost eliberate, a relatat Reuters, citând Ministerul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar.

Pe lângă pierderea de terenuri în teritoriile ocupate, bilanțul militarilor ruși a continuat să crească. Peste 66.650 de militari ruși au murit în război, potrivit estimărilor Ministerului Apărării din Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • „Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în istoria Rusiei. Vom forma un parlament paralel, care va deveni administrația rusă de tranziție." - un fel de a doua revolutie? ce va mai urma? si daca va reusi lovitura de stat, ce va aduce la putere?
    • Like 0
  • Nu trebuie demonizatra armata ci numai conducatorii ei care de fapt tremura de frica lui Putin! Pana cand?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult